• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Sådan indretter du et godt mødelokale

Senest opdateret 23. oktober 2019

Nyindrettet mødelokale
Indret et godt mødelokale, så du selv, dine kolleger og kunder føler sig godt tilpas. Her får du 3 gode fif til tjeklisten, når du indretter.

Kunsten er at indrette et mødelokale, der får dig selv, dine kolleger og kunder til at føle sig godt tilpas. Vi vil gerne give nogle ideer til, hvordan du allerbedst kan skabe rammerne for, at møderne bliver en succes.

Her får du 3 gode tips:

1. Afgør hvad mødelokalet skal bruges til

Hvilket behov har I? Et lokale kun til møder, eller til konferencer eller til kreativt arbejde?

2. Behagelige stole er et must!

Av.. Kender vi det ikke alle sammen: mødet trækker ud, og ryggen begynder at gøre ondt...

3. Lys, lyd og ledninger

Hvilket lys er der behov for og skal der være en projektor?

Hvilket mødelokale har I brug for?

Det afhænger blandt andet af, hvilken type virksomhed I er. En bank eller et advokatfirma kan have brug for et traditionelt mødelokale, som signalerer troværdighed på en helt bestemt måde i indretningen, mens en it-virksomhed eller et reklamebureau kan have nogle helt andre behov for arealer, hvor man f.eks. kan have et kort, stående SCRUM-møde eller rum, der er indrettet til kreativ udvikling.

Alt efter hvad rummet skal bruges til, skal du afgøre,hvor mange møbler, der skal være i lokalet, og hvordan de skal stå. Og om du skal kunne flytte rundt med borde og stole.

Ved møder med 3-12 personer er det smart med et stort aflangt eller rundt bord, hvor alle mødedeltagere let kan have øjenkontakt og tale med hinanden.

Præsentationer og konferencer: Her kan du sætte borde og stole i U-form, ofte i et lidt større lokale, og gerne med plads til, at man hver især kan have en bærbar foran sig på bordet.

Tip: Sækkestole eller puffer til at sidde på er en ekstra mulighed til det kreative rum: de er nemme at flytte rundt med og giver spræl i indretningen.

Sid ordentligt

Møder bliver uden tvivl bedre, når man føler sig godt tilpas i en god stol. Vi kan anbefale, at du går efter stole, man kan holde ud at sidde længe i. En vippefunktion på stolene kan være rigtig behagelig, fordi de fleste kan godt lide at skifte siddestilling tit.

Skal der være hjul under stolen eller ej?
Hvis du har brug for hurtigt at kunne ændre opstilling, er det nemt med hjul. Stole uden hjul kan til gengæld give et pænt, ensartet look i indretningen, fordi de kan stå helt på linje.

Lys, lyd og ledninger

Hvis du vil skabe et godt lys, kan du kombinere med lys i loftet og lys fra lamper direkte ned på bordet eller arbejdsopgaven. Altså en blanding af det, man kalder almenbelysning og punktbelysning. Det er både den mest fleksible belysning og det lys, som gør folk mest tilfredse ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø. Tænk også over, at en stor hvid bordplade tilfører lys til rummet. Hvor kraftigt skal lyset være i mødelokalet? 200 lux er kravet til mødelokalet, hvis der er også er dagslys, oplyser videncentret. Til sammenligning er kravet 500 lux på din kontorarbejdsplads ved pc’en.

En dæmpet, behagelig lyd: læder eller stof på stole, tæpper på gulvet og gardiner virker alt sammen lyddæmpende. Derudover kan vi foreslå helt enkle plader og skillevægge, beklædt med stof, der reducerer støj i lokalet med op til 30 dB. Enten plader til at hænge op på væggen eller flytbare skillevægge.

Ledninger:
Sæt ledninger fast! Der er ikke noget mere irriterende (og farligt) end ledninger, man kan falde i. Sæt projektoren i et beslag i loftet og før ledninger, så det altid er let at koble til projektoren. Placer også ledninger, så de ikke forstyrrer synsfeltet til tavler eller andre mødedeltagere.

Det bruger vi selv i Lomax

Vi har indrettet os med både mødelokaler til lidt længere møder og til stående, hurtige møder. Til de lidt længere møder har vi valgt en blød, ergonomisk læderstol med god siddekomfort. Stolen sætter vi sammen med et elegant Thor konferencebord, der kan tilpasses i længden med udtræksplader. Til stående møder bruger vi høje mødeborde med høje stole til. Vi bruger også selv skillevægge, både til at dæmpe støj og til at opdele rum med.

Møbler og tilbehør til mødelokalet

Lomax kan hjælpe med møbler til mødelokalet i alle prisklasser. Se eksempler på mødeborde og Melfi kontorstolen, som har armlæn og god støtte.

I Lomax' sortiment findes også støjdæmpende vægpanel og lyddæmpende skillevægge.

Bonustip:

Få hjælp til indretningen med gratis 3D-tegninger hos Lomax - læs mere her.