• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
 •  |  Dag til dag-levering
 •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Fordelene ved et hæve sænkebord

Senest opdateret 11. juni 2024

Person indstiller sit haeve-/saenkebord
Der er masser af fordele ved at benytte sig af et hæve-/sænkebord. Det giver dig bl.a. mulighed for at arbejde både stående og siddende, styrker din sundhed og forbedrer dine arbejdsstillinger. Læs mere om fordelene her, og bliv klogere på hvorfor du skal vælge et hæve-/sænkebordet næste gang du skal have nyt skrivebord.

Hvorfor skal jeg vælge et hæve-sænkebord?

Når du står op, styrkes din sundhed – så simpelt kan det siges.

Faktisk viser undersøgelser, at din sundhed øges betragteligt ved blot at stå op i to timer dagligt. Selvom det er sundt at stå op, er det dog de færreste, som kan holde ud at stå op i længere tid ad gangen. I gennemsnit sidder vi danskere nemlig ned i op til 12 timer dagligt. Det er alt for lang tid, og det er ikke sundt for os.

Ønsker du at styrke din sundhed og sidde mindre ned, så er rådet ganske simpelt – rejs dig op, bliv stående, og gør det ofte. Et godt redskab til at komme mere op at stå, er ved at benytte et hæve sænkebord, som giver dig muligheden for at arbejde koncentreret både stående og siddende, samtidig med, at du arbejder i en højde, der er skræddersyet til dig.

 

Blandt nogle af fordelene ved et hæve sænkebord kan nævnes at det:

 • Afveksler arbejdsstillinger og øger blodcirkulationen
 • Nedsætter og forebygger risiko for skader i ryg, nakke, lænd, skuldre og ben
 • Øger koncentrationen ved skiftevis at arbejde stående og siddende
 • Styrker din generelle sundhed

Dine arbejdsstillinger forbedres markant

Ud af de 12 timer vi i gennemsnit bruger siddende, foregår 6-8 af timerne på kontorstolen, og netop derfor er det en særlig god idé med et hæve-sænkebord, som hjælper dig med at variere dine arbejdsstillinger i løbet af en lang arbejdsdag.

Det er nemlig ikke kun højden på dit arbejdsbord, som er afgørende for din krops velvære – faktisk er arbejdsvinklen mindst lige så vigtig, hvis ikke vigtigere. Dine arbejdsvinkler har direkte indflydelse på hvorvidt dine arbejdsstillinger er ergonomisk sunde og komfortable – særligt med fokus på de mange timer du tilbringer der. Derfor er det f.eks. heller ikke ligegyldigt hvilken type bordplade du benytter dig af eller hvordan du vender, når du arbejder.

Bruger du f.eks. et hæve sænkebord med en centerbue, kan du sidde ubesværet og komfortabelt uanset hvordan du vender, ligesom du med en højre- eller venstrevendt bordplade undgår usunde vrid i kroppen og unødvendig belastning af udsatte muskelgrupper.

Ønsker du endnu bedre ergonomiske arbejdsstillinger kan du med fordel kombinere dét at stå op ved dit hæve-/sænkebord med f.eks. fodstøtter og måtter, som bl.a. støtter kropsholdningen og styrker balancen.

 

Du tilpasser bordet let og fleksibelt

Et godt arbejdsbord er et fleksibelt arbejdsbord, som giver dig den nødvendige bevægelsesfrihed – så let kan det kan siges. Med fleksibelt menes, at du let kan justere arbejdsbordet efter dine behov, så du får ergonomisk korrekte- og komfortable arbejdsstillinger. Yderligere betyder det også, at bordet hurtigt og nemt kan tilpasses af hvem end som skal bruge det, uanset højde og drøjde, i det rum bordet befinder sig.

Overvejer du at anskaffe et hæve sænkebord er det derfor en god idé at overveje hvad bordet reelt set skal bruges til, da det har betydning for fleksibiliteten. Skal bordet f.eks. bruges til arbejdet i hjemmet eller som stort arbejdsbord på arbejdspladsen, skal det kunne fungere som bord til oplæg- og konferencer eller noget helt tredje.

Derfor har vi samlet en række spørgsmål du bør stille dig selv, når du skal vurdere hvilket hæve-sænkebord der passer til dig:

 • Hvor skal bordet stå?
 • Hvordan skal bordet stå – på gulvet, i hjørnet eller på væggen?
 • Hvilken størrelse har du brug for?
 • Hvilken form ønsker du?
 • Har du behov for at bordet er centerbuet, højre- eller venstrevendt?
 • Hvilken funktion har bordet – er det f.eks. et arbejdsbord, fællesbord eller bord til konference?

Uagtet hvad du måtte være på jagt efter, så findes hæve-sænkeborde i mange varianter, som passer til både forskellige erhverv, typer af arbejdsopgaver og funktioner. Er du stadig ikke overbevist om hvorfor du skal benytte dig af et hæve sænkebord, så læs mere om hvorfor her.