• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Derfor er hjemmearbejde godt for dig

Senest opdateret 04. december 2023

Grafik visualiserer hvordan mange udfører hjemmearbejde

Hjemmearbejde er ikke længere kun et buzzword – det er en fuldt integreret del af mange arbejdspladser. Det er blevet mere og mere almindeligt ikke at have et fast arbejdssted, og fordelene kan ses hos den enkelte medarbejder. Hjemmearbejde er kommet for at blive, og hos Lomax giver vi dig gode råd til, hvordan du bedst arbejder hjemme.

Udforsk fordelene ved hjemmearbejde

De danske arbejdsgivere har i højere grad accepteret, at medarbejdere arbejder hjemmefra. Faktisk er flere danske arbejdspladser begyndt aktivt at praktisere hjemmearbejde, da det vides, at det kan forbedre resultaterne for organisationen.

Hjemmearbejde kan være med til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, da et skiftende arbejdssted holder medarbejdere inspirerede og motiverede. Hjemmearbejde er også en tillidserklæring mellem leder og ansatte, og det kan i høj grad være med til at opretholde medarbejdertilfredsheden på arbejdspladsen.

Sidst, men ikke mindst kan hjemmearbejde være med til at reducere stress og udbrændthed. For mange kan det også være med til at skærpe fokus omkring visse opgaver, da du ikke på samme måde har mulighed for at blive forstyrret af kollegaer eller larm omkring dig, når du arbejder hjemme.

Grafik viser forstørrelsesglas på turkisblå baggrund
Grafik viser hvordan hjemmearbejde giver fleksibilitet i hverdagen

Hjemmearbejde giver fleksibilitet

En af de største fordele ved at arbejde hjemme er, at du let kan tilpasse din dag. Alt fra at modtage pakker til at hente børn bliver pludselig nemmere, da du ikke først skal hjem for at hente bilen.

At du ikke er på din arbejdsplads gør desuden, at du selv kan administrere din tid. På hjemmekontoret er der nødvendigvis ikke et fast tidspunkt på dagen til frokost, og det kan være en fordel for mange. Hvis du skal ud midt på dagen – eksempelvis til tandlægen – er det også meget nemmere, hvis du arbejder hjemmefra. På den måde bliver din virksomheds kontor heller ikke en svingdør, hvor folk kommer og går hele tiden.

3 gode tips til at arbejde hjemme på en effektiv måde

Selvom arbejdet hjemme kan lyde attraktivt, kræver det også, at forholdene er i orden. En hjemmearbejdsplads skal stadig være en arbejdsplads, og at lave et workspace derhjemme, kan i høj grad være med til at opretholde fokus og motivation. Herunder giver vi dig fire gode tips til det gode hjemmekontor.

Sørg for tilstrækkelig plads

At have et separat kontor med plads til arbejdssager giver dig fornemmelsen af en arbejdsplads. Det giver dig også mulighed for at have et ordentligt indeklima, og det skaber samtidig et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Meget plads tillader dig også at have plads til alt fra ordentlige skriveborde til hylder og skriveredskaber. Det giver dig mulighed for at indrette et kontor, du i sidste ende har lyst til at arbejde i.

Grafik viser skriveredskab på turkisblå baggrund
Grafik viser konstorstol og hævesænkebord på turkisblå baggrund

Anskaf ordentlig stol og bord

Kun med de rette kontormøbler kan du opretholde hensigtsmæssige arbejdsstillinger gennem dagen. Med den rigtige kontorstol og det rigtige bord kan du undgå varige rygsmerter og dårlig holdning.

For en arbejdsgiver er det vigtigt, at det er sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt at lade ansatte arbejde hjemme, og her spiller møblerne en stor rolle. Andre faktorer, der kan skabe et godt psykisk arbejdsmiljø, er tilstrækkelig almenbelysning og muligheden for at kunne arbejde i fred og ro.

Brug skærm og tastatur

Selvom det kan være fristende at bruge den bærbare arbejdscomputer derhjemme, er en bærbar ikke altid den mest optimale løsning. En god stationær og et ergonomisk tastatur kan hjælpe dig med at opretholde en hensigtsmæssig arbejdsstilling og forhindre smerte i nakke og håndled. Hvis du er meget i videomøder i løbet af dagen, bør du også anskaffe dig et godt webcam og eventuelt en mikrofon efter behov.

Ved at anvende hensigtsmæssige arbejdsstillinger gennem alt fra borde til computerskærme sikrer du dig et ergonomisk arbejdsmiljø, der er godt for kroppen. Hvis arbejdet regelmæssigt foregår derhjemme, er alle ovenstående ting væsentlige.

Grafik viser skærm på turkisblå baggrund

Få mere inspiration om hjemmearbejde