• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

10 sjove idéer til nisserierne på arbejdspladsen

Senest opdateret 09. juni 2023

Drillenisser - Elf on the shelf
Er der en tradition, der for alvor kan sætte skubbe i julehyggen på arbejdspladsen og give smil på læben, så er det nisseordning, hvor I ’nisser’ hinanden. Vi har samlet vores ti bedste idéer til nissedrillerierne – der er både inspiration til de uskyldige og de lidt mere slemme narrestreger. Men husk, at du ikke skal gøre noget, du ikke selv ville bryde dig om, at din nisse gjorde mod dig.
Post-it under mus

Post-it under musen

En klassiker, som mange måske kender, er at sætte en post-it eller et stykke tape under musen – hvis din kollega har en trådløs mus vel og mærke. Så vil det virke som om, at musen er gået død og ikke virker.

Skriv gerne f.eks. ”hilsen nissen” på den post-it, du bruger, så din kollega ikke er i tvivl om, at det er drillenissen, der har været på spil.

Fyld jakkelommerne

Hænger din nisseven sin jakke i jeres fælles garderobe, kan du liste dig ud i løbet af arbejdsdagen og fylde lommerne med alt fra gran, julesmåkager, konfetti, ris eller grankogler. Det er kun fantasien, der sætter grænser – men lad være med at putte noget i lommerne, der ødelægger jakken.

Ring til... julemanden

Læg en seddel til din nisseven om at ringe til en kollega fra en anden afdeling, der har været forbi for at spørge om noget, mens vedkommende var væk. Skriv julemandens nummer på sedlen i stedet for jeres kollegas: 70 24 12 07 (det koster kun almindelig telefontakst at ringe op).

Chokoladekalender uden chokolade

Vil du forkæle din nisseven lidt, er en chokoladekalender i starten af december en oplagt gave.

Men vil du være en ægte drillenisse, så åbner du forsigtigt kalenderen i bunden, hiver plastikbakken med chokoladerne ud, spiser (nogle af) dem eller erstatter dem med f.eks. rosiner eller små, kække hilsner fra nissen, inden du putter plastikbakken tilbage i indpakningen igen og forærer den til din nisseven.

Chokoladekalender uden chokolade

Sæt computeren til at opdatere

Forlader din nisseven sin plads og glemmer at låse sin computer, så slå lynhurtigt til. Sæt en falsk opdatering af computeren til og sæt den på fuld skærm. Det vil gøre din nisseven vanvittig, når han/hun kommer tilbage og ikke kan lave noget. Du finder en falsk opdatering til Windows her og en falsk opdatering til Apple her.

Tilbud om julehjælp

Lav et opslag og hæng det op et centralt sted i virksomheden, om at din nisseven tilbyder julehjælp til julestressede kolleger – der kan bestilles alt fra julesmåkager og julepynt til hjælp med julerengøringen. Er du rigtig kreativ, så sæt gerne et lidt sjovt billede af din nisseven på opslaget.

Tastatur med ombyttede taster

Tastatur med ombyttede taster

En narrestreg, der gerne skaber total forvirring, er at bytte rundt på tasterne på din nissevens tastatur.

På de fleste tastaturer er det nemt at tage tasterne forsigtigt af og sætte dem på igen forkerte steder på tastaturet.

Grødris eller juleslik overalt

Læg en fin, håndskrevet (eller printet) opskrift på risengrød eller risalamande på din nissevens bord sammen med de ingredienser, der skal bruges. Klip hul i bunden af posen med grødris, så risene falder ud, når din nisseven tager fat i den.

Du kan også klippe bunden af et plastik- eller papkrus, stille det på din nissevens bord, fylde det med julegodter (gerne noget der er lidt småt, f.eks. chokoladeknapper eller Pinocchiokugler) og lægge en lille seddel ved, hvor du ønsker glædelig jul. Når din nisseven tager fat i kruset, ryger godterne ud over det hele.

Pak arbejdsredskaberne ind

Pak mus, tastatur, skærm og også gerne bord og kontorstol ind i gavepapir. Du kan evt. gøre det en eftermiddag efter arbejde, så din nisseven møder ind til én stor ’gave’ dagen efter.

Gem kontorstolen

Gem din nissevens kontorstol et sted i virksomheden, hvor den ikke lige er til at finde igen. Og lav så en rebus, der fortæller, hvor stolen er og læg den på din nissevens bord.

Relaterede artikler