• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Kobl af i dine pauser og øg effektiviteten

Senest opdateret 23. januar 2020

Bordfodbold

Det er vigtigt for din hjerne og effektivitet, at du holder pauser. Pauser er vigtige og øger effektiviteten. Få her gode idéer til hvad du kan lave i dine pauser.

Vi lever i en tid, hvor travlhed er blevet et vilkår, og hvor det i høj grad handler om at være effektiv. Som medarbejder kan man derfor måske være nervøs for at blive opfattet som doven eller uengageret, hvis man tager en pause, hvor man ingenting laver.

Men kan du overhovedet være effektiv en hel dag, hvis du ikke holder pauser?

Din hjerne skal lade op for at kunne holde fokus

Svaret er nej. Dybest set er den menneskelige hjerne ikke bygget til det langvarige fokus, som vi forlanger af den. Man kan sammenligne hjernen med en motor, som ville brænde sammen, hvis den kørte nonstop. Det samme sker for din koncentrationsevne, hvis din hjerne ikke får en pause.

Nogle eksperter mener faktisk, at vores hjerner kun er bygget til at kunne koncentrere sig i 20-30 minutter af gangen. Det er derfor vigtigt, at vi husker at holde mange små pauser i løbet af dagen, hvor vi kobler af, samler energi og lader tankerne flyve.

De bedste idéer opstår ofte, når du holder pause

Ifølge Arbejdsglæde nu viser undersøgelser desuden, at hvis du holder pauser, arbejder du mere effektivt, kreativt og er generelt mere produktiv.

Du har sikkert prøvet at vågne op midt om natten med en brandgod idé, eller måske oplevet pludselig at finde løsningen på et problem, mens du stod i kø nede i supermarkedet. Sådan er det. Gode idéer rammer os ofte, når vi mindst venter det. Netop derfor er det vigtigt at holde pauser, så du giver dig selv plads til at blive ramt af nye idéer og tanker.

Skriv pauserne på to do-listen

Vores råd er derfor: glem alt om, at du er doven eller uengageret, fordi du tillader dig selv at holde pauser. Faktisk bør du prioritere de små afbræk i hverdagen på lige fod med dine arbejdsopgaver. Et godt tip er at skrive dem på to do-listen, så du er sikker på, at du ikke glemmer dem. Men hvad skal man så lave i sine pauser? Her har du tre idéer:

1. Gå en tur

Rigtig mange kontoransatte har i dag stillesiddende arbejde og får derfor ikke rørt sig ret meget. Tag derfor en kollega under armen og benyt pausen til at gå en lille tur og få noget frisk luft. Du behøver kun at gå en tur rundt om bygningen for at få clearet tankerne.

2. Køb et fodboldbord

Hos Lomax er en af de mest populære pausebeskæftigelser en bordfodboldkamp. Det er en rigtig god måde at komme væk fra computeren, tænke på noget andet og være social med sine kolleger. Så vores anbefaling er klart at anskaffe et fodboldbord.

3. Dyrk kontorfitness

Udnyt pausen til at tænke ergonomien ind i din hverdag. Kun fem minutters kontorfitness om dagen kan gøre en afgørende forskel for din sundhed og velvære – og samtidig give luft til tankerne. Find vores bud på gode kontorfitnessøvelser her.