• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Effektive brainstorms - strukturer kreativiteten

Senest opdateret 23. januar 2020

Effektiv brainstorm

Sådan skaber I bedre brainstorming og får størst udbytte.

Brainstorms og idébanker er gode måder at påbegynde projekter. Ved at dele idéer på denne tilsyneladende løsslupne facon bliver alles umiddelbare, kreative tanker sat i spil, hvilket er et godt udgangspunkt for den senere udvikling og målretning. Men det kræver lidt mere end blot innovative hoveder at få et godt udbytte fra idémøderne. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan I holder strukturerede og målrettede brainstorms.

Visualiser idéerne

For at skabe en fælles rød tråd for alle forslagene er det vigtigt at have et fælles visuelt holdepunkt. Vælg en ordstyrer, der noterer idéerne på et whiteboard og sletter, efterhånden som I snævrer jer ind i løbet af mødet.

Flyt rundt på forslagene

Du forbinder måske post-it-sedler med en smule uoverskuelighed på skrivebordet, men lærer man at anvende sedlerne taktisk, er de faktisk en effektiv hjælp til at afholde brainstorms, der er kreative såvel som målrettede. Brug eksempelvis post-it-sedler i forskellige farver og størrelser til at tydeliggøre forskellige temaer. Klæb dem gerne op på dit whiteboard eller på væggen og flyt rundt på sedlerne løbende, så brainstormen hele tiden er i bevægelse. Et godt tip: Tag et billede af den endelige opsætning, som nemt kan deles på mail mellem kollegaerne efterfølgende.

Brainstorm alle steder

En mindre tavle er en fleksibel løsning både internt i virksomheden, hvor den nemt kan flyttes rundt mellem afdelinger. Også til eksternt brug er den nyttig; fx ude hos kunder eller til oplæg i andre organisationer og virksomheder, da tavlen er let at transportere i bilen. Vælg evt. en model med indbygget whiteboard og flip-over funktion – her får du flere funktioner, og du kan enten selv medbringe noterne eller efterlade dem hos deltagerne, så idéerne står klart og tydeligt også efter brainstormens ophør.

Det udviklende dokument

Ofte foregår brainstorm-processer over tid, og det kan derfor være en god idé at have ét fælles dokument, som redigeres og udvikles gennem forløbet. Ved at bruge en projektor kan alle deltagere følge med i dokumentet ved hver brainstorm og effektivt arbejde med idéudviklingerne både under og efter mødet.