• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Grønne fingre

Gør virksomhedens udearealer attraktive

Virksomhedens ansigt udadtil: Hold orden, klip og beskær planter og græs og fjern ukrudt. Få vores bedste forårstips til tjekkede og imødekommende udearealer.

Senest opdateret 03. marts 2020

Virksomhedens ansigt udadtil. Sådan kalder mange arealerne rundt om virksomheden. Er der orden, pænt vedligeholdte planter, er græsset klippet og ukrudtet fjernet mellem fliser og belægninger?

Få her vores bedste råd til, hvordan I allerede i foråret kan forberede en ”ansigtsløftning”, så virksomhedens udearealer virker imødekommende og tjekkede, når man ankommer som kunde eller samarbejdspartner. Det udendørs look sender nemlig også vigtige signaler om virksomheden!

Et præsentabelt udtryk

Uanset om I selv står for at holde udendørsområderne pæne eller har en serviceleverandør til det, er der en række opgaver, som I med fordel kan gøre i det tidlige forår, da en tidlig indsats gør det nemmere at holde ukrudt nede og få planter til at se endnu mere frodige ud.

Vi vil gerne dele vores tjekliste til at skabe et optimalt, præsentabelt udtryk – og hjælpe til at få et overblik, som måske kan spare virksomheden for unødige udgifter på driftsbudgettet. Det er grundlæggende forårsopgaver som:

1. Grib løvriven

Om foråret ligger der ofte en sidste rest af efterårets blade tilbage, og en græsplæne kan med fordel rives. Fjern gamle blade, så der ikke dannes svamp eller mos under bunker af blade. Riv græsarealet godt igennem, det giver luft ned til græsrødderne og ny vækst.

2. Vær tidligt ude mod ukrudt

Når du starter tidligt på foråret med at fjerne det spirende ukrudt, undgår du at det for alvor får fat med rødder, og dermed bliver det nemmere at holde nede hen over sæsonen.

3. Græsklip

Klip første gang, når græsset er ca. 6 cm højt.

Til den mindre virksomhed kan vi anbefale klassiske plæneklippere på enten el eller benzin. Skal det være nemt, kan du også vælge en robotplæneklipper, der selv klarer arbejdet.

4. Beskæring

Det meste beskæring bør foretages om efteråret. Dog kan du sagtens beskære blomstrende planter og hårdføre buske og træer tidligt på foråret. En god huskeregel er: Når den gule Forsythia-busk blomstrer i april, er det tid til at beskære roser og lavendel, som mange har i indkørselsarealer. Arbejdet kan gøres lidt nemmere med gode beskærersakse og -beskærersave, evt. med teleskopstænger.

5. Rens af fliser

En højtryksrenser er en effektiv måde til at fjerne f.eks. alger eller give fliserne en makeover.

TIP: Skån fliserne ved at sætte et særligt mundstykke på højtryksrenseren, en Patio Plus renser (som følger med vores anbefalede højtryksrenser i linket). Renseren fordeler trykket fra strålen over et større område, så du ikke skader overfladen på fliserne. Husk også at spule i en vinkel på ca. 30 grader, så fugesandet bliver mellem fliserne.