• Fri fragt over 800 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering
  • Trustpilot
Kvinde på hjemmekontor

Få en effektiv hjemmearbejdsdag

Forbliv effektiv gennem hele din arbejdsdag - vi har samlet de bedste råd til, hvordan du kan bevare fokus, når du arbejder hjemmefra.

Senest opdateret 21. august 2019

De fleste iværksættere arbejder hjemmefra i begyndelsen, men når du arbejder i dit eget hjem smelter privatliv og arbejdsliv ofte sammen. Det kan være fristende lige at ordne vasketøjet og svinge støvsugeren i løbet af arbejdsdagen, men det forstyrrer samtidig også dit arbejde og kan gøre det svært at navigere mellem arbejdsliv og fritid. Vi har derfor samlet nogle gode råd til, hvordan du bevarer fokus og effektiviserer din arbejdsdag.

Lav en tidsplan

Lav en langsigtet oversigt over de ting, som du gerne vil nå, den kan både strække sig over uger, måneder eller sågar år. Med udgangspunkt i denne plan kan du strukturere dine arbejdsdage. Skriv planen ned i en kalender eller en notesbog, og lav en to-do liste hver dag, hvor du skriver dagens realistiske mål. Skriv dem gerne ned i prioriteret rækkefølge, så du kan følge med i, hvor langt du er med dagens gøremål. Skriv eventuelt også frokostpause og andre mindre pauser ind. Det hjælper dig til at bevare overblikket over din dag, dine opgaver og dine deadlines.

Lyt til musik

Har du svært ved at abstrahere fra det tændte fjernsyn i stuen eller naboens larmende plæneklipper kan det hjælpe at tage et par hovedtelefoner på og lade den forstyrrende baggrundsstøj drukne i din yndlingsmusik. Du kan ligeledes købe et par gode højtalere, så resten af familien også kan få glæde af din gode musiksmag.

Dyrk motion

Når man sidder ned mange timer i løbet af dagen, er det vigtigt for din effektivitet at få bevæget sig. Du kan starte eller slutte din dag med en løbetur eller en tur i træningscenteret, dette kan dog være tidskrævende. Som et mere fleksibelt alternativ kan du indlægge små motionspauser i løbet af dagen, hvor du får pulsen op. Invester eventuelt i en romaskine, et sjippetov eller et sæt håndvægte. Så kan du nemt og hurtigt genoplade batterierne med en kort træningspause, når det passer dig. Dette er med til at skærpe dit fokus, når du igen sætter dig bag skærmen.

Husk at få tanket op

Man kommer let til at glemme sig selv og sine behov, når man drukner i arbejdsopgaver. Men sådan behøver det ikke at være. Sørg for altid at have en god kop kaffete og en flaske vand inden for rækkevidde. Det er vigtigt for din effektivitet, at du får nok væske, start derfor morgenen med at brygge en god kop kaffe og tag en iskold flaske vand fra køleskabet.
Det er også vigtigt, at du ikke går sukkerkold i løbet af dagen. Køb nogle snacks, så du altid har lidt sødt ved hånden, når koncentrationen begynder at svigte.