• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering som normalt
  • Trustpilot

Det er rart at vide hvordan reglerne er for beskatning af firmagaver, inden du beslutter hvad dine medarbejdere skal forkæles med af julegaver. Her har vi samlet de vigtigste retningslinjer, så du hurtigt kan få et overblik.

Regler for beskatning af firmagaver

Det er rart at vide hvordan reglerne er for beskatning af firmagaver, inden du beslutter hvad dine medarbejdere skal forkæles med af julegaver. Her har vi samlet de vigtigste retningslinjer, så du hurtigt kan få et overblik.

Firmajulegaver til 800 kr. er altid skattefri gaver

Som arbejdsgiver må du give dine medarbejdere en julegave til maksimum 800 kr. – dvs. 640 kr. ekskl. moms. Den skal de ikke skal betale skat af. Heller ikke hvis de har fået andre firmagaver i årets løb.
På et helt kalenderår må du maksimum give dine medarbejdere gaver for 1.200 kr. inkl. moms. Bemærk at det er inklusiv en firmajulegave til 800 kr. 
Kommer det samlede gavebeløb op over 1.200 kr. inklusiv julegaven til 800 kr., skal medarbejderne betale skat af værdien af årets andre gaver. Firmajulegaven til 800 kr. er altid skattefri.
Overskrider julegavens værdi 800 kr. og den samlede værdi af årets gaver 1.200  kr., skal medarbejderne betale skat af værdien af alle gaverne. 

Det vil altså sige at gaverne til dine medarbejdere er skattefri hvis:

  • Du giver en julegave til maksimum 800 kr
  • Du giver enjulegave til maksimum 1.200 kr. og ikke har givet andre gaver i løbet af året

 

Gavekort og gavebeviser som firmagave

Der er en række regler der skal tages højde for, hvis du gerne vil give dine medarbejdere et gavekort, så de selv kan finde den gave, de godt kunne tænke sig. Traditionelle gavekort og kontanter er altid skattepligtige, og derfor ikke særlig velegnede som medarbejdergaver.  
Gavekort som ikke kan sidestilles med kontanter, og hvor der altså er et afgrænset udvalg af varer modtageren kan bruge det til, er derimod ikke skattepligtige. For at et gavekort eller gavebevis skal være en skattefri og god firmagave, skal nedenstående være opfyldt:

  • Værdien er maksimum 800 kr. 
  • Gavekortet ikke kan byttes til kontanter
  • Gaverne vælges fra en liste
  • Medarbejderne ikke kan købe et tilsvarende gavekort selv

 

Bestil hos Lomax og slip for bekymringerne 

Vi har naturligvis taget højde for reglerne, så det er der helt styr på, hvis du vælger at give dine medarbejdere et gavebevis fra Lomax webshop.

Køb firmagaver her!


Hvis du har brug for at læse alle reglerne vedr. beskatning af firmagaver til medarbejdere, f.eks. i forbindelse med jubilæum og fødselsdag, kan du finde dem lige her hos Skat.