• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
 •  |  Dag til dag-levering
 •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Har dit skrivebord den rigtige højde

Senest opdateret 04. december 2023

Grafik viser skrivebord og målebånd side om side
Mange opfatter skriveborde som noget uvæsentligt i dagligdagen, men faktisk er dit bord noget af det, du bør prioritere allerhøjest på dit kontor. Et skrivebord er en arbejdsstation, hvor mange af os hver dag tilbringer mange timer. Derfor skal du være sikker på, at skrivebordet er indstillet korrekt, så det ikke leder til dårlig ryg eller nakke.

Sidder du ordentligt ved dit skrivebord?

At sidde ved skrivebordet kan virke trivielt for mange, og de fleste opdager måske ikke engang, at de sidder forkert. Hvis du har et kontorjob og på ugentlig basis oplever problemer med nakke eller ryg, er det højst sandsynligt fordi, du ikke sidder korrekt ved dit arbejdsbord.

Hvis du kun sidder sporadisk ved et bord, er det ikke sikkert, at du mærker noget. Men over længere perioder vil det hobe sig op, og du kan risikere at få dårlig ryg eller nakke. Hvis du kigger meget nedad, når du sidder ved dit bord, er det et dårligt tegn. Hvis du kigger for meget op, fordi dit bord er for højt i forhold til din stol, bør du også justere bordet.

Tre hævesænkeborde i forskellige højder
Den letteste måde at imødekomme problemet er med et højdejusterbart skrivebord. De fleste moderne skriveborde har en slidstærk bordplade, der kan justeres elektronisk efter behov. Det betyder, at du altid kan have et skrivebord i den rette højde, og at du let kan tilpasse din kontorstol korrekt hertil.
Fordele ved skriveborde i den rigtige højde

Udforsk fordelene ved et hæve-/sænkebord

Den største fordel ved et hæve-/sænkebord er naturligvis, at du kan indstille det til den korrekte højde – uanset hvem der sidder ved bordet. Hvis du arbejder på en arbejdsplads med flexible seating – altså uden fast skrivebord – er det yderst vigtigt, at alle borde kan justeres til forskellige højder.

Et justerbart skrivebord tillader dig også at stå op og arbejde, hvis du har behov for det. At stå op for en kort periode gennem en arbejdsdag kan hjælpe med at reducere smerte i både skuldre, nakke og ryg.

Sidst, men ikke mindst er der også en fordel i at kunne hæve et bord, hvis du eksempelvis skal tilslutte ledninger til en bærbar computer, en lampe eller noget helt tredje under bordet.

Kort sagt er der rigtig mange fordele ved hæve-/sænkeborde, og hvis du skal have nyt skrivebord, bør du bestemt overveje det som en oplagt mulighed.

Skrivebord hvor kabler er gemt smart af vejen

3 tips til dig, der leder efter dit nye skrivebord

Hos Lomax hjælper vi dig til et bedre arbejdsmiljø. Derfor står vi også til rådighed med tips til dig, der er på jagt efter et nyt skrivebord. Du kan blandt andet benytte dig af følgende råd, inden du køber et nyt skrivebord:

 • Overvej, hvilken størrelse bordet skal være. Både længde og bredde spiller en stor rolle, og der skal gerne være plads til alt fra computer til skriveredskaber
 • Vurder, hvor langt du har brug for, at borde kan hæves op eller sænkes ned. Dette kan nemlig variere fra model til model
 • Overvej, om du ønsker en bordplade af linoleum, træ eller noget helt tredje. Forskellige materialer kræver forskellige mængder vedligeholdelse

 • Sørger du for at tage stilling til de tre ovenstående råd, er du allerede godt på vej til at finde et bord, der passer til præcis dit behov. Andre ting du kan overveje inkluderer blandt andet pris, vægtkapacitet og specielle funktioner som eksempelvis ledningsholder.

  Få et tilbud på indretning af kontoret

  Drømmer du om at kunne tilpasse højden på dit eget skrivebord, og vil du også have en sundere arbejdsdag med bedre komfort? Udfyld formularen herunder, og få et tilbud på indretning af kontoret:

  Der er sket en fejl!

  Tak for din henvendelse - vi vender snart tilbage!

  Navn skal udfyldes.
  Skriv venligst den korrekte e-mail.
  Feltet skal udfyldes korrekt.
  ×

  Find flere gode tips til kontoret her