• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Kom godt tilbage til hverdagen efter ferien

Senest opdateret 29. juli 2021

Kolleger deler ferieminder

Du kender det sikkert. Du har haft en dejlig, afslappende ferie, hvor du ikke har skænket arbejde en tanke. Faktisk er du kommet helt ned i feriegear og kan nærmest ikke kende dagene fra hinanden. Det kan derfor være svært at komme tilbage hverdagen og arbejdsopgaverne efter ferien. Vi giver dig 6 gode råd til, hvordan du kommer godt i gang igen og bevarer roen fra ferien.

 

Start midt i ugen

Et rigtig godt tip er at være forudseende allerede inden, du går på ferie. Hold som minimum fri mandag i den uge, du vender retur eller planlæg, at du først kommer tilbage midt i ugen. På den måde virker den første uge mere overkommelig, og du har tid til at ordne vasketøj og andre praktiske ting, inden hverdagen ruller igen. 

Prøv også at undgå lange dage den første uge. Lægger du for hårdt ud, risikerer du at stresse dig selv unødigt og miste overblikket, før du overhovedet er kommet rigtigt i gang igen.

 

Ferieplanlægning
Glade kolleger udveksler ferieminder

Del ferieminder med kollegerne

Ligesom det er vigtigt at ønske hinanden god ferie, er det også vigtigt at byde hinanden velkommen tilbage, når ferien er slut. Tag dig derfor god tid til at snakke med dine kolleger og udveksle ferieminder. 

Indfør også gerne små ritualer i forbindelse med ferier. En sikker vinder er at forkæle kollegerne med morgenbrød eller kag efter ferien, som I kan hygge om, mens I snakker ferieoplevelser. Det er samtidig en fin måde at sige tak til de kolleger, som har hjulpet dig med dine opgaver, mens du har været væk.

 

Book den første dag til dig selv

Lad være med at være alt for ambitiøs og tro, at du kan nå det hele den første dag efter ferien. Der kan være mange mails og opgaver fra chefen og kollegerne, som venter på dig. Kunsten er derfor at holde fast i roen fra ferien og ikke at lade dig stresse.

Blokér hele den første dag til at komme gennem mails og prioritere opgaver. Husk at være realistisk i din prioritering og lad være med at starte med de store og komplekse opgaver først. Afsæt i stedet også lidt tid til at skabe et overblik og en tidsplan for de kommende måneders store opgaver og projekter. 

 

Mand skriver på computer
Mand laver squats

Frisk start - nye vaner

Måske har du indført nye, gode vaner i ferien som f.eks. motion, mindfulness, sund kost eller nok søvn, som er værd at tage med ind i hverdagen? Dine batterier er ladet fuldt op, og det er derfor nu, du skal indføre nye, gode vaner. Små ting kan gøre en stor forskel.

Gør det f.eks. til en god vane at stå op ved dit hæve-/sænkebord – kør bordet op, når du går hjem og start så næste dag med at stå op i en time. Du kan også afsætte et kvarter hver dag efter frokost til at lave et par øvelser, hvor du f.eks. svinger med armene, strækker dig, laver squats eller kører hovedet lidt fra side til side for at løsne op i nakken.

 

Hold fast i feriefølelsen

Forlæng feriefølelsen ved at planlægge hyggelige aktiviteter med familie og venner efter arbejdstid. Du kan f.eks. arrangere en hyggelig picnic, tage en tur til stranden, i skoven eller biografen eller måske holde spilaften med pizza, øl og popcorn. 

Afsæt også gerne fem minutter to gange om dagen til at lave ingenting udover at mindes dine dejlige ferieoplevelser. Tager du dine gode oplevelser med ind i arbejdslivet, er der større chance for, at du lander lidt blødere i hverdagen.

 

Picnic
Kolleger sidder i sofaarrangement og snakker

Giv folk lov til at lande

Ligesom du gerne selv vil have tid og ro til at komme godt i gang igen efter ferien, så gælder det samme for dine kolleger. Overfald derfor ikke dine kolleger med opgaver de første dage, de er tilbage. Tilbyd i stedet din hjælp med opgaver, så de har ro til at tjekke mails og skabe overblik.

Vis også respekt mens dine kolleger er på ferie. Ring eller mail kun i ferien, hvis det er højst nødvendigt. Det kan være svært at gøre fra eller til, når man ligger på en strand på Mallorca, og de fleste sager kan godt vente eller måske løses af en anden. 

 

Relaterede artikler