• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Sådan vælger du den rigtige mus

Senest opdateret 24. oktober 2023

Person tester en computermus

Kender du det, når din mus ikke fungerer optimalt? Det kan virke som en simpel opgave at vælge den rigtige computermus, men med de mange forskellige typer mus på markedet kan det være svært at vide, hvilken en der er den rigtige for dig. Vi guider dig til at vælge den rigtige computermus med udgangspunkt i dine individuelle behov.

Valg af computermus

Når du skal vælge din computermus, gælder det først og fremmest om at vælge det redskab, der passer bedst til dine arbejdsopgaver og din hånd. Der findes ikke én ”bedste” mus. Alle mus er designet forskelligt med hensyn til, hvordan du bruger din hånd og dine fingre. Det er individuelt, hvad der fungerer bedst for den enkelte, og forskellige arbejdsopgaver stiller forskellige krav til din mus eller dit pegeredskab. Du bør derfor undersøge hvilket redskab, der passer bedst til lige netop dit arbejde – måske du i virkeligheden ville have glæde af forskellige redskaber til forskellige arbejdsopgaver.

Der findes et væld af forskellige typer af mus, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad man skal vælge – men følgende guidelines kan hjælpe dig:

Trådløs eller med ledning?

Når det kommer til at vælge mellem en trådløs eller kablet mus, er det ofte et spørgsmål om personlig præference. Tidligere havde trådløse mus udfordringer med batterilevetid og responstid, men nyere trådløse mus er forbedret markant på disse områder.

Med en kablet mus får du en stabil forbindelse, hurtig reaktionstid og slipper for bekymringen om batterilevetid. På den anden side kan du flytte den trådløse mus rundt på bordet, som du ønsker, uden at blive generet af ledningen, og du får et mere ryddeligt arbejdsbord. Se vores kablede mus her eller dyk ned i vores trådløse udvalg.

Trådløs mus og mus med ledning
Laser og optisk mus

Laser eller optisk mus?

Glem alt om den gamle kuglemus; i dagens digitale verden er den erstattet af lasermusen eller den optiske mus. Mens begge teknologier bruger lys til at spore bevægelser, har de hver deres fordele.

Lasermusen, kendt for sit højere DPI-tal, giver en øget præcision, hvilket er ideelt til grafisk arbejde og gaming. Jo højere DPI, jo mere præcis er musen. Andre vil muligvis opleve lasermusen for ”livlig”. Den fungerer også upåklageligt på stort set alle overflader.

Den optiske mus, derimod, er mere almindelig, ofte billigere og fungerer bedst på matte overflader. Valget mellem de to afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Se vores udvalg af lasermus her og vores optiske mus her.

Den ergonomiske løsning

Sidder du foran computeren det meste af dagen? Overvej at skifte til en ergonomisk mus for at beskytte dine fingre, led og håndled. Disse mus er designet til at reducere belastningen, især for dem, der bruger en mus i mange timer dagligt.

For eksempel giver Mousetrapper dig en fleksibel styremåtte, som du nemt styrer ved enkle bevægelser med pege-, lange- og ringfinger på en touch-scroll-plade, mens RollerMouse, med sin unikke rullestav, giver dig mulighed for at indstille genvejstaster og derved minimere dobbeltklik.

Begge alternativer tilbyder en mere naturlig og komfortabel arbejdsstilling, hvilket kan forhindre skader og øge produktiviteten. Så hvis du vil have en sundere arbejdsdag, er det tid til at overveje en ergonomisk løsning. Find din nye ergonomiske mus her.

Ergonomiske mus
Forskellige mus

En god mus – og gerne flere forskellige

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis alle medarbejdere skal have flere forskellige mus og pegeredskaber, eller hvis du skal bestille flere typer mus hjem for at teste, hvilken en der passer bedst.

Derfor anbefaler vi hos Lomax en smartere løsning: Saml et udvalg af forskellige mus, så dine medarbejdere kan prøve sig frem og finde den, der passer dem bedst og eventuelt skifte mellem dem. Det er både økonomisk smart og sikrer den bedste komfort for alle.

Få mere inspiration