• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Sådan dæmper du støj på kontoret

Senest opdateret 25. september 2019

Mindsk støjen
Få gode råd til hvordan du nedsætter støjniveauet og afhjælper forstyrrelser på storrumskontoret. Så du kan fordybe dig i dine egne arbejdsopgaver.

På de fleste arbejdspladser er lukkede kontorer blevet afløst af åbne kontorlandskaber med god plads til vidensdeling og samarbejde. Storrumskontorerne understøtter det moderne arbejdsliv, hvor man mere end nogensinde før arbejder i teams og på tværs af arbejdsområder, og det åbne kontorlandskab har derfor mange fordele. Men nogle opgaver kræver rum til fordybelse på egen hånd og ikke mindst ro omkring arbejdet, og derfor kan det være nødvendigt at skærme lidt af for støj fra resten af lokalet.

Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du nedsætter støjniveauet og undgår forstyrrelser i storrumskontoret.

1. Kortlæg lydniveauet

Der er forskel på arbejdsområder og arbejdsgange, og derfor vil lydniveauet også være højere i nogle områder af kontoret. Med støjmålere kan du nemt danne dig et overblik over hvor og hvornår, lydniveauet er højest. Det er endda muligt, at gemme alle data i Excel ark, så du også kan se støjniveauets udvikling over tid. Hvis du vil have direkte besked, kan du vælge en støjmåler med en visuel feature, der illustrerer, når støjniveauet bliver skadeligt for dig og dine kollegaer.

2. Fleksible rum

De fleste har nok prøvet at sidde fordybet i en opgave og pludselig blive revet ud af arbejdet, fordi der sker mange ting ved naboens bord. Nogle gange er det interessant eller ligefrem sjovt, mens det andre gange kan være temmelig irriterende. Opstilling af skærmvægge er en god og fleksibel måde at skabe små koncentrationszoner i storrumskontoret på. De skærmer for støj, samtidig med at de tydeliggør overfor andre, at du nu har brug for fordybelse og ro.

3. Lydsvage maskiner

Det er ikke kun de ansatte, der skaber støj i et arbejdsrums. Elektronisk udstyr summer, hakker og bipper dagen igennem. Heldigvis er dagene hvor elektronikken snakkede højere end kollegaerne ovre, og det er i dag muligt at få alt fra kopimaskiner, scannere og printere til computere og ventilationer, der stort set ikke larmer. Hos Lomax har vi et stort udvalg af lydsvage produkter. Sørg desuden for at placere større ting som kopimaskinen et sted, hvor den forstyrrer mindst muligt - eksempelvis bag en skærmvæg. Så undgår du også, at de samlinger, som naturligt finder sted ved den slags maskiner, distraherer resten af kontoret.

4. Indret med omtanke

Tænk godt over lyddæmpende tiltag når I skal indrette storrumskontoret. Placer eksempelvis ikke en arbejdsgruppe med meget samtalende arbejde klos op ad medarbejdere med koncentrationskrævende opgaver. Malerier pynter i et kontorlandskab og whiteboards og opslagstavlerhar praktiske funktioner i løbet af arbejdsdagen, men alle de ting, der hænges op på væggene har faktisk også en stor effekt, når det gælder støjreduktion. Undgå derfor nøgne kontorvægge og tænk over funktionalitet når du hænger noget op. Der er også stor forskel på om i indretter med kontormøbler af hårde materialer eller bløde og polstrede møbler.

5. Vis hensyn

Indretningen af storrumskontoret er essentielt, når lydniveauet skal holdes på et fornuftigt plan, men indretning gør det selvfølgelig ikke alene. Sørg derfor altid for at udvise hensyn overfor dine kollegaer. Har du en længere samtale enten over telefonen eller ansigt til ansigt med en anden kollega, kan det være en god idé at fortrække til et mødelokale eller et andet sted, hvor du ikke forstyrrer andre. Husk at have telefonens ringetone indstillet på det laveste niveau – både mobilen og den stationære. Og ser du noget på nettet, så brug lydtætte høretelefoner. På den måde bibeholder I den gode stemning kollegaerne imellem, og du undgår unødig snurren i hovedet ved fyraftenstid.