• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Hvad er Cyber Monday?

Cyber Monday er en global shoppedag, i stil med Black Friday og Singles Day, men adskiller sig ved kun at være online. Cyber Monday startede i USA, men har stille og roligt bredt sig til det meste af verden og også til Danmark.

Cyber Monday blev skabt for at opfordre folk til at handle online. Udtrykket stammer fra 2005, hvor en amerikansk brancheorganisation bemærkede, at nethandlen i de foregående år steg markant mandagen efter Thanksgiving. Deraf fandt de på begrebet ”Cyber Monday”.

Mange amerikanere brugte nemlig weekenden til at vinduesshoppe i fysiske butikker. På det tidspunkt havde kun få amerikanere hurtigt internet derhjemme, så når de kom tilbage på arbejde om mandagen, brugte folk de hurtigere internetforbindelser på arbejdet til at handle online. Netbutikkerne fik således deres helt egen tilbudsdag og kunne dermed tage del i de fysiske butikkers store omsætning på Black Friday.

raad 1

Hvad er forskellen på de forskellige tilbudsdage?

Cyber Monday er netbutikkernes helt egen tilbudsdag og et modsvar på de fysiske butikkers store omsætningsfest. Cyber Monday afholdes altid mandagen efter Black Friday. Butikkerne kører med gode tilbud, der kun kan købes online. Tilbuddene gælder i 24 timer, så det er med at sidde klar midnat, hvis du vil have fat i de bedste tilbud.

Black Friday stammer fra USA og afholdes altid fredagen efter Thanksgiving. Black Friday skyder julehandlen i gang og er årets største shoppedag i USA. Der er stor rift om de vildeste tilbud i både fysiske butikker og online. I Danmark er der en begyndende tendens til, at butikker holder Black Weekend, hvor tilbuddene gælder hele weekenden. Så du får mere tid til at finde de bedste tilbud.

Singles Day er verdens største shoppedag og stammer fra Kina. Singles Day afholdes altid den 11/11. Oprindeligt var der fokus på selvforkælelse for singler, men i dag er det både for singler og par. Nu er det tilmed næsten alt, der er på tilbud i både fysiske butikker og online. Singles Day er en relativ ny shoppedag i Danmark, som stadig er ved at vinde indpas. Så hvis du mangler et godt tilbud inden de mere kendte shoppedage, så skal du slå til denne dag.