• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
 • /  Dag til dag-levering
 • Trustpilot

Køb for 500 kr. og få 100 kr. rabat - Indløs her

Køb for 500 kr. og få 100 kr. rabat. KUN fredag, lørdag og søndag - Indløs her
Person med mobiltelefon i haand skriver i sin kalender

Hvilken kalender passer til mig?

Dagskalendere , ugekalendere, årskalendere og vægkalendere. Der finder mange forskellige kalendertyper, men hvad er forskellen på de forskellige typer, og hvilken kalender skal du egentlig vælge? Læs med og find ud af hvilken kalender, der passer til dig og dine behov, og bliv klogere på hvordan du får mest muligt ud af din kalender, når du planlægger dit arbejds- og privatliv.

Senest opdateret 01. oktober 2021

Hvilken kalendertype skal du vælge

Selvom de fleste af os i dag benytter digitale kalendere på vores telefoner og computere, så er behovet for fysiske kalendere ikke blevet mindre, og kalendere bliver stadigt mere og mere populære – specielt blandt unge og studerende. Derfor vælger mange mennesker også at kombinere den digitale kalender med en fysisk. Måske er du også en af dem med behov for en fysisk kalender, men hvilken kalendertype skal du egentlig vælge?

Bare rolig, vi har gjort det nemt  for dig – nedenfor finder du en forklaring af  de oftest benyttede kalendertyper, og hvilke fordele de hver især giver dig, så du kan finde den kalender, der passer til dig.

Dagskalender

Dagskalenderen er til dig, som ønsker et detaljeret  overblik over dagens aktiviteter, og som foretrækker at skrive meget. Typisk er en dagskalender udformet med spiralryg og findes i både forskellige størrelser og omslag. Du kan altså vælge det klassiske kalenderlook  eller selv designe din forside.

Én af de største fordele ved at benytte en dagskalender er, at den består af én hel side til hver enkelt  dag. Samtidig er den timeinddelt, hvilket giver dig ekstra god plads til at kunne planlægge og indskrive dagens opgaver, vigtige noter samt diverse aftaler og møder.

Ugekalender

Med en ugekalender er det hurtigt og nemt at overskue arbejdsdagen – uge for uge. Samtidig giver en ugekalender dig muligheden for i god tid at planlægge frem i tid, særligt med henblik på planlægning af f.eks. ferie- og helligdage. 

Ugekalenderen er særligt populær i A5-format men findes i masser forskellige varianter og designs. Den er til dig, som har brug for et løbende overblik  over kommende planer og projekter – både professionelt og privat.   

Årskalender

En årskalender er praktisk talt et uundværligt værktøj i langt de fleste virksomheder, og er for mange et tilbagevendende køb år efter år. Den primære fordel ved at benytte en årskalender er, at den giver dig det fulde overblik over årets vigtigste aktiviteter – og det bedste er, at årskalendere  fås som både hel- og/eller halvårskalendere alt efter dit behov. 

Yderligere giver årskalenderen dig også mulighed for at planlægge og highlighte fremtidige projekter og kampagner, ligesom du får en samlet og skarp oversigt over årets ferieperioder samt mærke- og helligdage.

Vægkalender

Salget af vægkalendere har været stødt stigende i efterhånden mange år, og vægkalendere er populære som aldrig før. Det skyldes bl.a. at denne kalendertype er let at se på afstand grundet størrelse og farvevalg. Derfor egner vægkalendere sig også særligt godt til dig, der arbejder i f.eks. et åbent storrumskontor, hvor der er behov for et samlet overblik over aktiviteter , og hvor du hurtigt skal kunne afkode forskellige perioder og kampagner eller kan se hvornår dine kolleger holder ferie.

Studiekalender

I de senere år er studiekalendere vundet frem og er blevet særligt populære hos unge studerende. Det skyldes bl.a., at du med en studiekalender i hånden, nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik over  f.eks. din undervisning og forskellige semestre.

En studiekalender er til dig, som gerne vil have overblikket over dit studie og få bedre styr på studiegruppeaftaler, vigtige deadlines og uundværlige noter i undervisningen.   

Familiekalender

Vægkalendere er også særdeles populære i privaten, hvor de ofte bruges som såkaldte familiekalendere, som benyttes på dags-, uge-, og månedsbasis. I mange private hjem og børnefamilier kan det ofte være en udfordring at finde hoved og hale i hhv. de voksnes og børnenes aftaler, både de fælles aftaler og de individuelle aftaler.

Alt dette afhjælper en kreativ familiekalender, der med sine mange og stærke farver og muligheder for at være kreativ, gør det markant nemmere for børn og småbørn at afkode dagligdagen, når f.eks. håndboldtræningen, aftensmaden og legeaftalerne plottes ind i kalenderen. 

Lommekalender

Lommekalenderen er en fiks lille sag, som giver dig det hurtige overblik. Med sin begrænsede størrelse er lommekalenderen den perfekte kalender til dig, som er meget på farten, da den giver dig mulighed for at have vigtige aftaler og kontaktinformationer lige ved hånden – og bedst af alt, så passer den lige i baglommen eller attachémappen.

Er du stadig i tvivl om, hvilken kalender du skal vælge? Find den kalender der passer til dit behov lige her.

Hvad kan du bruge din kalender til

En kalender er selvfølgelig perfekt til at holde styr på vigtige aftaler, men faktisk kan du nemt bruge den til meget mere. For mange er kalenderen en forlængelse af dem selv, og bruges f.eks. som et kreativt og legende medie. Og der er en rigtig god grund til at bruge kalenderen noget mere – faktisk viser undersøgelser, at de fleste af os husker bedre, når vi skriver ting ned. Derfor har vi opstillet nogle gode råd til hvad du også kan bruge din kalender til:

 • Personlig dagbog
 • Kreativ notesbog
 • Opslagsværk og huskeseddel
 • Energi- og humørkalender
Personlig dagbog

Jo mere du benytter din kalender, jo mere personlig bliver den. Heri kan du skrible både de dybeste og inderste tanker ned, dine fremtidige drømme og mål, overvejelser og beslutninger – og du kan designe kalenderen med f.eks. billeder og tegninger, så den afspejler præcis, hvem du er. 

Modsat digitale kalendere som hvor gamle aftaler forsvinder efter en årrække, så ender mange mennesker faktisk med at gemme deres personlige kalendere og dagbøger i mange år. På den måde kan du kigge tilbage i tiden, og genopleve både de gode stunder og vigtige erfaringer.

Kreativ notesbog

Vi har alle brug for at lege i hverdagen, og når du skriver, træner du faktisk din hjernes hukommelse og evne til at være kreativ – både visuelt og skriftligt. En kreativ notesbog er derfor et glimrende arbejdsredskab, hvor du kan samle alle dine skøre idéer og tanker, og brainstorme på alt lige fra sjove og skæve input til kruseduller, tegninger og illustrationer.

Opslagsværk og huskeseddel

Brug også din kalender som professionelt og/eller privat opslagsværk og huskeseddel, og hold styr på de vigtigste begivenheder i dit liv – så glemmer du ikke årets Black Friday, den længeventede vinterferie eller mormors 80-års fødselsdag.

Energi- og humørkalender

Oplever du nogle gange, at det kan være svært at balancere arbejde og privatliv, så kan det være en fordel at føre en energi- og/eller humørkalender. Det er en god måde at blive klogere på dig selv, da det giver dig overblikket over dine daglige aktiviteter, og hvad der har positiv indflydelse på din hverdag. 

Ved at føre en energi- og humørkalender kan du let afkode, hvad du bør bruge dine kræfter på, blot ved at se på hvilke aktiviteter der gør dig i godt humør og giver dig energi. På den måde kan du lægge tid ind til de gode aktiviteter og nedprioritere eller helt fjerne de dårlige aktiviteter, så du kan genoplade batterierne. 

Få mest muligt ud af din kalender i 2022

Der er 253 arbejdsdage i kalenderåret 2022, og det betyder, at der også er masser af ferie- og helligdage. Derfor kan du med fordel allerede nu planlægge din ferie i 2022, så du får mest muligt ud af alle dine feriedage.

I 2022 falder årets største ferier i disse uger og på disse datoer:

 • Vinterferie (uge 7) – 14. februar til og med 18. februar
 • Industri sommerferie  (uge 29, 30 + 31) – 19. juli til og med 8. august
 • Efterårsferie (uge 42) – 18. oktober til og med 22. oktober
 • Juleferie (uge 51 + 52) – 20. december til og med 31. december

Et godt tip er at bruge en feriedag eller to enten op til eller efter St. Bededag eller på den ”indeklemte” fredag mellem Kr. Himmelfartsdag om torsdagen og weekenden, da det vil give dig en lækker forlænget weekend. Det samme trick kan bruges ifm. Pinseferien, hvis du ønsker en miniferie i forlængelse af weekenden. 

Vi har gjort det let for dig at komme i gang med planlægningen af din ferie med vores gratis print selv kalender for 2022, som også indeholder alle helligdage. Ligeledes finder du nedenfor også en oversigt over helligdage i 2022, som du kan planlægge din ferie ud fra.

Oversigt over helligdage i 2022

 • Lørdag d. 1. januar - Nytårsdag
 • Søndag d. 10. april - Palmesøndag
 • Torsdag d. 14. april - Skærtorsdag
 • Fredag d. 15. april - Langfredag
 • Søndag d. 17. april – Påskedag
 • Mandag d. 18. april – 2. påskedag
 • Fredag d. 13. maj – St. Bededag
 • Torsdag d. 26. maj – Kr. Himmelfartsdag
 • Søndag d. 5. juni – Pinsedag
 • Mandag d. 6. juni – 2. Pinsedag
 • Søndag d. 25. december – Juledag
 • Mandag d. 26. december – 2. juledag
   

Oversigt over arbejdsdage i 2022

 • Januar – 21 arbejdsdage
 • Februar – 20 arbejdsdage
 • Marts – 23 arbejdsdage
 • April – 18 arbejdsdage
 • Maj – 20 arbejdsdage
 • Juni – 21 arbejdsdage
 • Juli – 21 arbejdsdage
 • August – 23 arbejdsdage
 • September – 22 arbejdsdage
 • Oktober – 21 arbejdsdage
 • November – 22 arbejdsdage
 • December – 21 arbejdsdage