• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Bevar arbejdsgejsten i ferieperioden

Senest opdateret 19. juli 2021

Arbejdsgejst

Du kender det sikkert. Det er ferie, og du sidder alene på et halvtomt kontor. Det er varmt, og du har svært ved at koncentrere dig og få noget fra hånden. Det er ikke unormalt, for sommerens varme vejr gør os nemlig trætte og ukoncentrerede. Men der er heldigvis mange gode råd for at bevare motivationen og arbejdsgejsten i sommerperioden. Vi har samlet vores bedste forslag i denne artikel.

Lav om på dine rutiner

Ofte er det ikke helt så varmt om morgenen, og det kan derfor være nemmere at koncentrere sig først på dagen. Mød ind på arbejde en time tidligere, end du plejer og få løst de vigtige opgaver, inden varmen får for godt fat. Det giver dig også mulighed for at tjekke tidligt ud, så du kan nå at nyde det dejlige sommervejr efter arbejde.

Er du ikke morgenmenneske, og vil du hellere nyde de lange lyse sommeraftener, så mød i stedet lidt senere ind, hvis du har mulighed for det. På den måde kan du både hygge med familien og vennerne om aftenen og være frisk til at arbejde dagen efter.

Solopgang
Kaffepause udenfor

Hold pauser og møder udenfor

Selvom du selvfølgelig stadigvæk skal passe dine opgaver og måske også dække ind for kolleger, som er på ferie, er det vigtigt at komme væk fra skærmen og få en pause – særligt hvis det er rigtig varmt.

Hyg lidt ekstra med de kolleger, som også er på kontoret, hold en lidt længere frokostpause eller lidt flere kaffepauser, end I plejer – selvfølgelig udenfor. Tag også gerne jeres møder som en ’walk and talk’ i det fri. Frisk luft og sol giver fornyet energi og øger motivationen.     

Gør dit kontor sommerklart

Intet er så drænende som et varmt kontor! Selvom det måske lyder banalt, så kan høje temperaturer ødelægge produktiviteten fuldstændig. Et sommerklart kontor kræver derfor et indeklima, som man kan holde ud at arbejde i. 

Har I ikke klimaanlæg eller aircondition på kontoret, kommer I langt med et par ventilatorer og en luftrenser. Sørg også for at der er fyldt godt op i køleskabene med kolde drikkevarer til at slukke tørsten. 

Mand sidder ved ventilator

Planlæg din dag

Sæt mål for hver dag

Når det er varmt, falder produktiviteten typisk hurtigere, og det kan være svært at bevare produktiviteten og gejsten for arbejdsopgaverne en hel dag. Derfor kan du med fordel lægge en plan for din arbejdsdag og sætte mål for, hvad du gerne vil nå.

De fleste af os har mest energi og overskud om morgenen. Planlæg derfor din dag, så du starter med at løse de mest krævende opgaver først og gem så de nemme opgaver, som ikke kræver helt så stor tankevirksomhed til om eftermiddagen.

Ryd op og skab overblik

Typisk flyver hverdagen af sted med møder, projekter og deadlines, og det kan derfor være svært at nå at få ryddet op og skabt orden både på skrivebordet, i skufferne og i indbakken. Men orden er for mange lig med ro til hovedet, større overblik og højere effektivitet.

Udnyt derfor at ferieperioden ofte er præget af færre møder og mere tid i kalenderen og planlæg en eftermiddag eller to, hvor du får ryddet grundigt op på skrivebordet og i skufferne og smidt det ud, du ikke bruger. Afsæt også gerne tid til at få ryddet op i dine mails og få dem placeret i mapper, så du har et bedre overblik, når hverdagen igen buldrer derudaf.

Ryd op på dit skrivebord
Drik vand

Sørg for at få nok væske

Måske er det en no-brainer, men når det er varmt, er det afgørende, at du og dine kolleger får nok væske i løbet af dagen. Hvis du ikke får nok at drikke, bliver du hurtigt drænet for energi, og så er det svært at bevare gejsten og koncentrere dig om noget som helst. 

Fyld derfor køleskabet op med kolde, forfriskende drikkevarer, så I ikke løber tør. Vil du vide mere om, hvor meget du skal drikke i løbet af en dag, så læs med her.

Varier dine arbejdsstillinger

Det kan være de små justeringer af dine faste rutiner, der kan gøre, at du får mere energi. En af de ting, du med fordel bør variere, både i sommervarmen men også helt generelt, er din arbejdsstilling. At sidde ned mange timer hver dag øger ikke dit energiniveau. 

Sørg for at komme op at stå flere gange hver dag, lav lidt øvelser med en træningselastik, udfordr dine kolleger i planken eller gå en hurtig tur. Al bevægelse er med til at give fornyet energi til din krop og hjerne.

Varier dine arbejdsstilinger

Måske er du også interesseret i...