• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Nyeste artikler

Hvad er sundhed og trivsel på arbejdspladsen?

For at du kan være sund og trives i arbejdsdagen har du behov for, at din arbejdsplads også er sund. Lavpraktisk betyder det, at din arbejdsgiver stiller de ressourcer og redskaber til rådighed der kræves for, at du kan præstere og løse dine opgaver.

Grundlæggende omfatter arbejdspladsens sundhed med andre ord alt fra de fysiske faktorer som arbejdsmiljøet, ergonomi, og kost til psykiske faktorer som arbejdsglæde, arbejdspres og stress, socialt samvær mm.

Hvorfor er sundhed og trivsel i arbejdet vigtig? 

I Danmark er der de senere kommet et markant øget fokus på danskernes sundhed og trivsel, og særligt mental sundhed og trivsel, med god grund.

Sundhed og trivsel er faktisk ganske tæt forbundet, særligt på arbejdspladsen, men desværre gælder det samme for sundhed og sygdom, der unægtelig også hænger sammen. Netop derfor er fysisk, og ikke mindst mental sundhed og trivsel, også noget du som arbejdsgiver skal være særdeles opmærksom på.

Når du og dine kolleger er fysisk og psykisk sunde, vil du typisk opleve at du har mere energi i hverdagen, er mere positiv og glad, og har lettere ved at håndtere udfordringer.

Oplever du omvendt en ubalance i sundheden påvirkes trivslen dog ofte negativt, hvilket typisk kan komme til udtryk ved, at du har mindre energi og overskud, har sværere ved at koncentrere dig om arbejdet, og kan miste lysten til at engagere dig socialt med andre.

Hvad er sundhedsfremmende tiltag?

Mange undersøgelser viser at sunde og glade medarbejdere typisk også er mere produktive og loyale overfor deres arbejdsgivere. Derfor er det i både din og din arbejdsgivers interesse, at sundhed og trivsel er i top, men for nogle kolleger kan det dog være svært at tale om særligt mental sundhed og trivsel.

Heldigvis findes der mange forskellige greb og tiltag du som arbejdsgiver kan skrue på, hvis du vil fremme sundhed og trivsel i virksomheden - sundhedsfremmende tiltag kan f.eks. være faktorer som:

  • arbejdsmiljø - f.eks. måden du indretter kontoret, om du bruger ergonomiske møbler, om der er god ventilation og et behageligt arbejdslys, er virksomheden røgfri m.m.
  • kost og bevægelse - tilbyder du f.eks. sund frokostordning, står der sunde snacks i stedet for kageordning, og har kollegerne mulighed for at dyrke motion på arbejdspladsen
  • uddannelse og opkvalificering - har dine kolleger f.eks. mulighed for at tillære ny viden, er der udvikling i arbejdet og er det meningsfyldt
  • sygdoms- og konflikthåndtering - forebygger du f.eks. sygdom og konflikter med kurser og workshops, og har medarbejderne f.eks. professionel hjælp til rådighed, hvis de har behov for det
  • arbejdsglæde - skaber du rammerne for en positiv virksomhedskultur, f.eks. gennem sociale arrangementer, fejring af mål og mærkedage, og husker du at anerkende medarbejderne

Lær mere om sundhed og trivsel på arbejdspladsen her

Vil du vide mere om hvordan sundhed og sygdom påvirker dig i hverdagen, og hvad du selv kan gøre for at fremme sundhed og trivsel i dit arbejdsliv, så læs med her.

Vi giver dig svar på alverdens spørgsmål om sundhed på arbejdspladsen, så du kan blive klogere på alt fra om du får en flad bagdel af at sidde ned på arbejdet, og hvor meget vand du bør drikke i hverdagen til hvordan du kan lave nemme træningsøvelser på kontoret, og hvorfor du skal prioritere dine pauser.

Find alt til et sundt arbejdsliv hos Lomax

Hos Lomax forhandler vi alt du skal bruge til et sundere, gladere og mere ergonomisk arbejdsliv, uanset om du mangler kildevand, kaffebønner eller kontorstole. Med over 35.000 varenumre i sortiment finder du altid dét du mangler og meget mere på lomax.dk., og vælger selv blandt kategorier som:


Du finder også altid et stort udvalg af certificerede varer på lager, så du kan handle med god samvittighed. Læs mere om certificerede varer i vores Omtanke-univers her.

Gå på opdagelse i vores andre vidensuniverser

Din arbejdsdag handler ikke udelukkende om at være sundt, men også om alt mulig andet, der skaber arbejdsglæde. Derfor har vi samlet al vores ekspertviden, så du kan dykke ned i de emner, der er vigtige for dig og dine kolleger.

Her finder du artikler om alt fra vigtigheden af kaffepauser og ferieplanlægning til godt arbejdsmiljø, ligesom du får masser af gode råd og tips til hvordan du skaber et bedre og sjovere arbejdsliv. Er du nysgerrig? Så gå på opdagelse i de forskellige universer her: