• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Kundeservice 

Tips til en god virksomhedskultur

Senest opdateret 23. januar 2020

God virksomhedskultur - Glade medarbejdere
Det behøver ikke at være rocket science at skabe en stærk virksomhedskultur. Læs mere om hvad vi gør ved Lomax for at skabe arbejdsglæde i hverdagen.

Når man starter som ny medarbejder i en virksomhed, har man gerne en god idé om, hvilke arbejdsopgaver ens nye stilling indeholder, og hvad der forventes, at man skal præstere. Men de fleste har kun en vag idé om, hvordan arbejdskulturen og det sociale er, og det er derfor især mødet med de nye kollegaer og velkomsten, der skaber mest spænding og nervøsitet den første dag.

Det skal være sjovt at gå på arbejde

Opstarten og velkomsten ved Lomax stemmer meget godt overens med, hvad man kan forvente, når man starter som ny i en virksomhed. En arbejdsstation med skrivebord, computer, telefon og kontorartikler står klar og en fin blomsterbuket byder én velkommen. Når man har fået sagt hej til kollegaerne i ens nye afdeling, bliver man vist rundt i resten af virksomheden, så man kan hilse på medarbejderne i de andre afdelinger.

Det er altså ikke nødvendigvis den første dag, at man oplever, at Lomax’ har en ret unik og måske endda lidt gakket virksomhedskultur – med mindre at man starter midt i en af årets fire store tilbudskampagner, hvor det især kommer til udtryk!

I tilbudskampagnerne bliver der nemlig skruet op for kreativiteten og skøre interne aktiviteter med f.eks. konkurrencer, hvor medarbejderne dyster mod hinanden om mest spøjse udklædning eller den flottest oppyntede afdeling.

Der er en mening med galskaben

Som ny medarbejder kan det måske godt virke en smule grænseoverskridende at klæde sig ud som en pakke Gevalia kaffe, en flaske kildevand eller måske en dåse Quality Street, men sjove fælles oplevelser giver et godt grin og skaber arbejdsglæde i hverdagen.

De fleste kan nok hurtigt blive enige om, at det er sjovere at gå på arbejde, når man trives og har det godt med sine kollegaer. Og så viser undersøgelser faktisk, at arbejdsglæde øger trivslen og kvaliteten i arbejdet og mindsker stress og sygefravær.

Det behøver altså ikke at være rocket science at skabe en stærk virksomhedskultur.

”Øhh… Hvad laver I?”

Set udefra kan det godt virke ret gakket og se ud som om det hele går op i hat og briller under tilbudskampagnerne. Men selvom der er afsat tid til fis og ballade, så går hverdagen ikke i stå. Tværtimod er de gode fælles oplevelser med til at booste energien, så man får lyst til at yde en ekstra indsats, når målene skal nås.

Og bare fordi der pludselig sidder et rensdyr ved computeren eller man møder Nemo ved printeren betyder det jo ikke, at man ikke kan passe sit arbejde. Det giver bare et smil på læben - også hos leverandører og samarbejdspartnere, når de kommer forbi til møder netop på en kampagnedag.