• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
  •  |  Dag til dag-levering
  •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Nyeste artikler

Hvad er godt arbejdslys?

Det er forskelligt, og kommer an på hvad du arbejder med, og om det er arbejdslys inde eller udenfor. Dog er det alment kendt at godt arbejdslys er en kombination af både naturligt lys, altså dagslys, samt kunstigt lys.

Eksempelvis er godt lys på kontoret blandt andet defineret ved, at lys og arbejdslamper hverken må blænde dig, og heller ikke spejle eller reflektere på din skærm, så du undgår trætte eller irritable øjne, og ikke forstyrres i arbejdet.

Når man taler udendørs arbejdslys, er det dog også defineret ved, at de arbejdslamper du benytter, skal være sikre at bruge, uanset hvilke vejrforhold du bruger dem i. Det betyder også, at det for at være et godt arbejdslys, skal have den rigtige IP-klassificering og modstandsdygtighed over for bl.a. vand og støv.

Hvorfor er godt arbejdslys vigtigt?

Dit arbejdslys påvirker i høj grad dit arbejdsmiljø og din arbejdsplads, og har stor indvirkning på en lang række faktorer i dit arbejdsliv. Blandt andet kan ordentligt lys på arbejdspladsen være med til at:

  • øge produktiviteten, da det reducerer træthed og gør det nemmere at se arbejdet og koncentrere sig
  • forbedre sikkerheden, da godt arbejdslys mindsker risikoen for alvorlige ulykker
  • fremme trivslen, da det er mere behageligt at arbejde i

Netop derfor er det også enormt vigtigt at du prioriterer god belysning på din arbejdsplads, uanset om du sidder på kontor, står i butik eller har din daglige gang på byggepladsen eller lageret.

Hvilke regler gælder for lys?

Når det gælder arbejdslys er der flere forskellige regler, din arbejdsgiver bør følge. Sidder du eksempelvis på kontor, er godt arbejdslys defineret ved, at dit lys skal have en belysningsstyrke på mindst 500 lux, mens lux-værdien kan være højere i andre fag.

Reglerne omfatter dog også en lang række andre faktorer, f.eks. hvordan den almene belysning er i rummet du arbejder i, hvordan lyset fordeler sig på dit arbejde og meget andet. Du kan læse mere Arbejdstilsynets regler om lys her.

Få gode råd til lys på arbejdspladsen her

Hvilke arbejdslamper skal du bruge i dit arbejde, hvorfor skal bordlampen stå til venstre hvis du er højrehåndet, og hvad er forskellen på kunstigt og naturligt lys overhovedet?

Dyk ned i vores mange artikler og få alle svarene. Her lærer du meget mere om hvordan du får et godt arbejdslys i virksomheden, ligesom du finder masser af inspiration og gode råd fra vores eksperter.

Læs med og lær hvordan du indretter med god belysning, og bliv klogere på alt fra LED-belysning og lux-værdier til hvordan du kan øge produktiviteten med godt arbejdslys - rigtig god læsning. 

Gå på opdagelse i vores inspirationsunivers

Dit og dine kollegers arbejdsliv er meget mere end bare godt arbejdslys, og netop derfor har vi lavet et helt inspirationsunivers med masser af viden og tricks til hvordan du får det bedste arbejdsliv. Gå på opdagelse i vores univers her, og få gode tips om alt fra arbejdsmiljø og ergonomi til sundhed og trivsel.

Se vores tilbud på lamper og belysning

Savner du et godt arbejdslys på kontoret, leder du efter den helt rigtige arbejdslampe til skrivebordet eller har du behov for et kraftigt udendørs arbejdslys med høj lux værdi? Bare rolig, se vores gode tilbud på lamper og belysning her, og find det du er på jagt efter hos Lomax.

Uanset hvad du leder efter forhandler vi alverdens typer lamper og belysninger til både inde- og udendørs brug, og du kan frit vælge blandt forskellige kategorier som bordlamper, loftarmaturer, væglamper, loftslamper, gulvlamper, udendørslamper, lysstofrør og meget andet.