• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Hvor meget må en firmajulegave koste?

På et helt kalenderår må du højest give dine medarbejdere gaver for 1.200 kr. inkl. moms i alt, hvis gaverne skal være skattefrie. Så langt så godt. Der er dog også en række andre tekniske regler omkring beskatning, som betyder, at julegaver kan være både skattefri og skattepligtige. Vi kommer her med nogle eksempler, som gerne skulle dække alle scenarier – uanset om du har givet andre gaver i løbet af året og uanset julegavens størrelse.

Eksempel 1 (det samlede beløb er over 1.200 kroner, men julegaven overstiger ikke 900 kroner):

Du giver en julegave til en medarbejder med en værdi på 800 kroner. Medarbejderen har tidligere på året modtaget gaver for 500 kroner. Det samlede beløb overstiger nu 1.200 kroner, men julegaven overstiger ikke 900 kroner, så medarbejderen skal derfor KUN betale skat af de sidste 500 kroner.

Eksempel 2 (det samlede beløb er over 1.200 kroner, og julegaven overstiger 900 kroner):

Du giver en julegave til en medarbejder med en værdi på 1.000 kroner. Medarbejderen har tidligere på året modtaget gaver for 500 kroner. Det samlede beløb overstiger nu 1.200 kroner, og da julegaven også overstiger 900 kroner i værdi, skal den også beskattes. Medarbejderen skal derfor betale skat af HELE beløbet på 1.500 kroner.

Eksempel 3 (der er ikke givet andre gaver i løbet af året, og julegaven overstiger ikke 1.200 kroner i værdi):

Du giver en julegave til en medarbejder med en værdi på 1.000 kroner. Medarbejderen har ikke modtaget andre gaver i løbet af året, og julegaven overstiger ikke 1.200 kroner i værdi, så der skal IKKE betales skat.

Eksempel 4 (der er ikke givet andre gaver i løbet af året, men julegaven overstiger 1.200 kroner i værdi):

Du giver en julegave til en medarbejder med en værdi på 1.500 kroner. Julegaven overstiger 1.200 kroner i værdi, så den skal derfor beskattes – uanset om der er givet andre gaver i løbet af året.

Beskatning af jubilæums- og lejlighedsgaver

Jubilæums- og lejlighedsgaver er som udgangspunkt skattefrie og skal derfor ikke medregnes i det årlige gavebeløb.

Ved jubilæer efter 25, 35, 40, 45 og 50 års ansættelse i virksomheden må medarbejderen få en skattefri gave på op til 8000 kr.

Lejlighedsgaver af sædvanligt omfang er skattefrie. Altså almindelige gaver, som markerer en privat mærkedag, f.eks. fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup og lignende. Der er ingen faste grænser for værdien af lejlighedsgaver, men de er dog fuldt skattepligtige, hvis værdien er større end, hvad der normalt anses for passende.

Du kan læse mere om reglerne for beskatning af firmagaver på SKATs hjemmeside her.

Forkæl dine medarbejdere med en julegave

Siden er senest opdateret d. 26.08.2022.