• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot

Alt til en festlig fastelavn

Når det er fastelavn, plejer det at betyde lange rækker af udklædte og glade mennesker klar til fest og tøndeslagning. I år ser det hele lidt anderledes ud pga. corona, men fastelavn 2022 kan sagtens fejres alligevel i en coronavenlig version. Du kan bestille både fastelavnstønder og masser af slik lige her.

Bliv klar til fastelavnsfesten 

Fastelavnspynt

Alternativ fastelavnsfest 2022

Fastelavn er et af årets sjove højdepunkter for børn. I år bliver fastelavn stadig ikke helt, som det plejer pga. corona, men det er stadig muligt at holde en festlig fastelavn. Du kan bestille både fastelavnstønder og masser af slik lige her.

Tøndeslagning derhjemme

Bestil en fastelavnstønde og giv børnene en festlig fastelavn. Overrask dem med en sjov dag, hvor I klæder jer ud og slår katten af tønden derhjemme. Hæng fastelavnstønden op i haven, gården eller carporten og gør klar til fest. Det vil med garanti være en anderledes fastelavnsfest, som vil blive husket. Fastelavnstønderne leveres både med en krone til kattekongen og -dronningen samt reb, kølle og udsmykning. Nemmere bliver det ikke.

Fyld tønden med familiens favoritslik. Vi har et stort sortiment af både slik og chokolade, som er individuelt indpakket, og derfor helt oplagt til at fylde i tønden eller til at hænge på et festligt fastelavnsris.

Kreativ fastelavnspynt

Ingen fastelavnsfest uden pynt. Klip sorte katte til at pynte op med, lav farverige masker i karton med pailletter og fjer, og brug crepepapir til at lave festlige dekorationer til fastelavnsris. Alle aldre kan være med, når der skal klippe-klistres, og I finder alt det, der skal til, i vores store udvalg af hobbyartikler.

Hvornår er det fastelavn?

Fastelavn falder altid på en søndag syv uger før påskedag, nemlig fastelavnssøndag. Den falder hvert år på en ny dato, men ligger altid mellem den 1. februar og den 7. marts. I 2022 falder fastelavn den 27. februar.

Hvorfor holder vi fastelavn?

Fastelavn er oprindeligt en hedensk vår- og frugtbarhedsfest, inden kirken overtog fejringen. Fastelavn var en festlig højtid, hvor man gjorde sig klar til at faste i 40 lange dage. Under fasten var kød, fint brød og fed mad forbudt. Selvom fasten er afskaffet, er fastelavn stadig en festlig tradition.

Hvad betyder fastelavn?

Ordet fastelavn stammer fra de tyske ord ”vastelavent” og ”fastelabend”, som begge betyder fasteaften.

hobbyartikler