• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering  /  Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot
Mand skifter LED-lys

5 grunde til at du skal vælge LED-lys

Læs her hvordan du selv kan vælge varmt eller koldt lys med LED og skabe det optimale lys. Se også hvordan du kan spare energi med LED-lys.

Senest opdateret 24. januar 2020

Skift til LED-lys og spar op til 90 % i energi i forhold til de gamle glødepærer. LED er det mest energibesparende lys, du får i dag; f.eks. bruger en LED-pære kun 13 watt til at give det lys, som du kender fra en gammeldags 100 watt-pære. Og du kan nemt skifte fra dine eksisterende pærer eller lysstofrør til LED.

Få her 5 gode grunde til at vælge LED-lys

  • Lavt strømforbrug
  • Lang levetid
  • Lav varmeudvikling
  • Tænder med fuld lysstyrke med det samme og flimrer ikke
  • Stort, komplet udvalg i lysfarver, styrker og forskellige slags pærer

Design dit lys

Navnet LED betyder Light Emitting Diode eller lysdiode, og er en teknologi, der virkelig har sat blus på nye imponerende muligheder med lys. Det er fremtidens intelligente lys, som gør, at du kan designe lyset specielt både på arbejdspladsen og hjemme.

Længe leve LED

Mellem 20.000 og 25.000 timer er levetiden på mange LED-lyskilder, altså mange år ved normalt brug (en traditionel glødepære holder 1000-5000 timer). Med en lang levetid og et lavt strømforbrug er LED-lyskilder derfor en god investering på langt sigt. For virksomheden, der f.eks. har lysstofrør tændt længe, kan investeringen i LED-lysstofrør tjene sig ind på kort tid. LED-lysstofrørene erstatter fuldt ud de traditionelle T8-lysstofrør – og giver op til 50 % energibesparelse i forhold til de gamle lysstofrør.

Varmt og koldt lys – vælg selv når du skifter til LED

Teknologien udvikler sig, og i dag kan du vælge præcis, hvilken farvetemperatur og lysfarve, du gerne vil have. Et godt udgangspunkt er et hyggeligt ”varmt lys” i boligen, f.eks. i stuen og et ”koldere lys” på hjemmekontoret eller arbejdspladsen. Et koldt lys øger din arbejdseffektivitet og gør længerevarende arbejde foran pc’en mere behageligt.

TIP: Kig på Kelvin-værdien (K), som er farvetemperaturen og Ra-værdien, som er farvegengivelsen.

Jo lavere Kelvin, jo mere gulligt lys. Varmt lys på 2700 Kelvin er det mest brugte og er et hyggeligt, afslappende lys, velegnet derhjemme.

Med Ra er et godt råd at gå efter en Ra på 80 eller derover. Hvis Ra er lav, vil lyset være gulgrønt og give huden et blegt udseende. Naturligt dagslys svarer til 100 Ra.

På din arbejdsplads

Vi kan anbefale, at du på kontoret vælger et køligere LED-lys, f.eks. 3000 Kelvin, der virker aktiverende.

Op mod 4500 Kelvin er effektivt på f.eks. lageret.

Få flere gode råd om godt lys på din arbejdsplads