• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Arbejdsgejst

Bevar arbejdsgejsten i ferieperioden

Du kender det sikkert. Det er ferie, og du sidder alene på et halvtomt kontor. Det er varmt, og du har svært ved at koncentrere dig og få noget fra hånden. Det er ikke unormalt, for sommerens varme vejr gør os nemlig trætte og ukoncentrerede. Men der er heldigvis mange gode råd for at bevare motivationen og arbejdsgejsten i sommerperioden. Vi har samlet vores bedste forslag i denne artikel.

Senest opdateret 19. juli 2021

Lav om på dine rutiner

Ofte er det ikke helt så varmt om morgenen, og det kan derfor være nemmere at koncentrere sig først på dagen. Mød ind på arbejde en time tidligere, end du plejer og få løst de vigtige opgaver, inden varmen får for godt fat. Det giver dig også mulighed for at tjekke tidligt ud, så du kan nå at nyde det dejlige sommervejr efter arbejde.

Er du ikke morgenmenneske, og vil du hellere nyde de lange lyse sommeraftener, så mød i stedet lidt senere ind, hvis du har mulighed for det. På den måde kan du både hygge med familien og vennerne om aftenen og være frisk til at arbejde dagen efter.

Solopgang
Kaffepause udenfor

Hold pauser og møder udenfor

Selvom du selvfølgelig stadigvæk skal passe dine opgaver og måske også dække ind for kolleger, som er på ferie, er det vigtigt at komme væk fra skærmen og få en pause – særligt hvis det er rigtig varmt.

Hyg lidt ekstra med de kolleger, som også er på kontoret, hold en lidt længere frokostpause eller lidt flere kaffepauser, end I plejer – selvfølgelig udenfor. Tag også gerne jeres møder som en ’walk and talk’ i det fri. Frisk luft og sol giver fornyet energi og øger motivationen.     

Gør dit kontor sommerklart

Intet er så drænende som et varmt kontor! Selvom det måske lyder banalt, så kan høje temperaturer ødelægge produktiviteten fuldstændig. Et sommerklart kontor kræver derfor et indeklima, som man kan holde ud at arbejde i. 

Har I ikke klimaanlæg eller aircondition på kontoret, kommer I langt med et par ventilatorer og en luftrenser. Sørg også for at der er fyldt godt op i køleskabene med kolde drikkevarer til at slukke tørsten. 

Mand sidder ved ventilator