• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Vælg det rigtige whiteboard til formålet

Senest opdateret 11. november 2021

Vælg det rigtige whiteboard
Er du forvirret over de mange forskellige whiteboardtavler, der er at vælge i mellem? Det er der ikke noget at sige til. Der findes nemlig mange typer af overflader som f.eks. stålkeramisk, emaljeret porcelæn, lakeret stål og glas. Forskellige overflader og kvaliteter har ikke de samme egenskaber og kan bruges på forskellige måder. Derfor er det vigtigt at vælge den rette type. Lomax’ ekspert på området, Henrik Langebek, guider dig her igennem de forskellige typer af whiteboards og deres fordele.
 

Stål- eller glaskeramiske whiteboards – det suveræne valg

Stålkeramiske whiteboards er lavet af en stålplade, der er påført en porcelænsemalje, som er brændt ved 800 grader for at få en så hård og ens overflade som muligt, fortæller vores ekspert Henrik Langebek. Keramisk stål har en mat ikke-reflekterende overflade, og skrift er let at se, både når du sidder tæt på og langt fra.

Den meget hårde skriveoverflade øger holdbarheden og giver en garanti på 30 år. Overfladen tåler hyppig brug og stød og kan nemt tørres af. Denne type whiteboardtavle er magnetisk og kræver almindelige magneter. Henrik anbefaler derfor især denne type tavle til klasselokaler og kontorer, hvor tavlen gerne bliver brugt mange gange i løbet af dagen.

Emaljeret porcelæn – det modstandsdygtige valg

Emaljerede whiteboardtavler er populære og gode til hyppig brug. De er robuste og kan derfor holde til placeringen i lokaler, hvor de bruges flittigt.

Når man producerer whiteboards af emaljeret porcelæn, bliver et lag af porcelæn brændt fast på en stålplade ved meget høj varme. Det giver denne type af whiteboard flere gode egenskaber. 
Med en stærk magnetisk stålkerne dækket af emalje, får tavlen en hård overflade, der er stærk og nem at rengøre. Tavlen er meget modstandsdygtig ift. at farve fra tuscher ikke lægger sig som skygger. Hvis du rengør dit whiteboard jævnligt, gerne en gang om ugen, så får du den bedst mulige holdbarhed på dit whiteboard.  

Et whiteboard i emaljeret porcelæn kræver minimal vedligeholdelse, er magnetisk og har en ikke-reflekterende overflade. Tavlen har en holdbarhed på op til ca. 25 år.

Lakeret stål – det billige valg

Hvis whiteboardtavlen ikke skal bruges så ofte, eller ikke bliver udsat for ret meget slid, kan det være fint med et billigere valg af tavle.

Whiteboards med en lakeret ståloverflade er som beskrivelsen siger – en stålplade påført en hård lak. Denne tavle har en holdbarhed på op til 10 år og kræver en del vedligeholdelse og forsigtighed ved anvendelse. Den er magnetisk og helt almindelige magneter fungerer fint.

Ifølge Henrik Langebek er fordelen ved denne type tavle, at de er billige i anskaffelse og let tilgængelige for alle, der gerne vil finde ud af, hvor stort behovet for et whiteboard egentlig er. 

Glastavler – praktisk dekoration

En glastavle er en tavle af glas, der findes med og uden en farvet bagside. Glas er meget hårdført og kan tåle hyppig brug og er nemt at rengøre. Husk at være ekstra forsigtig ved opsætningen af glastavler, så du ikke får skår i tavlen. Man kan skrive på en magnetisk glastavle med en kridtmarker eller med en almindelig whiteboardmarker. Når teksten er tør, kan man nemt viske det ud igen med en tavlesvamp eller en tør klud. Hvis du skal bruge magneter på en glastavle, skal der anvendes kraftige magneter for at de kan holde det ophængte på plads. Find de ekstra stærke magneter her.

Glastavler kan bruges ved enhver lejlighed og i ethvert rum. Glastavlen har den fordel at den kan købes med en farve, så den bidrager til indretning, og ikke bare er en neutral hvid flade. Glastavlerne kan være med til at give et kunstnerisk udtryk til lokalet ved at kombinere farver og størrelser.

Hvilke farver og størrelser kan man få whiteboards i?

Selvfølgelig er hvid den mest klassiske farve til et whiteboard – deraf navnet. Men vidste du, at du faktisk også kan få whiteboards i sort og rød. Den sorte tavle kan tilføre et stilrent, klassisk og elegant look. Har du brug for noget ekstra farve på væggen, kan den røde tavle give ekstra liv til lokalet.

Whiteboardtavler fås i både små og store størrelser. Vælg den størrelse, som du synes passer ind i lokalet eller vælg ud fra hvor stort dit behov for at bruge tavlen er. Det kan f.eks. være at tavlen til værkstedet, lageret eller familieplanlægningen i hjemmet ikke behøver at være ret stor.

Rødt whiteboard
Glastavler i flotte farver

Hvilke farver og størrelser kan man få glastavler i?

Glastavlerne fås i et væld af farver, der er med til at give rummet et anderledes look. Derudover findes glastavlerne i flere forskellige størrelser og faktisk også former. Du kan f.eks. få kvadratiske, rektangulære eller cirkelformede. Prøv at kombinere de forskellige størrelser og måske farver og sæt et anderledes præg på indretningen.

Husk at du også kan bestille tavler i specialmål. Kontakt os for at få et tilbud på tavler i lige netop de mål, I mangler. Henrik og hans kolleger sidder klar til at hjælpe og vejlede.

Relaterede artikler