• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Rengøring elektronik

Mus, tastatur og skærm - rengør det nemt

Er din computer fyldt med støv, fedtfingre og krummer? Spiser du også din frokost ved computeren? Få tips til rens af elektronikken.

Senest opdateret 25. marts 2020

Spiser du også din frokost ved computeren? Har du din tablet i sofaen sammen med fredagsslikket? Og vidste du, at der er undersøgelser, der viser, at der er flere bakterier på et tastatur end der er på et toiletsæde?!

Vi har gode forslag til, hvordan du hurtigt og effektivt kan rengøre elektronik.

Sådan gør du skærm, mus og taster rene

Din computer er en støvmagnet og bakteriesamler af de helt store...

Egentlig bør man rense computeren både indvendigt og udvendigt, men vi vil anbefale, at du kun gør det udvendigt, så du ikke ødelægger noget i din computer.

Før du starter hovedrengøringen: sørg for, at computeren er slukket og stikket er taget ud.

Skærm, tastatur og mus er nemme at rengøre med de rigtige redskaber. Det vigtigste udstyr, du skal bruge til effektiv rengøring er:

  • Skærmrens
  • Microfiberklude
  • Luftspray

Tør skærmen af med en let fugtig Mikrofiberklud med skærmrens eller med en klud, der er vredet hårdt op med demineraliseret vand. Undlad at bruge f.eks. køkkenrulle, da det kan ridse skærmen.

Nu er det tastaturets tur! Vend tastaturet på hovedet og ryst det forsigtigt, så løst snavs ryger ud. De resterende krummer kan du nemt blæse ud med komprimeret luft fra luftspray.

Brug IKKE støvsugeren

Vi vil ikke anbefale, at du bruger en støvsuger til rengøring af din computer, fordi støvsugeren kan afgive statiske ladninger og ødelægge hardware i computeren.

For at komme bakterierne til livs på tastaturet er det effektivt at bruge desinficerende renseservietter, som dræber op til 99,9% af alle vira og bakterier på tasterne.

Hvis du gør din computer, mobil og andet elektronik rent regelmæssigt, kan de typisk holde længere. Husk også at rense udluftningsriste og blæsere.