• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Cykel

Derfor skal du cykle til arbejde

Sådan fremmer I en god cykelkultur på arbejdspladsen - og får boostet sundheden. Få 6 supergode grunde til at cykle på arbejde.

Senest opdateret 23. januar 2020

Der er mange fordele ved at trampe i pedalerne hver dag!

Men hvordan kan man som virksomhed støtte op, så flest mulige medarbejdere vælger cyklen på arbejde? Læs med og få tips til, hvordan I nemt kan skabe gode rammer for en sundhedsfremmende cykelkultur i virksomheden.

 

Den danske cykelkultur er unik og har tiltrukket sig opmærksomhed i udlandet, blandt andet har New York taget cykler og cykelstier til sig efter dansk forbillede. Derovre er antallet af cyklister og stier fordoblet de seneste ti år med fokus på mere ren luft og mindre larm. Dog kan den amerikanske storby ikke helt hamle op med København. Vores egen hovedstad er nemlig kåret som en af verdens bedste cykelbyer.

Men storby og supercykelstier er ikke det hele. Motion og sundhed er et af de bedste argumenter for at tage cyklen.

En cykelvenlig arbejdsplads

Arbejdspladsen spiller en væsentlig rolle, når det handler om at skabe en attraktiv cykelkultur blandt de ansatte.

Vi har samlet et par råd til gøre arbejdspladsen mere cykelvenlig:

Ordentlige parkeringsforhold

Gode parkeringsforhold er ikke kun forbeholdt biler. Husk derfor at tænke cykelparkering ind i den udendørs logistik på arbejdspladsen, så det ikke bliver et Tetris-lignende puslespil at få plads til sin cykel mellem alle de andre. Sæt nok cykelstativer op, så det er nemt.

Det uundværlige cykelskur

De fleste har nok prøvet at cykle af sted om morgenen i strålende sol, parkere cyklen, og pludselig står det ned i stænger med en drivvåd cykel som resultat. Ud over at det er irriterende for hjemturen, slider det også på cyklen.

Derfor: Det er en rigtig god ide at sætte et cykelskur op, alternativt et halvtag over cykelstativerne, så cyklerne står tørt og sikkert både i sol, regn og blæst.

Medarbejdergoder

Nogle virksomheder skifter til et højere gear og indgår en fast aftale med en mobil cykelmekaniker - og tilbyder medarbejderne, at de kan få repareret deres cykel i arbejdstiden.

Se også Lomax’ udvalg af diverse tilbehør til cykler.

Personlig pleje

Hvis vejen til arbejdspladsen er lang og kuperet, er det rart at kunne vaske cykelturen af sig, inden arbejdsdagen begynder. Mulighed for et bad for de ansatte er derfor oplagt i gode bade- og omklædningsfaciliteter.

Med f.eks. garderobeskabe og bænke til sko og tøj, badesæbe,  sæbedispensere og håndklæder i baderummet, der gør faciliteterne både praktiske og indbydende at være i for arbejdspladsens cyklister.

6 gode grunde til at tage cyklen på arbejde!

1. Forbedrer konditionen

2. Booster humøret

3. Øger energiniveauet i hverdagen

4. Forebygger alvorlige sygdomme

5. Lettere at holde en fornuftig vægt

6. Giver sunde medarbejdere – og lavere sygefravær

Eller som vores kollega Lars siger, der hver dag – året rundt – cykler de ca. 25 km til og fra arbejde:
Det giver så meget energi. Og så slipper jeg for at tage en morfar, når jeg kommer hjem!