• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Det essentielle tilbehør til whiteboardet

Senest opdateret 02. november 2021

Kvinde tørrer whiteboard af
Slip dine kreative evner løs og få overblik over din hverdag eller arbejdsdag ved hjælp af whiteboard og det helt rigtige tilbehør. Et whiteboard er ikke meget værd uden tilbehør som tuscher, magneter og tavleviskere. Men hvad er det egentlig du skal bruge? Vores ekspert på whiteboards, Henrik Langebek, giver dig her et overblik over det forskellige tilbehør, der gør brugen af whiteboardet både effektivt og smart i løbet af arbejdsdagen.

Markere

Skab struktur og understreg pointer med whiteboardmarkere. Du kan selvfølgelig få de klassiske whiteboardmarkere i sort, blå, grøn og rød. Men vidste du godt, at du også kan få whiteboardmarkere i alle regnbuens farver?

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilke farver du anvender. Vi ved det formentlig godt alle sammen. At farver påvirker os på den ene eller den anden måde. Det samme gælder, når du skal bruge farver på whiteboardet. Hvad end du bruger whiteboardet til undervisning, møder eller for at skabe struktur i din hverdag, kan det være en fordel med tuscher i forskellige farver.

Du kan for eksempel få fokus på bestemte ord ved at bruge en anden farve end sort. Har du mange deadlines? Så sæt fokus på deadlines ved at bruge en fremtrædende farve som eksempelvis rød. Dog skal du altid huske at være opmærksom på, om farven du bruger, er til at læse. Især hvis det ikke kun er dig selv, der skal læse det. Lyse farver, som gul og orange kan godt være svære at læse. Skal du til gengæld bruge farverne til at tegne, så kan det være skønt at have et stort farveudvalg.

Når du skal vælge whiteboardmarkere, skal du også overveje, hvor tykke markerne skal være, påpeger eksperten Henrik Langebek. Se efter stregbredden på markerne. Derudover kan du også vælge mellem rund og skråtskåret spids. For nogle er det kun et spørgsmål om præferencer, hvad angår om man bedst kan lide at skrive med skrå eller rund spids. Den skråtskårede spids er god, hvis du skal skrive pæne bogstaver – f.eks. på en menú eller et prisskilt.

Close up af whiteboard med tuscher i en penneholder

Holder til whiteboard tuscher

Hold styr på markere og diverse, og sørg for at dine tuscher ikke bliver væk med en penneholder. Der er ikke noget mere irriterende end at skulle stå og lede efter sine whiteboardmarkere midt i undervisningen eller mødet. Det skaber uro og unødvendige afbrydelser.

Du kan få flere forskellige holdere til dine whiteboardmarkere. De fleste holdere er magnetiske og kan dermed sættes på talrige whiteboardtavler. Holderne kan tilmed rykkes rundt efter behov. Nogle holdere kan indeholde andet tilbehør som f.eks. tavleviskere, rengøringsvæske/tavlerens og klude.

Vær kreativ med ekstra whiteboardtilbehør

Med inddelingstape kan du opdele dit whiteboard på præcis den måde, du ønsker, og du kan få inddelingstape i forskellige farver. Du kan også bruge magnetiske strips til at opdele tavlen i forskellige felter. På den måde kan du let opdele whiteboardet og ændre det efter behov. Det er ovenikøbet muligt at skrive på de magnetiske strips.

De fleste whiteboards er magnetiske, så du kan uden problemer anvende whiteboardtavlen som en opslagstavle. Få endnu mere ud af dit whiteboard ved at have magneter, så du kan hænge forskellige papirer, billeder og notater op. Du kan også bruge magneter i forskellige farver og f.eks. bruge dem til at sætte på kalenderen, hvor du gerne vil sætte fokus på en begivenhed eller deadline. Du kan også vælge at bruge post-its på din whiteboard-tavle. Post-its kan flyttes rundt eller tages ned igen, og de klistrer nemt på tavlen uden at efterlade mærker.

Præsenter nemt og smart

Ofte vil man gerne kunne pege på de ting, man viser på whiteboardet. Til gengæld er det ikke så smart at stille sig foran whiteboardet, så ingen andre kan se, hvad der foregår. Derfor kan det være en god investering at have en presenter eller en pointer. En presenter kan både lyse med laserlys, men den kan også bruges til at skifte slides på f.eks. PowerPoint-shows. Så slipper du for at skulle hen til computeren, hver gang du skal skifte slide. Samtidig kan du have overblikket over tavlen, og du skygger ikke for vigtige oplysninger. Whiteboards kan også fås med overflader der gør dem egnede som fremvisningsskærme til projektorer, hvor du kan kombinere at skrive på tavlen samtidig med, at du viser noget fra din computer.

Projektor peger mod kameraet
Mand visker whiteboardtavle ren

Hold dit whiteboard rent

Et whiteboard er utrolig holdbart, men jo bedre du passer på det, jo længere holder overfladen sig pæn. Sørg altid for at rense whiteboardet med en whiteboard-tavlevisker, når du ikke skal bruge det skrevne mere. Så undgår du, at tuschen sidder fast. Samtidig er whiteboardet også klar til næste gang, det skal bruges.

En gang i mellem skal du sørge for at rense whiteboardet i dybden med tavlerens. Brug gerne en mikrofiberklud, når du rengør dit whiteboard. Så undgår du ridser og kluden rengør i dybden og tager støv og snavs med sig. Se endnu mere i artiklen Pas godt på dit whiteboard.

Et godt startkit med whiteboardtilbehør

Lige meget om du er ved at anskaffe dig et nyt whiteboard, eller du allerede har et, så kan du få hele sæt af tilbehør til dit whiteboard. På den måde er du sikret det mest nødvendige tilbehør til dit whiteboard. Du får både magneter, whiteboardmarkere i forskellige farver, tavlerens, penneholder, tavlevisker og rensespray. Så har du et virkelig godt startkit til dit whiteboard.

Relaterede artikler

Mangler du en ny whiteboardtavle? Læs mere i vores artikel om de forskellige overfladetyper på whiteboards og find den helt rette variant, eller læs vores guide til tavlens mange anvendelsesmuligheder.