• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering  /  Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot

Lomax er gået EM amok - Scor et kup

Lomax er gået EM amok - Scor et kup

Glade medarbejdere efter ferie

Kom godt tilbage til hverdagen efter ferien

Tilbage på arbejdet efter ferie? Få den bedste start med disse råd.

Senest opdateret 12. august 2019

Du kender det sikkert. Det kan være udfordrende at komme tilbage til hverdagen efter en dejlig, afslappende ferie. Men faktisk behøver det ikke at være så svært. Vi deler her fem gode råd til, hvordan overgangen mellem ferie og arbejde bliver lidt nemmere.

Start igen midt i ugen

Et rigtig godt tip er at være forudseende allerede inden, du går på ferie. Planlæg at du starter arbejde igen midt i ugen f.eks. onsdag, hvis det kan lade sig gøre. Så virker den første uge lidt mere overkommelig.

Start blødt ud – prioritér opgaverne

Lad være med at tro, at du kan nå det hele på den første dag. Der kan være mange mails og en hel stribe opgaver fra chefen, der ligger og venter på dig. Kunsten er ikke at lade sig stresse men derimod at holde fast i roen fra ferien. Det kan du f.eks. gøre ved at bruge den første dag eller to på at overskue mails og prioritere opgaver. Husk at være realistisk i dine tidsplaner.

Vær social med kollegaerne

Sommeren er som oftest ikke forbi bare fordi din ferie er slut. Benyt derfor lejligheden til at spise frokost ude sammen med dine kollegaer. Det giver også mulighed for at dele ferieoplevelser med hinanden.

Et sikkert hit er i øvrigt at bage en lækker kage, som I kan nyde til eftermiddagskaffen. Det er samtidig en fin måde at sige tak til de kollegaer, som har hjulpet dig med dine opgaver, mens du har været på ferie.

Gør det nemt for dig selv den første uge

For at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen, når hverdagen begynder igen, er et godt råd, at du forbereder og planlægger madpakker og aftensmad – gerne for hele den første uge. Lav f.eks. en madplan og køb ind til ugen. Så er det nemt og hurtigt at klare madlavningen og madpakkerne. Det frigiver tid og overskud, som du kan bruge på at hygge dig sammen med din familie.

Frisk start – nye vaner

Tilbage efter ferien er en god anledning til at få nye gode vaner – f.eks. ved dit hæve/sænkebord. Vi kan anbefale at du gør det til en vane at køre dit hæve/sænkebord op, inden du går til frokost, og så starter med at stå op en time, når du kommer tilbage på din plads. Du kan også hæve bordet, inden du går hjem fra arbejde og starte den efterfølgende dag stående.

Hvis du foretrækker at stå op i kortere tid af gangen, kan du også sætte en timer på din telefon, så du husker at stille dig op f.eks. et kvarter hver time.

Bonustip: Hold fast i feriefølelsen efter arbejde

Fortsæt ferien når arbejdsdagen slutter. Det kan du f.eks. gøre ved at arrangere en hyggelig picnic, tage en tur til stranden, i skoven eller i biografen eller måske holde spilleaften med pizza og popcorn. Så kan det føles som om ferien ikke er helt slut endnu.