• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Guide til at vælge den rigtige makulator

Senest opdateret 22. juni 2022

Makulator
At vælge den rigtige makulator kan være som at finde en nål i en høstak. For hvilke egenskaber er vigtigst, hvad skal du være opmærksom på, og hvordan finder du den helt rigtige model, der passer til dig og dine kollegers behov? Følg vores guide, og få gode råd til hvordan du vælger den rigtige makulator fra eksperter hos Lomax.
 

Hvilken makulator skal jeg vælge – ekspertens råd

Måske er du også på jagt, men er i tvivl om hvilken makulator du skal vælge, og hvilken makulator der er bedst. Svaret er dog simpelt: det kommer an på hvilke behov du og dine kolleger har. Derfor anbefaler eksperter, hos Lomax, at du stiller følgende spørgsmål inden du investerer i en ny makulator:

  • Hvor ofte skal du makulere – er det dagligt, ugentligt eller månedligt?
  • Hvor store mængder papir skal du makulere – er det få papirark ad gangen eller større bunker, og skal du makulere andet, f.eks. kredit- og ID-kort, CDer eller kopi med papirklips og hæfteklammer?
  • Hvor stort et sikkerhedsbehov har du behov for – består mængden af makulering primært af almindelige papirark eller skal der makuleres personfølsomme oplysninger?
  • Hvor mange brugere skal benytte makulatoren – er det til egen kontorarbejdsplads eller skal makulatoren f.eks. benyttes af flere i teamet eller i en større afdeling?
  • Hvor længe vil makulatoren typisk være i brug – er det i mindre tidsintervaller eller konstant?
  • Hvilke andre egenskaber skal makulatoren opfylde – hvor meget må modellen fylde, skal maskinen være støjsvag eller er det vigtigt at den er jam proof?

Hvor meget skal du makulere?

Jo mindre størrelse eller ydeevne din makulator har, jo færre papirark kan du typisk makulere ad gangen.

På arbejdspladsen, hvor der ofte er flere brugere og større pres på maskinen, er det en god idé at vælge en makulator med høj effektivitet og stor affaldsbeholder. På den måde slipper du for at tømme maskinen konstant, ligesom makulatoren kan fodres med større mængder, og i hyppigere intervaller.

Er makulatoren derimod til privat brug, hvor der ofte kun er få brugere og små mængder, kan du med fordel benytte en mindre makulator.

Stakke af papirark

Hurtig og sikker destruering

P Sikkerhedstabel om makuleringseffekt

Hvilken sikkerhed har du behov for?

Kravene til destruering af fysisk papir bliver stadig strammere, så hav fokus på sikkerhedsniveauet, også kaldet P sikkerhed. Din P sikkerhed angiver hvor mange stykker et makuleret dokument skæres i, og er inddelt i en skala fra 1-7, hvor 7 er det mest sikre.

Jo mere personfølsomme papirer du skal destruere, jo højere P sikkerhed har du behov for. Derfor anbefaler vi altid, at du vælger en P4 makulator og opefter, når du destruerer kopi med personfølsomme data og informationer. Læs mere om P sikkerhed her.

Hvilket støjniveau ønsker du?

Støj påvirker arbejdsklimaet, og er for mange et irritationsmoment i arbejdsdagen. Derfor er det en fordel med støjsvage modeller, særligt i storrumskontorer med højt aktivitetsniveau og mange mennesker.

Gå efter et decibelniveau på under eller mellem 60-70 db – det svarer til det støjniveau vi mennesker typisk udsættes for under normal samtale med kolleger, familie og venner. Og sørg for at orientere dig grundigt om placeringen, før makulatoren installeres i rummet, så den forstyrrer dig og dine kolleger mindst muligt.

Decibelgraf over alm. lydniveauer

Samling af forskellige kreditkort

Hvad skal du makulere?

En makulator bør som udgangspunkt altid kun anvendes til de materialer og mængder, der er angivet i brugsvejledningen. Så medmindre andet er angivet, bør du faktisk kun makulere papir. Men bare rolig, der findes også modeller, der makulerer andet end blot kopipapir.

F.eks. kan du få makulatorer der makulerer alt fra papirklips og hæfteklammer til kredit- og ID-kort af plastic, CDer og andre gode sager – så overvej hvad du har behov for at shredde, før du køber.

Andre læser også