• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Hvor meget må en firmajulegave koste?

På et helt kalenderår må du højest give dine medarbejdere gaver for 1.300 kr. inkl. moms i alt, hvis gaverne skal være skattefrie. Så langt så godt. Der er dog også en række andre tekniske regler omkring beskatning, som betyder, at julegaver kan være både skattefri og skattepligtige. Vi kommer her med nogle eksempler, som gerne skulle dække alle scenarier – uanset om du har givet andre gaver i løbet af året og uanset julegavens størrelse.

Eksempel 1 (det samlede beløb er over 1.300 kroner, men julegaven overstiger ikke 900 kroner):

Du giver en julegave med en værdi på 800 kroner til en medarbejder. Medarbejderen har tidligere på året modtaget gaver for 600 kroner. Det samlede beløb overstiger nu 1.300 kroner, men julegaven overstiger ikke 900 kroner, så medarbejderen skal derfor KUN betale skat af de 600 kroner.

Eksempel 2 (det samlede beløb er over 1.300 kroner, og julegaven overstiger 900 kroner):

Du giver en julegave til en medarbejder, og gavens værdi er 1.000 kroner. Medarbejderen har tidligere på året modtaget gaver for 500 kroner. Det samlede beløb overstiger nu 1.300 kroner, og da julegaven også overstiger 900 kroner i værdi, skal den også beskattes. Medarbejderen skal derfor betale skat af HELE beløbet på 1.500 kroner.

Eksempel 3 (der er ikke givet andre gaver i løbet af året, og julegaven overstiger ikke 1.300 kroner i værdi):

Du giver en julegave med en værdi på 1.000 kroner til en medarbejder. Medarbejderen har ikke modtaget andre gaver i løbet af året, og julegaven overstiger ikke 1.300 kroner i værdi, så der skal IKKE betales skat.

Eksempel 4 (der er ikke givet andre gaver i løbet af året, men julegaven overstiger 1.300 kroner i værdi):

Du giver en julegave med en værdi på 1.500 kroner til en medarbejder. Julegaven overstiger 1.300 kroner i værdi, så den skal derfor beskattes – uanset om der er givet andre gaver i løbet af året.

Beskatning af jubilæums- og lejlighedsgaver

Jubilæums- og lejlighedsgaver er som udgangspunkt skattefrie og skal derfor ikke medregnes i det årlige gavebeløb.

Ved jubilæer efter 25, 35, 40, 45 og 50 års ansættelse i virksomheden må medarbejderen få en skattefri gave på op til 8000 kr.

Lejlighedsgaver af sædvanligt omfang er skattefrie. Altså almindelige gaver, som markerer en privat mærkedag, f.eks. fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup og lignende. Der er ingen faste grænser for værdien af lejlighedsgaver, men de er dog fuldt skattepligtige, hvis værdien er større end, hvad der normalt anses for passende.

Du kan læse mere om reglerne for beskatning af firmagaver på SKATs hjemmeside her.

Forkæl dine medarbejdere med en julegave

Siden er senest opdateret d. 10.05.2023.

Ofte stillede spørgsmål om firmajulegaver

Der er ingen øvre grænse for, hvor meget man må give medarbejdere i julegave. Men der er nogle regler for, hvornår din medarbejder skal betale skat af deres gaver.
For at undgå det, må julegaven maksimalt koste 900 kr. inkl. moms hvis der er givet andre gaver i løbet af året. Hvis din medarbejder ikke har modtaget andre gaver i samme år, kan julegaven koste op til 1.300 kr., uden der skal betales skat.

Hvis julegaven koster mindre end 900 kr. inkl. moms, bliver din medarbejder ikke beskattet af julegaven, selvom medarbejderen allerede har modtaget andre gaver samme år.

Ja. Du kan skattefrit give gavekort til dine medarbejdere i julegave, hvis det kun gælder til få udvalgte varer hos en specifik udbyder. Du kan f.eks. købe gavebeviser til dine medarbejdere hos Lomax.