• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Tips til en ryddelig og ren kontorarbejdsplads

Senest opdateret 28. april 2022

Tips til en ryddelig og ren kontorplads
Orden på skrivebordet er for de fleste lig med ro, større overblik og højere effektivitet. Alligevel kan det ske for selv den bedste kollega, at vores ellers så nydelige kontorpladser eksploderer til ukendelighed, når det pludselig flyder med løsthængende post-it’s, daggamle kaffekopper og bugnende papirstakke. Så hvordan undgår du rod og kaos på dit skrivebord? Brug disse 5 gode tips, som med garanti giver dig en ryddelig og ren kontorplads.

Brug en stor affaldsspand

”Jeg smider det ud senere”. Sådan har du måske også tænkt i ny og næ, med det resultat, at dit affald endte med at stå der i dagevis. En af grundene til at det sker er, at din skraldespand ganske enkelt er for lille, og du derfor enten ikke lægger mærke til den eller glemmer helt, at du faktisk har en skraldespand.

En større skraldespand er mere synlig, og derfor lettere at blive mindet om, hvilket gør dig mere tilbøjelig til at fjerne skrald nu i stedet for senere. Vil du gøre det lettere endnu, så sørg for altid at have en rulle affaldsposer liggende ved din kontorplads, så er der ingen undskyldning for ikke at bruge skraldespanden – husk også at tømme den inden du går på weekend, det er god stil. 

 

Stor skraldespand paa kontoret
Kontorarbejdsplads ryddet

Hav kun få ting stående

En god tommelfingerregel til et cleanet arbejdsbord er, kun at have få essentielle ting stående. Det er ganske enkelt umuligt at finde det du leder efter, hvis dit skrivebord flyder med alverdens ting og sager. Hav derfor kun præcis de arbejdsredskaber stående fremme, som du med sikkerhed kan sige, du bruger hver eneste dag.

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke også har behov for alle dine andre arbejdsredskaber, men dem kan du med fordel opbevare f.eks. i en kassette ved dit arbejdsbord. På den måde er dine andre vigtige arbejdsredskaber gemt af vejen, men stadig lige ved hånden, når du skal bruge dem.

 

Fjern forstyrrende elementer

Uendeligt lange kabler og ledninger der løber på kryds og tværs, er en evig kilde til frustration, og et af de mest forstyrrende elementer på kontoret. Heldigvis er problemet let at komme til livs, og løsningen er simpel – fjern alle kabler og ledninger omkring skrivebordet.

Brug f.eks. en kabelbakke- eller skjuler. På den måde er kablerne ude af syne, og du kan let plugge dig ind og ud. Og hvis ikke du i forvejen benytter dig af trådløs elektronik, så overvej at udskifte hjælpemidler med ledning til f.eks. trådløs mus og tastatur, høretelefoner og headsets – det gør arbejdsdagen både sjovere og nemmere.

Kabler samlet under skrivebord
Person rengoer tastatur

Planlæg rengøring jævnligt

Mange af os gør for lidt rent eller glemmer helt at rengøre vores kontorpladser, men lad os være ærlige – te- og kafferinge på bordet, fnuller i tastaturet og støv på skærmen, er hverken indbydende at se på eller lækkert at arbejde i. Derfor skal du planlægge rengøring af din kontorplads, og vigtigst af alt, få det nu gjort.

Kør med jævne mellemrum en opvredet karklud over skrivebordet, fjern støv fra computeren med en mikrofiberklud og lidt skærmrens, og fjern krummer og snavs fra tastatur med en vatpind eller post-it. Og glemmer du at få det gjort, så book en halv time i din egen kalender hver anden uge – så bliver rengøringen hurtigt en god vane.

Ryd skrivebordet før du går hjem

Når weekenden eller ferien nærmer sig, er det let at glemme alt om oprydningen. Det betyder også, at al rodet på skrivebordet du efterlod i forbifarten, desværre også er det første syn der møder dig, når du igen er retur på kontoret.

Derfor kan det være en god idé, ligesom med affaldsspanden, lige at standse op og få overblikket. Brug fem minutter på at rydde skrivebordet inden du smutter på weekend, så du møder ind til et rent og overskueligt skrivebord om mandagen.

Rodet kontorplads