• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

3 ergonomiske råd til bevægelse i hverdagen

Senest opdateret 31. marts 2022

To gode kolleger staar op og taler sammen
Manglende bevægelse er sjældent godt for dig og din krop, særligt hvis du arbejder på kontor. Det kan bl.a. medføre gener og smerter i hænder, arme og ryg. Heldigvis findes der masser af gode ergonomiske øvelser, som hjælper dig til mere bevægelse på jobbet. Læs med og få gode råd her.
 

Variér dine arbejdsstillinger

En god idé er at starte med at se på, hvor meget du sidder ned i løbet af en dag. For manges vedkommende indebærer en typisk dag på kontoret 6-8 timer på kontorstolen. Det er rigtig mange timer i samme arbejdsstilling uden bevægelse.

Kan du nikke genkendende til dette, så start med at tvinge dig selv til at komme mere op at stå. Sæt gerne en alarm til minde dig om at komme op af stolen en gang i timen og gå lidt rundt. Sørg også for at bruge det hæve-/sænkebord, du formentlig allerede har til at variere dine arbejdsstillinger. Står du op i mere end to timer dagligt, så forbrænder du faktisk 30-50 % flere kalorier, end du gør, hvis du sidder ned en hel dag. 

Er du god til at bruge dit hæve-/sænkebord og komme op at stå, så kan du med fordel supplere med en aflastningsmåtte eller et balancebræt, som kan være med til at forebygge ryg- og nakkeskader.

Varier dine arbejdsstillinger

Aflastningsmåtter og balancebræt

Nemme træningsøvelser på kontoret

Bevæg dig når du har muligheden

Kontorarbejde og bevægelse kan være svære aktiviteter at få til at gå op i en højere enhed. Derfor handler det om at tænke kreativt og alternativt i dagligdagen – og udnytte de åbenlyse muligheder for bevægelse.

Skal du have fat i en kollega i en anden afdeling, så kom op af stolen og gå hen til vedkommende i stedet for at sende en mail. Taler du meget i telefon, så udnyt at din mobil er trådløs og gå rundt, mens du snakker. Skal du holde møde, så foreslå at holde mødet stående eller tag en walk and talk - det får også ofte snakken til at flyde mere frit. Og tag så trapperne i stedet for elevatoren! Det hele er med til ar give mere bevægelse i hverdagen.

Der findes også masser af gode øvelser, som du nemt kan lave på kontoret. Det kræver ikke andet end din krop og en træningselastik. Afsæt gerne 5-10 min. hver dag, så du får et pusterum, hvor du har tid til at røre og strække dig. 

Vælg en god kontorstol

Det er svært helt at undgå stillesiddende arbejde, når man har kontorarbejde. Derfor er det vigtigt, at du har en god kontorstol, som kan indstilles til din krop for optimal siddekomfort og den rette støtte.

Men med et utal af kontorstole på markedet kan det være lidt af en jungle at finde dén kontorstol, der opfylder lige netop dine behov. Så hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe ny kontorstol, og hvordan vurderer du, hvilken kvalitet og størrelse, du har brug for, eller hvilke features der er vigtige for dig? Læs med i vores guide til hvordan du vælger den rigtige kontorstol.

Det er ikke kun vigtigt at vælge den rigtige stol, den skal også indstilles korrekt til dig. Her skal du bl.a. være opmærksom på, om stolen giver den korrekte rygstøtte, og at højden er justeret, så du sikrer optimalt blodomløb i dine ben. Få gode råd til hvordan du indstiller din kontorstol her.

Vælg en god kontorstol

Mere inspiration