Sådan opbevarer du din chokolade
Senest opdateret 16. februar 2021

Lomax KvartalsBonus er helt gratis og uforpligtende. Du skal blot oprette en kundekonto og tilmelde dig KvartalsBonus.
Når du handler hos Lomax, opsparer du altid mindst 5 % i bonus, og vi sætter automatisk din bonus ind på din kundekonto.
Du opsparer bonus på alle dine køb i ét kvartal, hvorefter du kan handle for den i det efterfølgende kvartal.
Senest opdateret 16. februar 2021
Har du også prøvet at åbne en plade chokolade, der er blevet lidt grå? Det er ikke et tegn på, at chokoladen er dårlig. Man kan sagtens spise den, og den vil stadigvæk smage fint. Men de fleste af os spiser med øjnene, og en grå overflade vil derfor have betydning for nydelsen - en mørk blank chokolade er bare smukkere og mere indbydende end en mat grå.
Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.
Den grå farve kan også komme, hvis chokoladen bliver opbevaret for koldt eller fugtigt. Sker dette, er det sukkeret, som trænger ud og skaber det grålige skær.
Følger du rådene til opbevaring nedenfor, så kan det meste chokolade holde sig længe uden at blive gråt.
Mælkechokolade kan typisk holde sig i op til et år, mørk chokolade i næsten to år og hvid chokolade i ca. fire måneder. Fyldte chokolader såsom trøfler kan holde sig i tre-fire måneder.
Hvis du har været så uheldig, at din chokolade allerede er blevet grå, kan den tempereres og bruges som f.eks. overtræk til konfekt eller fyldte chokolader, så forsvinder den grå farve igen.
Skal du bruge din chokolade til bagværk, fyldte chokolader eller overtræk, så vær forsigtig med at opvarme den for hurtigt. Husk på at chokolade er meget følsomt og derfor ikke har godt af hurtig opvarmning.