• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Overrask din kollega på valentinsdag

Senest opdateret 14. februar 2020

Valentinsdag
Valentinsdag er kendt som de elskendes helligdag. Men hvorfor ikke vende traditionen på hovedet og udnytte dagen til at glæde en kollega? Få gode idéer her.

Datoen siger 14. februar, og det betyder, at det endnu en gang er blevet Valentinsdag - også kendt som ”de elskendes helligdag”. Traditionelt set går Valentinsdag ud på, at kærestepar udveksler kort, blomster, chokolade og lignende eller gør noget særligt for hinanden, som et bevis på kærlighed. Men hvorfor ikke vende traditionen lidt på hovedet og udnytte dagen til at glæde en god kollega?

De fleste af os bruger omtrent ligeså meget tid med vores kolleger, som vi gør med vores familie, og derfor er der god grund til at arbejde for et godt kollegaskab og sprede god arbejdsstemning.

1. Gør lidt ekstra ud af ”godmorgen”

Hverdagen kan hurtigt blive travl og hektisk, og det er derfor ikke altid, at man får hilst ordentligt på hinanden i farten. Men et varmt smil og lidt opmærksomhed koster ikke noget. Tag dig derfor god tid til gøre lidt ekstra ud af at hilse godmorgen og spørge ind til din kollegas weekend, familie, ferieplaner eller lignende.

2. Tag din kollega under armen og gå en tur

Rigtig mange kontoransatte har stillesiddende arbejde og får derfor ikke rørt sig ret meget. Men det kan give ny energi at komme væk fra skrivebordet i bare 5-10 minutter og få noget frisk luft. Tag derfor en kollega under armen og gå en tur rundt om bygningen – det er ikke kun sundt for sjæl og hjerne men fremmer også det sociale og det gode kollegaskab.

3. Del noget sjovt eller hyggeligt

Faldt du over en sjov kattevideo på Facebook i weekenden eller så du noget skørt i fjernsynet i går, som fik dig til at grine. Hvorfor ikke dele det med din kollega? Det kan give et afbræk og et smil på læben.

4. Send en rosemail

Hvem kan ikke lide at få ros for at have gjort et godt stykke arbejde? Send din kollega en mail, hvor du roser vedkommende for f.eks. at have løst en konkret opgave godt, for altid at være betænksom eller for at være god til at tage sig af nye medarbejdere – eller hvad du ellers synes, din kollega er god til.

5. Tilbyd din hjælp

På de fleste moderne arbejdspladser bliver der løbet stærkt, og indimellem kan det være svært at følge med. Kan du fornemme på din kollega, at vedkommende er presset, så tilbyd at give en hånd med. Også selvom du ikke kan hjælpe, kan tilbuddet have stor betydning for kollegaens humør i en presset situation.

6. Medbring hjemmebag

Der er intet, der kan vække glæde og begejstring på en arbejdsplads som hjemmebagte boller eller kage. Overrask derfor dine kolleger med noget lækker hjemmebag i anledning af Valentinsdag – det vil de huske dig for længe.

7. Send en blomsterhilsen

Det er ikke sjovt at ligge hjemme og være syg eller uarbejdsdygtig. Send derfor din kollega en fin buket blomster for at vise, at vedkommende er savnet og værdsat.

8. Tilbyd et lift

Mange medarbejdere her hos Lomax kommer med tog til Frederikssund fra København og går eller cykler det sidste stykke til arbejde. Men når det regner eller sner kan det være surt at skulle gå eller cykle og et lift med en kollega kan derfor gøre underværker.

Husk!

At Valentinsdag kun bør fungere som en kickstarter for at pleje det gode kollegaskab, og at du i princippet bør være opmærksom på at glæde og overraske dine kolleger hver dag. Selvom det kan virke banalt, så er det de små handlinger, der er med til at skabe arbejdsglæde og god stemning på kontoret.