• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Sådan vælger du det rigtige kopipapir

Senest opdateret 21. januar 2020

Kopipapir
Vi guider dig til at vælge det rigtige kopipapir. Vi giver dig tips om f.eks. papirformat og opacitet, så du kan vælge det helt rigtige kopipapir.

Kopipapir er en vigtig kontorartikel i din dagligdag på kontoret, og da mange trykopgaver i dag håndteres inhouse stiller det også større krav til papirets kvalitet. Der findes et utal af forskellige slags papir til forskellige formål. Skal du fx udskrive rapporter, fakturaer eller fotografier til din virksomhed? Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du vælger det rigtige kopipapir.

6 tips til køb af kopipapir

 

1. Papirformat

Først og fremmest skal du have styr på det rigtige format. De mest anvendte størrelser er A3, A4 og A5. A4 er den mest almindelige størrelse til hverdagsopgaver, fx referater, rapporter, mødeindkaldelser, fragtsedler mm. A3 bruges til større projekter såsom skemaer, plakater osv. Skal du udskrive ting i små formater fx indbydelser, så vil A5 være det bedste format.

2. Gramvægt

Det næste, som du skal overveje, er gramvægten af dit kopipapir, da papirets gramvægt definerer tykkelsen på papiret. Til almindelig hverdagsbrug vil den optimale vægt på dit kopipapir være 80 g. Ønsker du en mere kraftig kvalitet til udskrivning kan du vælge 90-120 g. Når du benytter højere gramvægte til dit print, giver det modtageren en følelse af kvalitet. Mange kopimaskiner kan i dag printe op til 200 g.

3. Hvid eller farvet

Hvidheden på kopipapir har mange nuancer og følger mange gange moden. Vi har igennem årerne set rødlige, gullige, grålige og blålige nuancer i det hvide. Mange synes, at det blålige er det mest hvide, men det er en smagssag. Hvis du støder på hvidhedstal, så vil spændet gå fra ca. 147 – 168 CIE (hvidhedsmåleenhed), hvor 147 er mindre hvidt, og 168 er meget hvidt.

4. Opacitet

Opacitet er gennemsigtigheden i et stykke papir. Jo højere opacitet jo mindre gennemsigtighed. Dette har betydning for, om du har brug for at printe på begge sider af papiret eller ej. Skal du printe mange sider, kan det være smart at vælge papir med høj opacitet, da det giver mulighed for at udskrive på begge sider af papiret.

5. Overflade

Overfladen på et stykke papir har betydning for, hvad det skal bruges til. En let rug overflade er god til sort/hvid og lettere billeder, hvor en mere glat overflade er god til tungere farvebilleder.

6. ColorLok®

ColorLok® er en ny teknologi for bedre trykkvalitet. Papiret er designet med specielle tilsætningsstoffer, der giver kortere tørretid, mere levende farver og dybere sort sammenlignet med papir uden ColorLok® teknologi.

Er du glad for miljøvenligt papir, så kig efter disse miljømærker og certificeringer

  • FSC®  (ansvarligt skovbrug)
  • Det nordiske miljømærke Svanen
  • EU´s miljømærke Blomsten
  • TCF (totalt klorfrit)
  • ISO 14001 (kriterier for miljøstyringssystemer)
  • EMAS (reducerer miljøpåvirkningen)

 

Et lille ekstra tip:

Kopipapir er for mange et rutinekøb og købes ofte i store mængder. Husk derfor at opbevare papiret i tempererede lokaler og i lukkede indpakninger for at modvirke fugt, så holder det længere.

 

Køb kopipapir