• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering som normalt
  • Trustpilot

Batterier

Er musen løbet tør for strøm? Vi har alt hvad du skal bruge indenfor batterier i forskellige typer og størrelser, bl.a. knapceller, alkaline og genopladelige batterier. Vores sortiment byder desuden på et stort udvalg fra både Duracell og Panasonic. Læs mere

Din søgning matchede ikke nogen produkter.

Men fortvivl ikke – tjek stavningen eller prøv med et mindre specifikt søgeord.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?


Strøm til hverdagen

Husholdningsbatterier er den uundværlige energikilde i hverdagen, da utrolig mange produkter er batteridrevet. Det er en type produkt som man bare altid skal have på lager, og helst i forskellige størrelser og varianter, fordi der ikke er noget værre end at skulle bruge sin lommeregner eller mus, og så er batteriet fladt. Og husk, at det også altid er en god idé at inkludere batterier, når du giver en batteridrevet gave – det følger nemlig sjældent med!

 

Genopladelige batterier – det miljørigtige valg

Genopladelige batterier kan typisk genoplades mere end 1000 gange. Det gør dem både mere miljøvenlige og billige at bruge på sigt. Dog kan der være tendens til at de bliver hurtigere flade end engangsbatterier. Genopladelige AAA, C-, D- og 9-volts batterier, og næsten alle genopladelige AA batterier er nemlig baseret på NiMH-teknologi (nikkel metalhydrid), der ikke kan opnå den samme strømkapacitet som almindelige batterier. 

Går du alligevel efter genopladelige batterier, så er Eneloop, fra Panasonic et godt valg. De kan genoplades helt op til 2100 gange og har en lav selvafladningshastighed, hvilket betyder at de beholder 70% ladning i op til 10 år. Derudover er de i stand til at opretholde en stor ydeevne, og holdbarhed i temperaturer ned til 0 grader. Det er en vigtig egenskab, da batteriers holdbarhed ellers falder markant ved brug i koldt vejr. Det betyder f.eks. at der er stor forskel på hvor længe dine cykellygter holder om vinteren i forhold til om sommeren. 

 

Brug af genopladelige batterier:

NiMH-batterier har godt af at blive fuldt afladt engang imellem, inden du lader op på ny
Efterlad aldrig genopladelige batterier i en slukket oplader i længere tid   

 

Alkaline / akaliske batterier

Indenfor husholdningsbatterier, er det akaliske batteri er den mest almindelige batteritype. Denne type er udelukkende engangsbatterier, men har til gengæld en lang levetid, når de sidder i et apparat der bliver brugt løbende.

Vi tilbyder et stort udvalg af alkaline batterier, fra de mest almindeligt brugte typer; AA, AAA, C-, D- og 9-volts, til de mere specielle typer, såsom AAAA og 4,5 volt. Vores sortiment byder desuden på et stort udvalg af kvalitetsbatterier fra Duracell og Panasonic, der er specialister i at levere produkter med ekstrahøj ydeevne og levetid. 
Vi har løbende godt tilbud og kampagner på vores batterier, og husk, at du som kunde også opsparer minimum 5% i KvartalsBonus på hvert køb.

 

7 Praktiske tips

Det er vigtigt at opbevare og behandle batterier korrekt for at undgå at de brister, lækker eller kortslutter. Vi har samlet 7 praktiske tips der holder liv i dine batterier:  
 
1. Brug batterier af samme størrelse, type og fabrikat i det samme produkt
2. Fjern batterier fra produkter der ikke skal bruges i længere perioder
3. Bland ikke gamle og nye batterier sammen i det samme produkt
4. Hold batterier væk fra metalgenstande som f.eks. metalclips og mønter
5. Opbevar batterier tørt og ikke over normal stuetemperatur
6. Udsæt aldrig dine batterier for høj varme
7. Forsøg ikke at oplade et batteri, medmindre det er genopladeligt

 

Miljøvenlig håndtering af brugte batterier

Det er almindelig kendt, at man ikke må smide batterier i skraldespanden – de skal afleveres i en genbrugsbeholder til batterier på genbrugsstationen, så vi ikke skader miljøet og så de værdifulde stoffer i batteriet ikke går tabt. De fleste af os samler en større mængde brugte batterier sammen inden vi afleverer dem på genbrugsstationen. Men hvis du har et batteriet der er defekt eller skadet, bør du ikke vente med at aflevere det.

 

Hvor ender de brugte batterier?

Foreningen Elretur sørger for at brugte batterier bliver sorteret efter deres kemiske sammensætning, og at de derefter bliver sendt videre til forskellige specialanlæg i Europa. Der findes intet behandlingsanlæg for batterier i Danmark. På anlæggene bliver de brugte batterier smeltet om, og værdifulde stoffer som nikkel, cadmium og bly kan derefter blive genanvendt i nye produkter.   

 

Dyre vs. billige batterier – er der forskel?

I dag holder billige batterier næsten lige så længe som de dyre. Til gengæld har mærkevarerne nogle kvalitetsstandarder der gør, at du altid ved hvad du får. Kvaliteten kan altså svinge en del hos de billige mærker, men hvis du kan leve med lidt ustabilitet, og med at skifte batteri lidt oftere, så er der en del penge at spare.

 

Tip – tjek om batteriet er fladt

Vi kender nok alle det med at have batterier liggende i forskellige skuffer og skabe, og hvor nye og brugte batterier ligger blandet sammen. Det kan være svært at gennemskue hvad der er hvad – men fortvivl ikke! Med en enkel test, som er videnskabelig bevist, kan du hurtigt afgøre om dit batteri er fladt eller ej: Lad dit batteri falde ned mod en hård overflade, og er det ved at være fladt, så hopper det.

 

Hvordan virker et batteri?

Har du glemt hvad din fysiklærer lærte dig om batterier i 7 klasse? Her får du en hurtig opsummering. De fleste engangsbatterier består af to kamre: ét kammer med en positiv elektrode (anode), som indeholder mangandioxid. Og ét kammer med en negativ elektrode (katode), som indeholder zink, og elektrolyt (kaliumhydroxid), som er det strømbærende stof. Derudover er de to elektroder forbundet af en ekstern strømkreds, f.eks. kobbertråd.

1. Når batteriets to ender forbindes, reagerer zink med kaliumhydroxid i katoden.
2. Denne reaktion får elektronerne til at strømme til mangandioxiden i anoden, hvilket danner elektricitet. Processen får de forskellige kemikalier til at reagere, og danne zinkdioxid samt en  anden form for mangandioxid.
3. Når alt zink har reageret, er der ikke noget der kan få elektronerne til at strømme, og så er batteriet fladt.