• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot

Derfor skal du spise frokost ude

Senest opdateret 26. april 2022

Frokost ude

Et stigende antal virksomheder giver deres ansatte mulighed for at afholde frokostpausen ude i det fri. Det lyder måske en anelse friskt i et land, hvor en stor del af året er til den kølige side, men der er faktisk flere gode grunde til at nyde maden udendørs – ikke mindst i vinterhalvåret, hvor det kun er lyst i arbejdstiden. Læs med og bliv inspireret til, hvordan du skaber de perfekte rammer for frokost i det fri.

4 gode grunde til at holde frokostpausen udenfor

Der er flere fordele ved at tage din madpakke under armen og gå udenfor i frokostpausen:

  1. Få ny energi til hjernen. Du kender sikkert den tunge fornemmelse, der opstår i krop og sind efter nogle timer indendørs. Men når du træder væk fra skrivebordet og bevæger dig udenfor i et andet miljø med frisk luft og højt til himlen, får hjernen ny energi, og sceneskiftet styrker koncentrationsevnen og kreativiteten betydeligt.
  2. Bliv gladere. Det danske vintervejr er trist, især når det er mørkt både ved arbejdsdagens begyndelse og afslutning, så det er derfor ekstra vigtigt at bevæge sig udenfor midt på dagen. Naturligt lys øger hjernens serotoninniveau, hvilket fremmer det gode humør og følelsen af velvære.
  3. Tal sammen i ro og mag. Virksomhedens kantine danner ramme om frokosten for langt de fleste ansatte, men det betyder også, at lydniveauet ofte er meget højt her. Tag frokosten udenfor og nyd roen til samtale uden baggrundsstøj.
  4. Boost sundheden. Frisk luft har en opkvikkende og sund effekt på kroppen. Sollys fremmer kroppens produktion af D-vitamin, der blandt andet styrker knogler, muskler og det generelle energiniveau – også når det er overskyet.

At lave om på sine rutiner er nemmere for nogle end for andre. Men din arbejdsplads kan gøre turen udenfor lidt mere tillokkende, hvis der skabes et rart og indbydende udeklima.

Herunder får du nogle forslag til ting, der højner bekvemmeligheden under frokosten i det fri.

Skab et naturligt samlingspunkt

Det kræver blot små initiativer at skabe en hyggelig frokoststue udenfor, hvor medarbejderne har lyst til at nyde deres frokost. Men det er også her, at de kan lære hinanden bedre at kende, så der skal også være en rar atmosfære.

Sæt et bord-bænkesæt op, og du har allerede dannet et godt samlingspunkt for frokosten i det fri. Dertil er det en god idé at pryde området med blomsterkasser og planter. Du kan eventuelt også plante krydderurter, så smags- og lugtesansen også forkæles.

Hvis glæden ved udearealet skal vare ved, er det vigtigt, at der bliver ved med at være rent og pænt. Sørg derfor for at opstille nogle robuste skraldespande, som kan holde til årets skiftende vejrforhold.

Krydderurter i plantekasse
Tændt terrassevarmer

Sid tørt og godt året rundt

Regn, kraftig vind og sne tilskynder næppe dig eller dine kolleger til at rykke frokosten udenfor. Det er hverken sjovt at spise med vanter på eller få ryddet bordet på grund af et vindstød.

Sørg for at have nogle vandafvisende sædehynder stående til at tage med ud, så alle sidder varmt og tørt både i vinter- og sommerhalvåret. Og når termometeret bevæger sig under frysepunktet, er en terrassevarmer en ekstremt effektiv vej til behagelige temperaturer selv efter frostens indtag.

Om sommeren kan solen være meget kraftig netop omkring frokosttid, så opstil en parasol for at afskærme vejrets luner. Opsæt også et læhegn, så du sikrer, at dine kollegers frokost bliver på bordet – hvor det dog er nemmest at spise den.

Måske er du også interesseret i