• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Sådan vælger du den rigtige gulvvasker

Senest opdateret 16. april 2024

Sortiment_Gulvvaskere
Når du skal bruge en gulvvaskemaskine, som kan vaske gulvet på din arbejdsplads, kan der være mange spørgsmål, som melder sig; hvilken størrelse maskine, har jeg brug for? Skal den være med eller uden ledning? Og hvordan skal børstehovedet se ud?

Vi giver dig svarene i artiklen her. 

Hvor stort areal skal din gulvvaskemaskine dække?

Det første, du skal se på, er, hvor stort et areal, du har brug for at få vasket. Et større areal kræver naturligvis en større gulvvasker. Her hos Lomax forhandler vi alt fra de små modeller til de helt store.

Har du brug for at få vasket et meget stort areal, og skal gulvet vaskes ofte, anbefaler vi en ride-on model, hvor man sidder behageligt bag rettet under hele gulvvasken.

Gulvvaskemaskiner
Stroem_gulvvask

Skal du vælge en gulvvasker med ledning eller batteri?

En anden ting, du skal være opmærksom på, er hvor meget strøm, du har til rådighed.

Til de mindre arealer kan en ledningsdrevet gulvvasker være nok. Vi anbefaler dog generelt batteridrevne modeller til de fleste arealer. På den måde er du sikker på at kunne bevæge dig frit rundt, når du vasker gulvet.

Det er vigtigt, man fra starten vælger den rigtige størrelse maskine og batteri i forhold til behovet, så du slipper for at skulle afbryde din gulvvask. Er du i tvivl, så vælg hellere en gulvvasker, som dækker lidt mere end dit reelle behov eller overvej om en ekstra batteripakke er nødvendig.

Hvad er forskellen på valser og diske?

Der findes grundlæggende to typer af børster: en disk og en valse.

Valsen er god til mindre lokaler, hvor kravene til børstetryk ikke er så store. Det er typisk den, der er monteret på de mindre gulvvaskere.

De store gulvvaskere er monteret med en disk, der med sine cirkulære bevægelser giver et større børstetryk.

Disk_valse
Gulvvask_vandtank

Hvilken størrelse tank skal du bruge?

Ligesom vaskebredden og batteriet er afgørende for valget af gulvvasker, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse tank, så du færrest muligt gange skal tømme og påfylde tanken under vask.

På langt de fleste gulvvaskere er tanken delt i en snavsevandstank og en rentvandstank. Da det kan være meget forskelligt, hvor meget snavs gulvvaskeren skal fjerne fra gulvet under vask, er det vigtigt at vælge en maskine med en tilstrækkelig stor tank, så du ikke skal tømme snavsevandstanken og påfylde rentvandstanken for mange gange. Vær derfor opmærksom på, hvor snavset gulvet typisk er, så du ikke får valgt en maskine med en for lille tank til dit behov.

Sådan virker en gulvvasker

At vælge den rigtige gulvvasker er muligvis en sværere beslutning, end man måske lige tror til at begynde. Udvalget af gulvvaskere er nemlig stort, og der er et bredt udvalg af modeller i mange forskellige størrelser og prisklasser. Hver og en af dem er designet til at klare gulvvasken på dit kontor, i dit mødelokale, i din kantine eller noget helt fjerde på bedst mulig vis, men det hjælper altid på forståelsen at se et produkt i funktion.

Derfor har vi givet dig muligheden for at se en stor del af gulvvaskemaskinerne i aktion i videoen, hvor Lomax' ekspert i gulvvaskemaskiner, Brian Christensen, demonstrerer dem. Du vil også få nyttig viden om særlige emner inden for gulvvask, som er vigtige at vide noget om og blive bedre klædt på til at træffe det rigtige valg, når du er klar til at købe.

Populære gulvvaskere

Måske er du også interesseret i