• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Sådan kobler du af i din ferie

Senest opdateret 28. juni 2021

Afkobling i ferien

Ferien er tidspunktet, hvor du skal koble af fra hverdagen og lade batterierne op. Derfor er det altafgørende, at du gearer helt ned og slipper arbejdet. For rigtig mange mennesker er det dog svært at give slip og ’logge af’ hverdagen, selvom det er vigtigt for vores mentale velvære at holde helt fri. God ferie kræver derfor god forberedelse, og ligesom det tager et par dage at komme op i gear efter ferien, tager det typisk også et par dage at geare ned, når ferien starter. Få vores bedste råd til, hvordan du slukker for hverdagen og kobler af i din ferie.

 

Forbered din ferie

Vi har vist alle prøvet at løbe ud ad døren den dag ferien starter med følelsen af at efterlade en synkende skude. En god idé er derfor at bruge lidt tid på at forberede sin ferie. Hvis det er muligt, så undgå at tage nye opgaver ind de sidste dage inden ferien.

Brug i stedet de sidste dage på at få ryddet op på dit skrivebord, i din indbakke og på at få styr på dine opgaver. Det giver ro i hovedet og bedre overblik, når du vender retur fra ferie. Lav i øvrigt aftaler med dine kolleger om, hvem der passer dine områder, mens du er væk.

Orden på skrivebordet
To do-liste

Planlæg dagene efter din ferie

Skriv ned, hvad du skal lave, når du kommer retur fra ferie. Mange har svært ved at slappe af, fordi de stresser over alle de opgaver, der venter på dem efter ferien. Men har du et godt overblik, inden du går på ferie, kan det give dig ro til at holde fri. Kan du alligevel ikke slippe tankerne om dit arbejde, så anskaf en notesbog, du kan skrive dem ned i.

Sæt tid af i kalenderen første arbejdsdag til at tjekke mails, få overblik over dine opgaver og til at komme op i omdrejninger igen. Dine kolleger er formentlig nysgerrige efter at høre om din ferie, så husk også at sætte lidt tid af til at udveksle ferieminder med dem.

Husk autosvar og slet apps

Selvom du holder ferie, er det ikke ensbetydende med, at din arbejdsplads holder lukket. Det kan derfor være svært at forlade arbejdet mentalt, hvis du tjekker mails i ferien. Sæt autosvar på din mail og henvis til de kolleger, som passer dine områder, mens du er væk.

Har du arbejdsrelaterede apps og mail på din telefon, er det en god idé at afinstallere dem midlertidigt, så du undgår, at problemstillinger følger dig ind i ferieland. Vil du ikke afinstallere dine apps og din mail, så slå notifikationer fra og tjek i stedet kun din mail max en gang dagligt. Det kan være med til at give dig mere ro i maven.

Smartphone med apps
Afslappende kanotur

Tag væk hjemmefra

Fordelen ved at tage væk fra hjemmefra er, at du ikke bliver fristet til at kaste dig over huslige gøremål og andre praktiske opgaver i hjemmet.

Før du får set dig om, er hele din ferie gået med små renoveringsprojekter, og du har ikke fået ladet batterierne op. Bare et par dage væk kan have stor betydning for, at du føler, at du kommer ned i gear.

Planlæg ikke for meget

Holder du alligevel ferie hjemme, så nyd friheden til at tage den helt med ro og giv dig selv lov til stunder, hvor du ingenting laver. Når man har ferie, kan det være fristende at lave mange aftaler eller en lang to do-liste, men undervurder ikke betydningen af mental afslapning. Når du kommer helt ned i gear, får du nye kreative tanker og fornyet energi.

Viser sommervejret sig fra sin gode side, er det en god anledning til f.eks. at få sat en trampolin, et legehus eller en pool op i haven, så er der hyggelig underholdning til mange timer med børnene. Eller måske skal haven have er kærlig hånd og nogle nye havemøbler?

Afslapning i hængekøje