• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Gør whiteboardet til en del af indretningen

Senest opdateret 02. december 2021

Whiteboard på kontor
Et whiteboard behøver ikke være en stor, hvid firkant midt på væggen, som kun bliver brugt en sjælden gang i mellem. Whiteboardet kan være en del af den daglige planlægning. Det kan endda være med til at effektivisere arbejdsprocessen for dig og dine kollegaer. Har du nogensinde overvejet at beklæde en hel væg, lægge whiteboardet ned som et bord eller lave et rigtig stort whiteboard ud af flere mindre? Vi giver dig her alternative ideer til brugen af dit whiteboard.

Tænk ud af boksen

Det indlysende er selvfølgelig at hænge whiteboards op i klasselokaler, mødelokaler og kontorlandskaber. Men har du overvejet at bruge whiteboardet andre steder? Hvad med f.eks. at bruge whiteboardet i kantinen, i virksomhedens indgangsparti eller i træningscentret?

Du kan også bruge et whiteboard uden ramme eller kant og montere det på ben, så får I en kreativ flade, hvor I kan stå rundt om tavlen i stedet for foran. Udover at tegne på whiteboardet kan I også bruge andre effekter som post-its, magneter og inddelingstape. Læs mere i vores artikel om det essentielle tilbehør til whiteboardet. En nem løsning er at lægge tavlen på et eksisterende bord og efter brug sætte den til side.

Hvis du arbejder på et værksted eller lager, tænker du måske ikke over, hvor mange ting du skal holdes styr på i løbet af en dag. Du skal sikkert ofte huske noget, når du er i gang med at arbejde på et projekt. Måske har du gang i mange ting på én gang, eller måske bliver du afbrudt midt i en arbejdsopgave. I sådanne situationer kan det være smart med et whiteboard. Sørg for, at der ikke er for langt til whiteboardet. Det kan f.eks. monteres på yder- eller indersiden af værktøjsskabet eller værkstedsvognen. Så er det altid lige ved hånden klar til at modtage dine noter. Notér f.eks. ting du skal bestille, mål du skal huske eller andet du ikke må glemme.

Brug whiteboards som dekoration

I kan med fordel også vælge mindre whiteboards uden rammer og sætte dem sammen i forskellige mønstre. Måske endda beklæde en hel væg med whiteboards. På den måde får I meget plads til at være kreative på, men det bliver samtidig også til en del af indretningen. Næsten som kunst. Vælger I glastavler findes der mange mulige farver og former, og det kan skabe et unikt udtryk.

En smart rumdeler

I et større kontorlandskab kan det være rart med opdeling af rummet. Her kan I evt. bruge et whiteboard som rumdeler. Det kan være at et whiteboard på hjul er det oplagte valg, eller I kan hænge et whiteboard op som bagside på en reol, og på den måde få en rumdeler med flere funktioner. De smarte whiteboards Nobo Move & Meet der er flytbare og har hjul, er også et oplagt valg. De har mange anvendelsesmuligheder, og fungerer som opslagstavle, whiteboard og rumdeler på en gang, og kan samtidig stilles op af en væg hvis der er brug for det.
Enhver glat overflade kan faktisk gøres til et smart whiteboard. Ved at bruge en særlig film, kan I også transformere døre, vinduer eller andre glatte overflader til et whiteboard. Der behøves intet værktøj til opsætning af whiteboard-film. Filmen klistres blot op på den ønskede overflade, og så er I klar til at nedskrive alle jeres idéer og tanker.

Placer whiteboardet rigtigt

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor du placerer dit whiteboard. Der er derfor en række faktorer, du skal overveje, når du sætter et whiteboard op. Det er f.eks. vigtigt, at der ikke er generende lys, der skinner på whiteboardet - så kan det nemlig være næsten umuligt at læse, hvad der står. Det gælder både lys fra vinduer og lamper.

Det er sjældent, at whiteboards er tænkt ind i et lokales indretning fra start. Derfor kan det være en god idé med mørklægningsgardiner for vinduerne for at undgå stærkt lys. Særligt hvis whiteboardet skal bruges som skærm til en projektor. Tænk også over, hvor det er lettest at se for alle. Især hvis whiteboardet skal bruges i mødelokaler eller undervisningslokaler. Her kan det også være en god idé at tænke over, hvordan stole og borde står ift. whiteboardet. De forreste pladser må ikke skygge for de bagerste pladser.

Hvilken størrelse whiteboard skal jeg vælge?

Størrelsen på whiteboardet har også en betydning. Både i forhold til om der er plads nok til at skrive og tegne, men også om det er muligt at nå hele whiteboardet. For at kunne nå hele tavlen, bør den ikke være højere end omkring 120 - 150 cm. Det er dog også af betydning, om whiteboardet skal bruges af flere personer eller kun en enkelt person. Whiteboards findes i mange forskellige størrelser, og kan også bestilles i specialmål.

Hvor højt skal whiteboardtavler hænge?

Når du skal sætte et whiteboard op, er det vigtigt at tænke over, hvor højt du placerer det. Det skal ikke placeres højere, end at man som bruger kan nå tavlens top. Til gengæld skal det heller ikke være for lavt placeret. Sidder der f.eks. mødedeltagere ved et bord, skal tavlen være placeret højt nok til at de kan se hele fladen, men stadig være i skrivehøjde for en stående person.

Hvilken vej skal whiteboardet vende?

Et whiteboard kan i de fleste tilfælde både monteres lodret og vandret. Om det ene eller andet er smartest, kommer ganske enkelt an på, hvad du skal bruge whiteboardet til, og hvor stort et whiteboard du har. Hvis det er et større whiteboard, er det som regel smartest at hænge det vandret, da man ellers ikke kan nå top og bund. Er det et mindre whiteboard, kan du snildt sætte whiteboardet lodret.