Årets firmajulegave: Glæd dine medarbejdere uden at de skal betale skat af gaven

Senest opdateret 19. juli 2019

Firmajulegaver

Julen og årets firmajulegave er en god anledning til at vise, at man værdsætter sine medarbejdere. Men hvor stort et beløb må du som arbejdsgiver give julegaver for - uden at medarbejderne skal betale skat af gaven? Det er en rigtig god ide at kende SKATs aktuelle beløbsgrænser.

Julegave til max. 800 kr.

Firmaets julegave må i 2016 koste højst 800 kr. inkl. moms. Det svarer til 640 kr. ekskl. moms, for at gaven er skattefri. Kommer gaven over det beløb, er den ikke længere skattefri. Medarbejderen skal altså ikke betale skat af dette beløb med mindre gaven er:

  • Kontanter
  • Et gavekort der kan ligestilles med kontanter

Medarbejderen skal ikke betale skat af gaven, hvis gaven er et gavekort til en eller flere aktiviteter, der er udvalgt af arbejdsgiveren (fx et oplevelsesgavekort).

Hvis julegaven overstiger beløbet

Har julegaven en værdi på mere end 800 kr, skal medarbejderen betale skat af det beløb, der overstiger de 800 kr. Det vil sige: Hvis medarbejderen fx modtager en julegave til 800 kr og andre gaver til 300 kr, skal medarbejderen betale skat af de 300 kr.

1100 kr er max for et helt år

Bemærk at julegaven tæller med i det samlede beløb på 1100 kr., som hver medarbejder må få gaver og mindre goder for om året. Hvis den samlede værdi af julegaven og de øvrige gaver overstiger 1100 kr., skal medarbejderen derfor betale skat af hele beløbet.

TIP:

Arbejdsgiveren skal indberette beløbet for gaverne til SKAT som en del af lønnen og kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

Læs mere om regler for gaver og beskatning på skat.dk

Eller gå direkte til Lomax' kæmpe udvalg af firmajulegaver her. Lomax har firmajulegaver i alle prisklasser - der er mere end 300 gaver og mærkevarer.

Vi vil meget gerne høre din mening: Hvad er en god firmajulegave?