• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Dyrk mere motion i haven

Senest opdateret 22. marts 2021

Person dyrker motion i haven
Mange af os kender måske til den dårlige samvittighed, når vi ikke får dyrket nok sport og motion. Derfor kan det være en god idé at inddrage haven, når du skal have pulsen op. Men hvordan indretter du haven praktisk til motion, hvilke træningsformer skal du vælge, og hvordan får du bugt med de dårlige undskyldninger? Få inspiration til hvordan du inddrager haven i din træning, og få gode råd til hvordan du bliver mere aktiv.

Kom undskyldningerne i forkøbet

”Det er dårligt vejr”, ”jeg har ikke tid” og ”jeg får ikke prioriteret at træne”. Brug disse 3 simple, men gode råd, og kom undskyldningerne i forkøbet.

Køb træningstøj. Indrømmet, det er ikke altid sjovt at træne i dårligt vejr, men det skyldes oftest påklædningen. Invester derfor i ordentligt åndbart kvalitetstræningstøj, som holder dig tør, komfortabel og varm, og giver dig mulighed for at bevæge dig – så er dårligt vejr ingen undskyldning. 

Afsæt 10 min. Om dagen. Din motion behøver ikke vare flere timer dagligt. Faktisk er 10 minutters motion om dagen nok til at holde din krop nogenlunde fit. Alle kan afsætte minimum 10 min dagligt, det handler om at prioritere det.

Sæt en alarm. Glemmer du netop at få prioriteret at røre dig, så sæt i stedet en alarm og planlæg dit skema, så du ved hvornår du skal dyrke motion og træne. På den måde ved du, at du f.eks. har en halv time før frokost, efter arbejde eller inden ungerne skal hentes. Alternativt kan du bruge et sportsur eller aktivitetstracker.

Person i træningstøj strækker ud i regnvejr
Dedikeret træningsområde med flis og bar

Lav et dedikeret træningsområde

En god vej til at få dyrket mere motion er ved, at lave et dedikeret træningsområde direkte i haven. Har du ikke have, kan du i stedet bruge garagen eller en overdækket carport. Det vigtigste er, at du skal have plads nok til at kunne bevæge dig. Herefter kan du indrette området, så det passer til dine behov.

Lav f.eks. et dedikeret crossfit-/styrketræningsområde med træningsmaskiner- og udstyr. Har du ikke udstyr, så vær kreativ og brug hvad du har liggende i haven og garagen. Brug f.eks. spande med sand eller vand, tunge sten, reb du kan hive i, bildæk du kan trække og hvad du ellers kan finde.

Er crossfit og styrketræning ikke din foretrukne aktivitet, så indret i stedet dit træningsområde med det du kan lide. Lav f.eks. et dedikeret areal kun til yoga- eller gymnastik, indret garagen til fitness- og cardiotræning eller inddrag et hjørne af haven til boldspil. Få inspiration til andre sjove træningsøvelser her.

Prioriter den sjove motion

At motion er sundt og gør gode ting for krop og sind ved de fleste. Alligevel kan det være svært at få dyrket motion, da det kræver at man er motiveret, og for at være motiveret, skal man synes at det er sjovt.

Derfor er det en god idé at prioritere motion, som du synes er sjovt at udføre. Det styrker motivationen og øger lysten til at dyrke mere motion, og ikke mindst dyrke det på jævnlig basis – ligesom større lyst og motivation vil have en positiv indvirkning på hvor lang tid du rent faktisk dyrker motionen.

Her er det også vigtigt at huske på, at al begyndelse er svær. Så selvom du måske ikke får trænet helt så meget eller helt så længe, som du gerne vil, så fokuser i stedet på, at du rent faktisk får trænet – det betaler sig i den anden ende. Bliv klogere på hvad motion og træning gør ved din krop og hoved.

Familie leger på trampolin
Vægtstang liggende på terrasse

Lad træningsredskaberne ligge

En af de største fordele ved at træne udendørs og ved at benytte et dedikeret træningsområde er, at det er let for dig at gå til og fra, når du skal dyrke motion – derfor behøver du heller ikke at rydde op fra gang til gang.

Lad i stedet dine træningsredskaber- og udstyr ligge, så du nemt kan gå i gang med det samme næste gang. Når træningen er nem at gå til, er der færre mentale barrierer som skal overvindes, hvilket styrker motivationen for at komme i gang med træningen.

Ekstra tip: Husk også, at dit træningsområde skal være ordentligt oplyst, så du kan se hvad du laver. På den måde kan du træne morgen, middag og aften, så du kan tilpasse træningen til dit skema. Det giver dig samtidig også mulighed for at træne året rundt, uanset vejrforholdene. Se praktiske belysningsløsninger her.