• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Gode råd til at spare på blæk og toner

Senest opdateret 23. januar 2020

Gode råd til at spare på blæk og toner
Blæk og toner kan hurtigt blive en stor udgift. Vi har samlet 5 tips til, hvordan du sparer på din blæk og toner og får mere ud af dine patroner.

Printeren er blevet fast inventar på både konteret og hos private forbrugere, og vi printer gerne alt fra fakturaer, budgetter og markedsføringsplaner til feriebilleder og koncertbilletter. Printere kan købes til en rimelig billig pris, men blæk og toner til printeren kan til gengæld hurtigt blive en stor udgift, hvis du printer meget og ikke tænker dig om.

Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du sparer på din blæk og toner og får mere ud af dine patroner.

1. Gå efter originale blækpatroner og lasertoner i høj kvalitet

Selvom du sikkert gerne vil gøre en billig handel, er det vigtigt ikke at glemme alt om kvalitet, når du skal købe blækpatroner eller lasertoner. Kopiprodukter kan være svingende i kvalitet og give problemer med garantien, så vi anbefaler derfor at vælge originale blækpatroner og lasertoner af god kvalitet i stedet for billige alternativer.

Men selvom pris og kvalitet typisk hænger sammen, så er det dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan købe kvalitetsblæk og toner til fornuftige priser. Hos Lomax kører vi ofte gode tilbud på blæk og toner, som du kan få glæde af, hvis du skriver dig op til vores tilbudsmail.

Husk i øvrigt at sikre dig, at de blækpatroner og lasertonere, du køber, passer til din printer.

2. Gør ’vis udskrift’ til din bedste ven

Selvom det måske kan virke åbenlyst, så vil vi alligevel gerne minde om at bruge ’vis udskrift’, før du udskriver dit dokument. Denne funktion gør det muligt for dig at se formateringen og tjekke, at dit dokument fremstår præcis, som du gerne vil have det, før du udskriver det.

Denne funktion er i øvrigt også nyttig, når du skal udskrive noget fra en side på nettet. Mange hjemmesider indeholder billeder, annoncer, figurer og lignende, og hvis det alligevel kun er teksten, du har brug for at udskrive, så kan du ligeså godt spare blæk og toner på billederne.

3. Udskriv kun det, du har brug for

Hvis du skal udskrive sider fra internettet men kun skal bruge en del af teksten så nøjes med at udskrive den del, du skal bruge. Dette kan du gøre nemt ved at markere den del af teksten, du vil udskrive og derefter højreklikke på den markerede tekst og vælge ”udskriv”.

4. Brug printerens kladde-funktion

Kladde-udskrift er en blæk- og tonerbesparende printindstilling, der findes på de fleste printere. Den kan hurtigt halvere blæk- og tonerforbruget, hvis du sørger for at anvende den, når udskriftskvaliteten ikke er afgørende.

5. Udskriv mere i sort-hvid

Farvepatroner koster væsentligt mere end sorte patroner. Så med mindre du skal udskrive noget, hvor det er vigtigt, at det er i farve, så kan du ligeså godt nøjes med at udskive i sort-hvid. Der er ingen grund til at udskrive tekster til egen gennemlæsning i farve.