• Fri fragt over 400 kr. ekskl. moms
  • /  Dag til dag-levering / Nyhed - hjemmelevering
  • Trustpilot
Effektivt hjemmekontor

Alt du skal vide om indretning af hjemmekontoret

For rigtig mange af os er et hjemmekontor lig med, at vi smækker en bærbar op på spisebordet, at vi sidder ukomfortabelt på en stol, som hverken kan køre op eller ned, og at lysindfaldet er helt forkert. Men det er vigtigt, at du indretter din arbejdsplads i hjemmet ordentligt. I hvert fald hvis du vil undgå, at din krop lider overlast og får arbejdsskader, og hvis du vil kunne arbejde effektivt en hel dag hjemmefra. Vi har samlet vores 7 bedste råd til, hvordan du indretter en god hjemmearbejdsplads.

Senest opdateret 26. oktober 2020

Bord

Det er bedst, hvis dit bord kan indstilles i højden, men det er de færreste af os, der har et hæve-/sænkebord derhjemme. I stedet kan du skifte mellem forskellige højder af borde i dit hjem eller inddrage dit strygebræt. Ja, et strygebræt er faktisk en god løsning, når du gerne vil stå op og arbejde, for du kan indstille højden. Derudover skal du også helst have plads til skærm, tastatur og mus på dit bord og være i stand til at hvile dine arme, når du arbejder.

Stol

I længden bliver du træt af at sidde på en spisebordsstol og arbejde, så det er værd at investere i en god kontorstol. Den skal gerne kunne indstilles i højden og give god støtte til lænden. Alternativt kan du bruge en træningsbold til at sidde på, så du samtidig styrker din ryg og mavemuskler.

Skærm

En bærbar computer er nem at have med på farten, men det er rart med en større skærm, når du arbejder hjemme. Ved at tilslutte en ekstern skærm slipper du for ondt i nakken og øjnene. Det er også muligt blot at sætte din bærbare computer op på en stabel af bøger, så den kommer op i højden, og samtidig tilslutte et tastatur og en mus, så du kan arbejde uden besvær.

Tastatur

Med et tastatur tilsluttet din bærbare kan du anbringe det nøjagtig i den højde og afstand, der passer til dig. Det vigtigste er, at din underarm og albue hviler på bordet, når du arbejder med tastaturet. Skriver du meget, bør du investere i et tastatur med mulighed for at hælde, så du belaster dine hænder og fingre mindst muligt.

Mus

En ekstra mus, der nemt kan tilsluttes din bærbare computer, gør det ekstra bekvemt for dig. På den måde skåner du dit håndled og skulder. Du kan overveje en ergonomisk mus, så du undgår at flytte din hånd fra tastaturet til musen og dermed minimerer risikoen for museskader og smerter.

Printer

Nogle gange kan det være rart at kunne printe dokumenter ud. Alt afhængig af dit behov kan det derfor være en god idé at investere i en printer. En laserprinter udskriver hurtigt, mens en blækprinter er lidt langsommere. Dog har du på mange biblioteker mulighed for at printe, scanne og kopiere, så du kan tage dig en velfortjent pause og besøge dit lokale bibliotek for at printe.

Pauser

For at du kan arbejde mest effektivt derhjemme, er pauser nødvendige. Du sidder mange timer i samme rum og ofte i samme stilling. Det er derfor vigtigt at undgå belastningsskader. Du kan f.eks. lave udstrækningsøvelser, gå en tur og få frisk luft, ordne vasketøjet eller holde frokostpause væk fra skærmen. På den måde lader du op og genfinder koncentrationen.