• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Blækpatroner & tonerguide

Find de rigtige blækpatroner og toner ved at vælge mærke, printerserie og model på din printer
 
 
...eller søg efter blækpatroner og toner herunder

...eller vælg mærket på din printer og klik dig derefter frem til de rigtige blækpatroner og tonere til din printer herunder.

 

De mest almindelige printermærker

 

Hewlett Packard logoBrother logoCanon logoEpson logoOKI logoLexmark logo   Samsung

Alle printermærker

Køb originale blækpatroner og printerpatroner online 

Har du før prøvet at stå foran arbejdets printer, mens du venter på at få printet nogle vigtige papirer eller billeder – for så at opdage, at der ikke er mere blæk tilbage? Hos Lomax finder du med stor sandsynlighed det printerblæk, der passer til netop din printer. Det er uanset, om den er af mærket HP, Canon, Brother, Epson eller et af de mange andre populære printere. 

Vi har nemlig et bredt sortiment af originale printerpatroner og blæk. Du finder selvfølgelig også lasertoner til din laserprinter. Det eneste, du skal gøre, er at:

  • Vælge det mærke, som din printer hører til. Bagefter får du en liste over forskellige modeller
  • Når du har valgt din printermodel, viser vi dig alle de farvepatroner, der passer til netop din maskine
  • Du lægger det antal print- eller blækpatroner, som du gerne vil købe i kurven. Så leverer vi det til din virksomhed eller hjemmekontoret i løbet af få hverdage

Næste gang farven er ved at blive brugt op, logger du bare ind, trykker på ‘Genbestil’ og vælger de printerpatroner eller tonere, som du skal bruge. Der er ikke behov for at huske hverken varenummer eller produktnummer. Du skal blot holde øje med, om din printer snart løber tør, så du kan bestille i god tid. Det er både nemt og enkelt.

Originale eller kompatible printerpatroner?

Der er forskellige holdninger til, om det er bedst at vælge originale eller kompatible blækpatroner og tonere til printere. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge slags.

Vælger du uoriginale printerpatroner eller kompatibelt printerblæk, er prisen ofte lavere, end hvis du vælger det originale blæk. Det er fordi, der er tale om patroner, der er lavet af en anden producent end selve mærket til printeren. Her er der altså ofte penge at spare. Vælger du derimod blæk fra originalproducenten, er du sikker på, at blækket passer til netop din printer, og at kvaliteten altid er i top.

Hos Lomax anbefaler vi, at du vælger originale patroner. Her er du nemlig sikker på at få et pænt og ensartet resultat. Samtidig kommer der ikke ekstra slid på din printer, da uoriginale printerpatroner kan skade din maskine. På den måde har du producentens garanti for, at både blæk og toner er udviklet til din specifikke printer.

Få billige printerpatroner med rabat

Betyder det så, at du er nødt til at betale dyre domme for at få ordentlige farver til din printer? Selvfølgelig ikke. Her på siden finder du originale blæk- og printerpatroner til konkurrencedygtige priser. Vi har også løbende kampagner og særlige tilbud. For dig betyder det, at du kan finde den rigtige printerpatron i god kvalitet og til en skarp pris.

Tilmeld dig vores tilbudsmail, og modtag e-mails med vores mange gode tilbud – for eksempel på blækpatroner og toner. Når du er kunde hos Lomax, opsparer du også automatisk KvartalsBonus på minimum fem procent af dit købs værdi i næste kvartal. Det vil sige, at du kan få billige blækpatroner til din arbejdsplads eller hjemmekontoret. Læs mere om KvartalsBonus her.

Kend forskellen på blæk og toner til printere

Toner og blæk er de to mest udbredte typer af forbrugsstoffer, som anvendes i printere. Der er dog en væsentlig forskel på stoffernes materiale og den måde, de bliver overført til papiret på.

Blandt andet består blækpatroner af flydende blæk, som påføres på papiret via dyser. Derimod er toner et meget fint, tørt pulver, der består af farvepigmenter, metaloxider og harpikser. Her bliver pulveret overført til en rulle, som printes på papiret ved hjælp af elektriske ladninger. Det er gennem varmen fra de elektriske ladninger, at farven fra toneren kommer på papiret.
  
Der er fordele og ulemper ved begge typer patroner til printere. For eksempel er en toner begrænset ved, at det ikke kan bruges til fotopapir eller andet behandlet papir. Når du bruger en toner, så vil printeren nemlig udvikle sådan en varme, der ødelægger papiret.

Skal du printe billeder i høj kvalitet, skal du altså bruge en printer med blækpatroner. Til gengæld har en toner en langt højere kapacitet end blækpatroner, og det skal derfor ikke skiftes så ofte. Samtidig kan en printer til toner udskrive langt hurtigere end en printer til blækpatroner.

Sådan får du mest ud af toner og printerblæk

Vil du have mest gavn af dit printerblæk til virksomheden eller hjemmekontoret? Så er der mange penge at spare, hvis du følger nogle simple råd. For eksempel bør du ikke købe så meget printerblæk, at du ikke kan nå at åbne det før udløbsdatoen. Desuden bør du bruge dine printerpatroner inden for seks måneder efter åbning, så det ikke tørrer ud.

Der er naturligvis en række nemme ting, du selv kan gøre for at spare på forbruget af printerblæk. For eksempel kan du:

  • Undgå at slukke din printer på stikkontakten. De fleste printere igangsætter en rensecyklus, når de bliver tændt, og denne proces koster ekstra blæk 
  • Opbevare dine blækpatroner mørkt og tempereret. De tåler ikke direkte sollys og bør ikke udsættes for temperaturer over +35 grader eller under -15 grader C
  • Stille pakken med blækpatronen oprejst. På den måde forbliver blækket optimalt fordelt i patronen

I modsætning til blækpatroner tørrer toner ikke ud og kan, under de rette forhold, opbevares på ubestemt tid. Dog bør du stadig opbevare din toner i en vandret position i et mørkt og køligt rum. Har toneren stået lodret i længere tid, bør du vende beholderen vandret og svinge den forsigtigt frem og tilbage for at få pulveret til at fordele sig rigtigt i beholderen.

Læs flere gode råd om at spare på blæk og toner her. 

Få printerblæk og toner af tøj og hud

Er du uheldigvis kommet til at få printerblæk eller toner på dine hænder og tøj? Der er mulighed for, at du kan få pletterne væk igen, hvis du handler hurtigt.

Får du blæk på skjorten, bør du straks duppe en klud på pletten, indtil den er tør og ikke længere smitter af. Brug bagefter pletfjerner lokalt på området, eller læg tøjet i blød i vandbaseret pletfjerner. Følg vejledningen på emballagen. Dup pletten med kluden igen for at få så meget blækfarve af som muligt. Vask tøjet for sig selv i vaskemaskinen og ved normal temperatur.

Er der kommet blæk på selve huden, bør du straks vaske det af med koldt vand. Varmt vand får nemlig porerne i huden til at udvide sig, hvilket betyder, at blækket trænger dybere ind i huden. Brug eventuelt en neglebørste eller sæbe, der indeholder slibemiddel, til at vaske huden med.

Tonerens fine pulver farver utroligt meget og indeholder harpiks, der fungerer som et bindende element i toneren, når det kommer i forbindelse med varme. Her bør du altså heller ikke bruge varmt vand, hvis du får tonerfarve på hud eller tøj. Varmen vil kun binde farven yderligere.
 

Ofte stillede spørgsmål om blækpatroner og toner

Forskellen på blækpatroner og toner er, at blækpatroner indeholder flydende blæk, mens toner består af pulver, som ved print overføres til papiret via varmepåvirkning. Det er altså tale om to helt forskellige typer af print.

Ja, her på siden findes et udvalg af kompatible blækpatroner og tonere fra andre producenter end de originale. Du bør dog sikre dig, at du i denne forbindelse kender garantibetingelserne, som din maskine er dækket af.

Kunder hos Lomax kan altid aflevere alle former for brugte tonere i vores butik i Frederikssund, hvorefter vi bortskaffer de brugte kassetter på korrekt vis. Vi har endnu ikke en ordning, hvor vores kunder kan sende eller få afhentet brugte blækpatroner, men mange af producenterne af blækpatroner og toner tager imod de brugte patroner, så se gerne på deres hjemmesider, hvordan indsamling eller forsendelsen foregår. 

Hos Lomax findes et kæmpe udvalg af både blækpatroner og toner til et bredt sortiment af de printere der findes på markedet. Brug guiden øverst på siden her, og find nemt de produkter du mangler. Se også vores store udvalg af printerpapir og kopipapir. Vi forhandler naturligvis også printere og multifunktionsprintere til gode priser.