• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering  /  Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot

Ny tilbudsavis! Se vores tilbud her

Ny tilbudsavis! Se vores tilbud her

Hvad er BLACK FRIDAY

Black Friday er en gigantisk global shoppedag med store rabatter og enorme salgstal, som oprindeligt stammer fra USA. Black Friday ligger altid den første fredag efter Thanksgiving. I år falder begivenheden den 29. november.

Betegnelsen ”Black Friday” blev benyttet første gang fredag den 24. september 1869, efter to Wall Street finansmænd forsøgte at manipulere guldprisen. Det resulterede i, at hele guldmarkedet krakkede, hvilket smadrede den amerikanske økonomi – en rigtig sort fredag i USA!

Oprindeligt er ”Black Friday” et udtryk, der blev brugt af politifolk i Philadelphia til at udtrykke deres frustration over det kaos, der opstod forud for den årlige kamp, i amerikansk fodbold, mellem hæren og flåden, der blev spillet lørdag efter Thanksgiving. Politifolkene blev kaldt på arbejde for at holde styr på de massive menneskemængder (og butikstyve), og i stedet for at holde fri og se kampen, skulle de arbejde ekstra længe.

Faktisk var udtrykket ”Black Friday” så negativt ladet, at de butiksdrivende i Philadelphia i 1961 forsøgte at omdøbe dagen til ”Big Friday” - men uden held.

Det var først i slutningen af 1980’erne, at udtrykket spredte sig til resten af USA, hvor det blev besluttet at ændre historien og genopfinde Black Friday. Herefter blev forklaringen på Black Friday, at butikkerne ikke tjente penge fra starten af året og frem til november, og at Black Friday dermed var en markering af, at butikkerne begyndte at få sorte tal i stedet for røde på bundlinjen.

Hvad er Black Friday