• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Penol – skriv på alle overflader med god, dansk samvittighed

Senest opdateret 01. september 2023

Penol
Den danske virksomhed Penols kendte serie 800 og 850 blev i 2013 den første whiteboard-marker i verden, som fik tildelt Svanemærket. Siden er de permanente markere kommet til, og du kan naturligvis få begge dele her hos os. Men først får du historien bag.

Svanemærket produkt

Det hele begyndte i 1928, da den danske forretningsmand Christian Olsen fik ideen til at producere primært fyldepenne her i Danmark i stedet for at importere dem fra udlandet. I mange år lå produktionen på Emdrupvej i København. En del år senere, nærmere bestemt i 2012, købte den danske forretningsmand Kristian Engsig virksomheden, og han besluttede, at Penol-produkterne nu skulle være så bæredygtige som overhovedet muligt. 

Vi ville gerne adskille os fra konkurrenterne. Samtidig sælges Penol jo især til det nordiske marked, så Svanemærket – som jo er et nordisk miljømærke – passede perfekt til vores produkt”, udtaler han. 

Børnetusser var de første

Det første produkt, som Kristian Engsig og resten af Penol-teamet besluttede sig for at forbedre, var børnetusserne. Her var der tale om en sårbar gruppe, som ville få ekstra meget glæde af, at kemikalierne i blækket og limstoffet (det materiale, som sikrer, at blækket hænger fast) blev erstattet af noget mere miljø- og helbredsvenligt. Her tog man senere endda skridtet videre og skiftede alt plastik på tusserne ud med genanvendt plast. Siden da gik turen videre til whiteboardmarkerne, og det skulle vise sig at blive en rigtig god ide, serien med samme pennestrøg blev verdens første Svanemærkede whiteboard-marker. Siden da har Penol udvidet det Svanemærkede sortiment med 0700- og 0750-serierne, som alle findes i sortimentet på lomax.dk.

Det er meget svært at opnå Svanemærket i den type varer, fordi limstofferne, som binder blækket til materialet, er meget svære at erstatte”, forklarer CSR-manager hos Lomax Ragga Asbjarnardottir og fortsætter: 

Derfor er det også rigtig godt gået af Penol, at de har formået at gøre det alligevel.”

Smitter ikke af

Penol-seriens permanente markere er produceret med permanent blæk. Det betyder, at farven er vandfast, når den tørrer. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt den smitter af – selv hvis du har skrevet eller tegnet på et glat materiale. Spidsen af pennen, som er lavet af akryl, kan bruges på alle overflader, lige fra papir og karton til glas eller metal. Udskiftningen til Svanemærket blæk har kun haft en mindre betydning for evnen til at hæfte, og netop den gode kvalitet – kombineret med det danske aftryk – er noget, som glæder produktchef hos Lomax Rasmus Olsen.

Vi er glade og stole over at have et anerkendt dansk varemærke i sortiment. Penol repræsenterer kvalitetsprodukter uden dikkedarer, hvor alt lige fra design til skriveoplevelse er blevet anerkendt gennem mange år. Hos Lomax kan vi præsentere det fulde produktprogram fra Penol og med den flotte Svanemærkning, er Penol nu også førende i markedet blandt ansvarlige skriveartikler.”