• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Sådan passer du godt på dit whiteboard

Senest opdateret 27. december 2021

Person skriver på whiteboard
Et whiteboard er et genialt arbejdsredskab i mange virksomheder, og den hvide flade der hænger i nærmest ethvert mødelokale kan holde til lidt af hvert. Du får dog meget bedre holdbarhed og en pænere overflade i meget længere tid hvis du behandler tavlen på den rigtige måde. Læs med her, og få vores ekspert i whiteboards, Henrik Langebeks, tips til at holde dit whiteboard hvidt og pænt år efter år.

Kom rigtigt fra start

Inden du tager en helt ny whiteboardtavle i brug, kan det være en god ide at vaske den af efter de anvisninger som følger med tavlen. Støv fra produktionen og emballagen kan sidde på tavlen, og får du først kørt det rundt på overfladen med tavleviskeren, kan det forringe tavlens levetid.

Det er måske et lidt kedeligt råd, men det er nu en gang altid en god ide at læse vejledningen og følge instruktionerne, inden du tager din nye tavle i brug, forklarer ekspert Henrik Langebek. Se videoen her og få vores øvrige tips til vedligehold af whiteboards eller læs med nedenfor.

Regelmæssig rengøring 

Regelmæssig rengøring med de rette produkter er en virkelig god ide. Det forlænger levetiden på whiteboardet, og holder overfladen flot hvid. Det er næsten uundgåeligt at tavlen bliver fedtet og støvet, når den bliver brugt, så det er ikke kun tusch, der jævnligt skal fjernes lidt mere grundigt end den hurtige overtørring med tavleviskeren.

Hvis du sørger for jævnligt at rengøre dine whiteboards med tavlerens, gerne én gang ugentligt, får du glæden af en skinnende hvid tavle i årevis. Du undgår også tusch pletter der ikke vil gå af, skygger og gråligt udseende. Husk at vælge den rette tavlerens, som passer til netop den type af whiteboard overflade I har. 


Lad din whiteboard tusch tørre

Vær tålmodig - lad tuschen tørre

Hvis det kan undgås, er det bedst ikke at gnide rundt i blækket fra dine tuscher mens det er vådt. Whiteboardmarkere er beregnet til formålet, og blækket de indeholder er hurtigttørrende og lægger sig på overfladen når det er tørret.Det er derfor du kan viske det ud med din tavlesvamp og skrive på ny.

Hvis du tørrer blækket af mens det stadig er vådt, risikerer du at der efterlades en smule farve på dit board, hvilket med tiden kan resultere i misfarvninger, ridser og skygger.

Brug rigtige tavlesvampe

Også når det gælder svampe og tavleviskere er det vigtigt at du ikke bruger hvad som helst til dit whiteboard. Først og fremmest er det vigtigt at din svamp er ren og at den bliver opbevaret så du er sikker på at grus eller lignende ikke kan sætte sig i den. Får du ridset dit whiteboard forkorter det holdbarheden væsentligt, da farve fra tuscher vil sætte sig i ridsen og genere efterfølgende brug.

Tavleviskeren skal være ren, så du ikke skubber rester af tuschfarve rundt på tavlen. Det kan føre til skygger og urenheder, der ikke kan komme af din tavle igen. Derfor er en magnetisk tavlevisker god, da den sidder på whiteboardet, og dermed både er let at få fat i, og ikke kommer i kontakt med en masse snavs. Alternativt kan en hylde monteres på boardet, hvor tavleviskere og klude kan ligge.

Hvis uheldet er ude

Er du kommet til at skrive på dit whiteboard med en sprittusch eller en anden permanent marker, som du ikke kan få af, så har vi et godt tip til dig.

Tag en rigtig whiteboardmarker og mal hen over de streger, der ikke vil gå af. Det våde blæk vil føre den gamle tuschstreg med sig rundt, og når det du har malet med whiteboardmarkeren er tørt, kan det hele tørres af med svampen. Gentag processen hvis det hele ikke er kommet af, og afslut med at rengøre hele tavlen med tavlerens.

Relaterede artikler

Læs også vores guide til det nødvendige tilbehør til whiteboards, der gør tavlen til et endnu bedre redskab på arbejdspladsen. Og få gode råd om at placere whiteboardet hensigtsmæssigt i jeres lokaler.