• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot

Brænde og optændning

Her på siden kan du finde et stort udvalg af billigt brænde af høj kvalitet, samt træpiller og træbriketter. Vores brænde sælges kløvet, tørt og klar til optænding i brændeovn, pejs eller bål. Det fås i et bredt udvalg af træsorter, så du kan finde den sort, der passer til dit behov. Læs mere

1047 produkter

Afgræns Udvalg

Vælg filtre

Kvartalsbonus

Lomax KvartalsBonus er helt gratis og uforpligtende. Du skal blot oprette en kundekonto og tilmelde dig KvartalsBonus.

Når du handler hos Lomax, opsparer du altid mindst 5 % i bonus, og vi sætter automatisk din bonus ind på din kundekonto.
Du opsparer bonus på alle dine køb i ét kvartal, hvorefter du kan handle for den i det efterfølgende kvartal.

Deluxe bøgebriketter - 96x10 kg = 960 kg

Perfekt til både store og små brændeovne - Smuldrer stort set ikke ikke og meget lidt sod

Varenr. 3562930
fra 2.998,75 kr. inkl. moms
Levering: Forventet 4-6 hverdage
RUF træbriketter - 96x10 kg = 960 kg

Den mest solgte type af briketter i Danmark

Varenr. 3552900
fra 2.498,75 kr. inkl. moms
Levering: Leveringsdato undersøges
ØKO-BRIK træbriketter - 96x10 kg = 960 kg

Økonomisk fordelagtig form for varme i ensartet høj kvalitet

Varenr. 3552890
fra 2.623,75 kr. inkl. moms
Levering: Forventet 4-6 hverdage
Danske træpiller 8 mm - 60x16 kg = 960 kg

Produceret i Danmark - Meget høj og ensartet kvalitet

Varenr. 3552960
fra 2.498,75 kr. inkl. moms
Levering: Forventet 4-6 hverdage
Danske træpiller 6 mm - 60x16 kg = 960 kg

Produceret i Danmark - Meget høj og ensartet kvalitet

Varenr. 3552950
fra 2.623,75 kr. inkl. moms
Levering: Forventet 4-6 hverdage

Kløvet brænde

Brænde leveres enten i sække eller i et brændetårn, hvis du køber det hos Lomax, hvor det er savet og kløvet og klar til brug. Mængden af kløvet træ angives ofte i rummeter. En rummeter er det samme som en kubikmeter, og den udregnes derfor ved at gange højde, bredde og længde.

Til tider angives brændemængde også i skovrummeter. Denne størrelse bliver også udregnet som højde gange bredde gange længde. Forskellen er blot, at den ikke udregnes på kløvet træ, men på lange og ikkekløvede stykker.

At vælge den rigtige træsort

I udgangspunktet kan man fyre med alle træsorter, men nogle sorter har dog en højere brændværdi end andre. En tommelfingerregel er, at jo tungere træsorten er, jo højere brændværdi har den.

Hvilken slags brænde er så bedst? De tunge træsorter er bedst ift. brændværdi. Generelt er træ fra løvtræ tungere end fra nåletræ. Herunder kan du læse om forskellige træsorter:

  • Birk: Til åbne ildsteder som pejse eller bål er birketræ et smukt valg. Det brænder med en flot flamme, det dufter godt, og det er let at få ild i.
  • Ask: Ask er nemt at tænde op i, og det holder længe. Det har også en dejlig duft.
  • Eg: Da egetræ er syreholdigt, kan det afgive en sur lugt under afbrænding. Det kan også være svært at tænde op i, men det holder til gengæld længe.
  • Bøg: Bøg brænder langsomt og giver derfor en masse varme. Sorten er favorit hos mange brændeovnsejere.
  • Avnbøg: Selvom det kan være svært at tænde op i, er avnbøg den træsort, der brænder langsomst. Derved får du en del varme ud af træet.

Hvilket brænde har så den største brændværdi? Avnbøg har den største brændværdi af de sorter, vi kan få herhjemme. Den er nemlig en af de tungeste træsorter og vejer 640 kg pr. m3. Det betyder, at træ fra avnbøg holder længe, men det kan være svært at få ild i.

Opbevaring af kløvet brænde

Det er vigtigt at opbevare kløvet træ korrekt, så det forbliver tørt og ”sundt”. Hvis brændet står i fugtige omgivelser, kan der udvikles skimmel på overfladen, og så minimeres brændværdien.

Derudover vil der være risiko for, at træet ved afbrænding afgiver sundhedsskadelige stoffer. Derfor skal træet opbevares tørt i f.eks. et brændeskur, og der skal være frisk luft og ventilation.

De gode alternativer

Et alternativ til brænde er træpiller. De er effektive og billige, og er ofte lavet af overskudstræ. De passer perfekt til træpillefyr eller træpillebrændeovne.

Hvis du leder efter et alternativ, der passer til din brændeovn eller pejs, så er det træbriketter. De består ofte af savsmuld eller høvlspåner, som har været udsat for ekstrem varme. Det gør, at fugtighedsgraden bliver meget lav, og derfor kan briketterne holde i lang tid.

En let optænding

Den gode optænding skåner miljøet og giver optimal varme. Faktisk viser tal, at en korrekt optænding uden røg kan mindske partikelforurening i optændingsfasen med op til 80%. Det betyder mindre forurening af dine omgivelser, og du undgår løbesod.

Men hvordan tænder man så op i en brændeovn? Du skal tænde op i brændet fra toppen af, og det skal være helt tørt. Husk derfor at åbne for luften, så ilden får nok ilt under optændingen. Her er en guide til den gode optænding, også kendt som en ”top down optænding”:

  1. Start med at lægge to stykker tørt brænde af almindelig størrelse i bunden af brændeovnen
  2. Byg herefter opad med et par lag af mindre stykker brænde
  3. Afslut med optændingsposer eller -briketter i toppen og sæt ild til

Køb billigt brænde online

Køb brænde hos Lomax, og opspar automatisk KvartalsBonus på minimum 5% af dit købs værdi. Husk også at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Så får du besked om vores mange gode tilbud direkte i din indbakke.

Ofte stillede spørgsmål om brænde

Det bedste brænde til din brændeovn kommer an på, hvad dit behov er. Hvis brændeovnen skal bruges til at skabe en hyggelig stemning, kan du godt nøjes med de lette og billigere træsorter. Til gengæld holder de tungere træsorter i længere tid og giver mere varme, og de er derfor bedst, hvis brændeovnen skal være en af dine primære varmekilder.

Du må ikke brænde trykimprægneret træ eller paller af i din brændeovn. Træet er nemlig overfladebehandlet, og ved afbrænding udvikler røgen giftstoffet dioxin. I stedet skal trykimprægneret træ afleveres på en genbrugsstation, så det kan blive genanvendt. Tidligere måtte aviser heller ikke bruges til fyring, men i dag må et par avissider godt bruges til optænding.

Det er op til dig selv at beslutte, hvordan dit brænde skal stables, men du bør have øje for fugt og luftcirkulation. Brændet bør derfor være skærmet både mod regn og fugt fra jord og græs. Du kan sagtens sprede en presenning ud over din brændestabel for at sikre den mod fugt. Dernæst skal du sikre dig, at der er luftcirkulation i din brændestabel.

Du kan købe brænde hos Lomax, hvor vi har et bredt udvalg af godt og billigt brænde. Husk vi har også hjælp til optænding, hvad enten det er optændingsblokke eller lightere og tændstikker, du står og mangler.