• Fri fragt over 799 kr. ekskl. moms
 •  |  Dag til dag-levering
 •  | Trustpilot
CSR  |  Omtanke  |  Kundeservice 

Få medarbejderne til at cykle til arbejde

Senest opdateret 20. april 2022

Cykel
Selvom Danmark er en cykelnation, så vælger mange danskere alligevel bilen, når de skal på arbejde. Det skyldes bl.a. at mange virksomheder ikke stiller ordentlige faciliteter til rådighed for det cyklende folkefærd. Men hvordan kan man som virksomhed støtte op, så flere medarbejdere vælger cyklen fremfor bilen til arbejde? Læs med og få tips til hvordan du skaber gode rammer, der fremmer cykelkulturen i virksomheden.
 

5 gode grunde til at tage cyklen på arbejde

Danmark er en cykelnation af natur, og med god grund. For der er masser af fordele ved at trampe i pedalerne til arbejde, både helbredsmæssigt og økonomisk. Når du cykler på arbejde:

 • Forbedres din kondition
 • Boostes dit humør
 • Øges dit generelle energiniveau
 • Forebygger du alvorlige sygdomme
 • Sparer du på benzin- og dieselregningen

 • Selvom vi er gode til at benytte den tohjulede i det daglige, så kan vi dog blive bedre endnu. Så hvad skal der til for at få de danske medarbejdere til at cykle mere på arbejde?

  Forbedr parkeringsforholdene

  Dårlige og mangelfulde parkeringsforhold er en evig kilde til frustration, der for mange fører til, at cykelturen til arbejdet fravælges. En ærgerlig konsekvens på en banal udfordring med en ellers simpel løsning – forbedr parkeringsforholdene og etablér et eller flere cykelskure i virksomheden.

  Sørg for skurene er overdækkede, så de ansattes cykler står i læ for vind og vejr, og hav godt med plads, så cyklerne ikke skal tvinges ind blandt mange, men let kan stilles. Hertil er det også en god idé, at cykelskurene er aflåste, så ingen kolleger skal være utrygge over at lade cyklen stå.

  Massevis af cykler parkeret hulter til bulter

  Omklædningsrum med garderobeskabe og bænke

  Gør det muligt at klæde om

  Mange af os kender nok til følelsen af at være lidt svedige efter en lang cykeltur. Og for nogle kolleger kan cykelturen til arbejdet endda være ekstra lang og gå gennem kuperet terræn, i både strålende solskin og silende regnvejr.

  Derfor er det en god idé at tilbyde ordentlige bade- og omklædningsforhold, så medarbejderne har mulighed for at tage en skyller inden arbejdsdagen starter. Opstil også garderobeskabe og bænke, så det er nemt for dine kolleger at medbringe skiftetøj, håndklæde, toiletsager og hvad man ellers måtte have brug for.

  Tilbyd noget ekstra

  Det er god stil at tilbyde noget ekstra i dagligdagen. Det sender en stærk signalværdi om at man har medarbejdernes behov i øjenhøjde, og vigtigere endnu, at man forsøger at gøre hverdagen nemmere. Så overvej, hvordan kan din virksomhed gøre hverdagen lettere for cyklisterne?

  Er det f.eks. ved at opstille ekstra ladestationer til elcykler i cykelskuret? Måske er det at sørge for at der altid er lappegrej og luftpumper? Eller skal du måske gå skridtet videre og tilknytte en fast cykelmekaniker, der jævnligt kommer forbi virksomheden og fikser de ansattes cykler i arbejdstiden?

  Du kan læse mere om hvorfor det er en god idé at opgradere både cykelskuret og udearealerne her.

  Person med olie på fingrene fikser cykel

  Måske er du også interesseret i