• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Sådan vælger du den rigtige mus

Senest opdateret 14. januar 2020

Person tester en computermus
Vi guider dig til at vælge den rigtige computermus med udgangspunkt i dine individuelle behov.

Når du skal vælge din computermus gælder det først og fremmest om at vælge det redskab, der passer bedst til dig og din hånd. Der findes ikke den bedste mus. Alle mus er designet forskelligt med hensyn til, hvordan du bruger din hånd og dine fingre. Det er individuelt, hvad der fungerer bedst for den enkelte, og forskellige arbejdsopgaver stiller forskellige krav til din mus eller dit pegeredskab. Du bør derfor undersøge hvilket redskab, der passer bedst til lige netop dit arbejde – måske du i virkeligheden ville have glæde af forskellige redskaber til forskellige arbejdsopgaver.

Der findes et væld af forskellige typer af mus, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad man skal vælge – men måske følgende guidelines kan hjælpe dig:

Trådløs eller med ledning?

Vælger du en kablet mus, er du sikker på, at den aldrig løber tør for strøm eller er udsat for signalforstyrrelser. Reaktionstiden er lidt hurtigere ved en kablet mus end ved en trådløs forbindelse, hvilket dog sjældent er betydningsfuldt ved normalt kontorarbejde. Se alle vores kablede mus her.

Fordelene ved en trådløs mus er, at du slipper for løse ledninger på dit arbejdsbord, og du kan flytte musen rundt på bordet, som du ønsker, uden at du bliver generet af ledningen. Vælger du en trådløs mus anbefaler vi altid at have et sæt ekstra genopladelige batterier ved hånden, så du undgår at din mus løber tør for strøm midt på arbejdsdagen. Se alle vores trådløse mus her.

Laser mus eller optisk mus?

De fleste husker nok den mekaniske ”kuglemus” som bevægede sig rundt ved hjælp af en kugle. Den er heldigvis nærmest udgået i dag og erstattet af lasermusen eller den optiske mus.

Lasermusen har ofte et højere DPI-tal end den optiske mus. Dette har betydning for musens præcision, hvilket kan være brugbart i nogle erhverv eller i gaming, men det kræver tilsvarende en skærm med en høj opløsning. Andre vil muligvis opleve lasermusen for ”livlig”. Lasermusen fungerer upåklagelig på alle overflader, hvorimod den optiske mus kan have problemer med glas eller højglans-overflader.

Find alle lasermus her og alle optiske mus her.

Den ergonomiske løsning

Søger du i stedet en mus til at stå fast på kontoret, kan det være en ide med en mere ergonomisk mus. Med en ergonomisk mus, mindsker du slidtage på fingre og led, og hvor du kun skal benytte din tommelfinger for at flytte musen, med denne mus undgår du forkerte ryk i hånden og aflaster i stedet dit håndled.

Er du en af dem der sidder hele dagen foran computeren og bruger din mus? Så kan det være en god ide med en ergonomisk mus. Vi udbyder både rollermouse og vertical mouse, der giver dig en så minimal belastning som muligt.

Der findes gode alternativer til den traditionelle mus. Vælg fx en MouseTrapper eller RollerMouse. MouseTrapper er en fleksibel styremåtte, som du styrer ved enkle bevægelser med pege-, lange- og ringfinger på en touch-scroll-plade. RollerMouse har samme gode ergonomiske egenskaber, men styres ved en rullestav. Du kan indstille genvejstaster, så du begrænser dobbeltklik. Et andet råd er nemlig at undgå dobbeltklik, fordi det belaster underarmen.

En god mus – og gerne flere forskellige

Det kan hurtigt blive bekosteligt, hvis alle medarbejdere skal have flere forskellige mus og pegeredskaber, eller hvis man skal bestille flere forskellige mus hjem for at teste, hvilken en, der passer bedst. Hos Lomax anbefaler vi derfor, at man samler et udvalg af forskellige mus, som medarbejderne kan afprøve og evt. skifte mellem.