• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

5 gode grunde til at købe whiteboards

Senest opdateret 28. oktober 2021

Mand skriver på whiteboard

Vi kender det alle sammen. Man kan hurtigt miste overblikket i løbet af en travl arbejdsdag. For mange løse ender dræner én for energi. Her kommer whiteboardet ind i billedet. Få overblik, tøm hovedet og slip kreativiteten løs. Vi guider dig gennem whiteboardets mange fordele og anvendelsesmuligheder og giver dig overblikket tilbage.

Vores ekspert på whiteboards, Henrik Langebek, giver dig her 5 gode grunde til, hvorfor whiteboards i virksomheden er en god investering.

Brainstorm – gør tanker og idéer visuelle

Ofte er det nødvendigt at lave en brainstorm over nye projekter eller idéer. Som man siger - flere hjerner tænker bedre end én. Til gengæld har vi også tit brug for, at tingene bliver visualiseret. Det er sådan, at 85% af alle de indtryk vi modtager bearbejdes af synssansen, hvorimod 11% bearbejdes af høresansen. Derfor er et whiteboard ifølge vores ekspert Henrik Langebek, et super arbejdsredskab til at holde styr på tanker og idéer.

Det kan også være, at du bare har brug for at have overblikket helt for dig selv, når du skal holde styr på alle de tanker, der kan dukke op i løbet af en arbejdsdag. Her kan et mindre whiteboard tæt på skrivebordet være en god løsning.

Kvinde står med ryggen til og skriver på whiteboard

Slip kreativiteten løs

Nogle gange er det som om, at man bliver mere kreativ, så snart man får en tusch i hånden. Tegn dine idéer, når de opstår. Visualiser jeres opnåede mål – eller jeres næste mål. Det skaber drive og gå på mod, når man kan se, hvor tæt man er på at opnå et ønsket mål.

Få endnu mere ud af dit whiteboard ved at have magneter, så du kan hænge forskellige papirer op på dit whiteboard. Brug evt. også inddelingstape og post-its for at udnytte dit whiteboard til dine kreative idéer. Med alt det rigtige tilbehør til whiteboardet får du det fulde udbytte af tavlen. 

Som sagt husker hjernen bedre, når tingene visualiseres. Faktisk afkoder hjernen visuel information 60.000 gange hurtigere, end det tager at læse en tekst. Ved at blande både grafik og tekst, husker hjernen endnu bedre. Husk whiteboard markere i forskellige farver. Brug de forskellige farver til at sætte fokus på noget specifikt. Få fokus på bestemte ord ved at bruge en anden farve end sort. Husk altid at være opmærksom på, om farven du bruger, er til at læse.
Kvinde peger på whiteboard

Lav reminders til dig selv

Brug din whiteboard-tavle som en stor post-it, og lav huskelister eller små reminders til dig selv. Del for eksempel tavlen op i tre felter (eksempelvis i farverne rød, gul, grøn), hvor det første felt er de opgaver, der har højeste prioritet. Det næste felt er de opgaver, der har en lidt længere deadline. Det sidste felt er så til de opgaver, der ikke har en speciel deadline endnu. Mærk følelsen af lettelse, hver gang du sletter en opgave fra tavlen.

Det giver ro i dit hoved og overblik over, hvad du skal fokusere på først. På den måde undgår du, at du flakker rundt mellem dine opgaver og får i stedet fokus på, hvad der er vigtigt. Fokus kan skabe større effektivitet og give mere energi.

Effektiviser arbejdsprocessen og overhold aftaler

Som nævnt kan et whiteboard være med til at give overblik over dine opgaver. Brug f.eks. whiteboardet til at planlægge din dag hver morgen – og skriv dine punkter op. Det gør, at du har et overblik og et mål.

Forhåbentlig når du alle dine planlagte opgaver. Hvis ikke – så sørg for at skrive dem på som det første til dagen efter. Så behøver du heller ikke at gå og bekymre dig om arbejde, når du rent faktisk har fri. Du har jo styr på det. 

Hold styr på deadlines og andre vigtige begivenheder med en whiteboard-kalender. Du kan lave din egen kalender enten på uge- eller månedsbasis, eller du kan vælge et whiteboard, der allerede er lavet som en kalender. Brug for eksempel magnettape til at inddele tavlen og magneter med forskellige symboler til at gøre deadlines mere synlige.

Gør aftaler synlige for alle ved at skrive dem op på whiteboardet. Hvis aftaler kun bliver indgået mundtligt, kan det godt være svært at holde styr på.

Mere end bare et whiteboard

Ud over alt det ovenstående, så kan mange whiteboards naturligvis også bruges sammen med en projektor. På den måde har du nemt og hurtigt en storskærm til f.eks. mødelokalet.
Det kan være en god idé med en presenter, som du kan bruge under præsentationer og lignende. På den måde undgår du at stå foran budskabet på whiteboardet, og du behøver ikke gå hen til computeren hele tiden. I stedet kan du holde fokus på dine tilhørere.

Et sidste godt råd, vi giver dig med på vejen, er at passe godt på dit whiteboard ved at rengøre det jævnligt med de rigtige rengøringsmidler til tavler. Så har du et whiteboard for livet. Nogle whiteboards har faktisk livstidsgaranti. Læs alle vores gode råd til rengøring af whiteboards her.

Projektor peger mod kameraet